Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Becia0308

Jak sobie radzimy na wyspach?

Polecane posty

ja mialam bardzo duzo monitorow robionych ale fakt faktem nie doczekalam sie porodu sn.. nescafe --> tak, mialam cesarke, po 16 godzinach skurczy, takze bede walczyla o cc, mam uraz do owego bolu :) a co do wagi, to malo jesz? jestes zmeczona? ja mialam podobny problem, bylam tak masakrycznie zmeczona ze sama u siebie podejrzewalam choroby, poszlam dolekarza, powiedzialam ze cos nie tak sie mam i mi zrobila wszelkie badania na krew, hormony, watrobe, no na wszystko, wyszlo ze jestem zdrowa jak ryba tylko ze dzieckiem zmeczona po prostu. idz do lekarza i daj sie przebadac, czemu nie, skoro za darmo mozesz..

Gość acabanda
DZiewczyny, podczytuje czasami wasz topik ale sie nie udzielam - ja duzo starsza od was jestem :P to nie pasuje do kolka :D Nie dajcie sie wciagnac w zadna dyskusje z andy bo wam topik rozwali. To jest psychicznie chora osoba, ktora wymysla bajki na swoj temat i na temat swojego zycia. Szkoda waszego topiku.

Nescafe, chcialabym miec takie problem:) Ale z drugiej strony moze cos nie tak? Moze idz do GP, zrobia jakies badania krwi albo cos?

ja owszem czasem jestem zła na wszystko i upierdliwa, ale raczej staram się mieć dobry humor, dobralam się z podobnymi laskami w pracy i często gęsto bywa, że jak zaczyna się jakiś temat , to cała hala spogląda na nas, bo nie śmiejemy się normalnie tylko ryczymy.. a jak wspominam że ciężarna ma problem z utrzymanuem moczu to koleżanka znajduje nagle jeszcze więcej powodów do śmiechu ;o keidyś tak rżałyśmy , że ze swojej kanciapy przyleciała do nas wajzerka, złapała się pod boki i groźnie stwierdziła że jak ''Kaśka i Justyna jak nie weźmiecie się do roboty to wam wkońcu wpierdolę jak Boga kocham'':D ehh, jest wesoło nie ma co. za 10 dni idę na macierzyński i wiem że pomimo nerwów i stresu w pracy-będzie mi się tęsknić za tym burdelem na kółkach ;D

ta andy ktora tutaj sie udzielila ma inny nick od tej oryginalnej, ktos jej nie lubi i widocznie robi jej troche kolo pupy. widze ze duzo dziewczyn z maja, ja z 17 maja. i duzo z tatuazami i kolczykami, ja mam jeszcze kolczyk na gorze ucha, sama sobie igla przebilam na mrozone miecho, krew sie lala jak z fontanny :P moj syn mysli ze kazdy ma tygrysa na plecach i u taty i u siebie tez szuka i sie pyta gdzie jego tygrys bo nie moze znalezc :P

Gość kijevna
acabanda - dużo starsza odemnie?;) a ja nie mam tatuaży, a kolczyki tylko tradycyjnie w uszach... i w ogóle się nie buntowałam;) robiłam co chciałam po cichu;) waga to mi spadała jak miałam anemię - poza tym niestety:(

acabanda Tu nie ma granicy wieku:) Panna antygona moze tez sie przylaczy? Niania moj tez na cycku, prawym, wyglada inaczej niz wszystkie jakie mam ,wiec poszlam, lekarz popatrzyl i mowi ze moglam sie denerwowac, bo rzeczywiscie wyglada inaczej od reszty, bo to nie jest pieprzyk, tylko rodzaj znamiona, ktore moga sie pojawic z wiekiem:) i jest ok Nie ma co starzeje sie:)

kasienka --> no to wesolo macie, ale to fajnie, tyle stresu w zyciu wiec nie ma co wszystkiego brac na powaznie. my w spzitalu mialysmy taka fajna polozna jak lezalysmy z dziewczynami z nadcisnieniem i cukrzycami. przychodzila owa polozna i zamiast do nas "hi, how r u?" to od progu krzyczala "ktora dzisiaj bedzie robila problemy???!!!, no prosze, ty? dawaj tu reke, zobaczymy, zmierzymy cisnienie, no prosze 150/95, dzisiaj wygrywasz" :D

A no radzimy sobie, radzimy ;-) za wami nie nadążę, ale tez mogę sie wypowiedzieć na temat tutejszego życia. Mozna tu wiele osiagnąć, ale jednak w Polsce blizej rodziny można więcej, zależy co i u kogo piszczy. Mnie sie tu podoba, lecz do PL będę chciała wrócić, a wiem, że jak juz ten czas na wyprowadzkę przyjdzie, to będzie mi żal opuszczać tutejszego życia :( A jak zaczynałam? a no jak chyba większość z nas. Przyjechałam tu do koleżanki, poznałam fajnego faceta, wrócilam do PL, a potem i już do dziś "siedze na tyłku z tym fajnych chłopakiem :-) się pracuje, się zarabia, się ma i źle nie jest, wręcz przeciwnie. Gdyby tak w POlsce było, ale trzeba tutaj doświadczenia nabrać, język podszlifować i z czyms, nie tylko z kasą wrócić do Polandii :P

Ja juz nie wroce... klamka zapadla w zeszlym roku,nie wyobrazam sobie zaczynac wszystko od nowa, juz chyba za stara jestem, poza tym nie lubie wielkich zmian...

Acabanda--- no to co że starsza, dawaj do nas:) nie ma ograniczeń wiekowych:) Ja też mam na prawym cycku, tylko ja mam odkąd pamiętam,ale teraz jakby trochę się powiękrzył. A usunęłaś to draństwo czy nie? Ja swojego poznałam jak pojechał do PL na urlop do swojego miasta, Ja w tym czasie pojechałam na urlop z gór nad morze do jego miasta. Znaliśmy się 3 dni, dzwoniliśmy do siebie 5 miesięcy.tak się zabójałam że przyjechałam tu do niego i tak już jesteśmy razem 4 lata:)

Zdesperowada, dnake, współczuję tyle godzin. To się dopominaj o swoje :) Fajnie synek z tym tygrysem. Janie mam tatuaży żadnych, tylko w jednym uch u 1 kolczyk a w drugim trzy :P wsio więcej rzeczy nie planuję. Narazie :D nie nadążam Was czytać hehe. Becia nie zazdrośc, wszystkie spodnie na mnie wisza dokładnie :P Przynajmniej ściągam bez odpinania guzików :D Wszystkie spudniczki spadają z tyłka :O Zdesperowana masz racje, może porobie sobie badania na wszystko. Jem normalnie. Dużo piekę ciast itp i wchłaniam połowę sama :P ale ja nie jem kolacji. Nigdy nie jadłam przed ciążą. A w ciąży M zmuszał do kolacji i o to toczyliśmy zawsze wojny ;) Czasem zjem ale to musi być jakaś pizza albo zapiekanki :) A przemęczona nie jestem bardzo. Czasem poprostu zmęczona, ale to normalne. Ehh mój brat właśnie gra małemu na harmonijce :D jakby jeszcze umiał hehe:P

Aaaaaaa pieprzyk. Też mam na prawej piersi ;) ale nic z nim nie będę robić bo mi się strasznie podoba :D

Gość Panna Antygona
Wiecie ja zaczełam Was czytac,bo chce zeby moja corka wyjechala ,W Polsce zdala mature i siedzi. Nie ma pracy uczyc sie dalej nie chciała.A powinnam zaczac ,ze mieszkamy wPolsce.Jesli chodzi o anglie to maż jest tam raz w tygodniu-przejazdem, Zastanawiam sie jak wam sie tam naprawde uklada i czy bez niczyjej pomocy mozna sobie dac rade.

Pieprzyk Mi moj wyrosl jakies 6 lat temu, jakos mi sie nie podoba, powiedzieli ze w szpitalu tego nie zrobia, bo to tylko kosmetyczna zmiana a nie zagrozenie dla zdrowia, tylko w takich przypadkach usuwaja, ale moze w Pl usune, prywatnie:) Niania, krotki rekaw, bo sie ugotujesz w czerwcu w PL:) kiecka fajna:) Panna Antygodna Moim zdaniem, mozna sobie poradzic, ale na to ma wplyw wiele czynnikow, Twoja corka jest mloda, ja bym sie bala jej puscic, tutaj zaczyna sie od zera, mieszka sie po kilka, kilkanascie osob w jednym domu, a przy takiej mieszance i roznych stylach zycia, moze byc roznie, tutaj duzo ludzi popada w alkoholizm i narkomanie, zyja tylko od weekendu do weekendu zeby sie napic i wybawic, na pewno nie puszczaj jej do osob, ktorych nie znasz. Do tego w obecnej sytuacji ekonomicznej z praca jest ciezko i czesto za minimum, a z minimum samemu, to z pewnoscia szalu nie ma, ale dla chcacego nic trudnego, mozna znalezc cos lepszego lub zaczac colleg albo cos dla podniesienia kwalifikacji. Takie jest moje zdanie

Niania Ja jutro wyruszam na lowy, zeby cos kupic na chrzciny dla siebie:)

Gość Panna Antygona
Skonczyla 21 lat, do obcych to nawet nie ma mowy,zwłaszcza ze jezyka tez nie zna dobrze

ja wyjechalam majac 20 nie pytajac nikogo o zgode, a ze moja mama byla przeciw (probowala mi zabrac paszport ale ja ubieglam i schowalam :) to pozyczylam od taty tylko 70 euro, kolega podwiozl mnie na stopa i tak zaczela sie moja wiela przygoda w berlinie. wrocilam po 2 latach do polski na kolejne pol roku, zarobilam, odlozylam 2 tys zlotych, wymienilam na funty no i jestem w uk, od ponad 6 lat :) wiadomo poczatki sa trudne, do czegos trzeba dochodzic latami. powolutku, powolutku, na wszystko musi byc czas. nie od razu rzym zbudowano :)

Ja to wole moich poczatkow nie opowiadac...Ale ciesze sie ze tutaj trafilam bo mam M i coreczki :) Panno Antygono-zapraszamy do wspolnych sercowych palpitacji :P Czyli rozmow przy kawce..:)

To jeszcze taka opowiesc Sciagal mnie tutaj kuzyn kolezanki ze szkoly sredniej, mowi zobaczycie bedzie zajebiscie, praca juz jest, nowa fabryke otwieraja, mozesz zabrac ze soba kogo chcesz, no to wzielam, przyszlego meza, nasza najlepsza przyjaciolke ze studiow i jej brata. Moja mama bardzo sie bala, rozmawiala z tym chlopakiem przez telefon, a on jej nawija prosze pani jak tu sie zyje, ja za miesieczna wyplate kupilem sobie zajebistego golfa, praca jest bedzie dobrze, zaopiekuje sie nimi dom juz tez czeka, super wszystko pieknie odmalowane! No to jedziemy autobusem, zeby mozna bylo wziasc jakies jedzenie na poczatek, zajezdzamy na stacje, kolega czeka z drugim kolega, oboje nawaleni przyjechalo po nas 30mil samochodami, jak jechalam tym jego super golfem to sie balam ze wylece razem z walizka przez tylne drzwi na zakrecie. Zajezdzamy do niego do chaty a tam impreza, z 15 osob w salonie, jaranka i litry gorzaly, pytam sie meza, co my tu robimy? Pytam sie tego faceta a kiedy nas odwiezie do nas, a on ze juz dzisiaj nie, to ja mowie a co mamy zrobic z walizkami pelymi jedzenie w srodku lata zrobic? Po namowach o 1 w nocy nas zawiozl, grzyba wyczulam juz przed wejsciem, na bank w tej chacie jakas stara babka kopnela w kalendarz, gaz sie ulatnial a jak padal deszcz to z sufitu po golej zarowce kapala mi woda do lozka. Prace moj maz mial na drugi dzien, ja znalazlam sobie po miesiacu codziennego chodzenia do agencji na pieszo po 3 mile w jedna strone, kolezanka znalazla po 2 miesiacach tez sama! Chodzilismy do budki , mama do mnie dzwonila, bo nas nie bylo stac, za chate placilismy kupe kasy, ja plakalam, mama tez, kazala wracac, ale zeby wyjechac musielismy sie zadluzyc, do tego chcielismy odlozyc na slub, wiec zostalismy, potem bylo juz tylko lepiej, troszke szczescia dopisalo, wytrwalosc i znajomosc jezyka tez byla potrzebna. No to sie napisalam:)

ale tempo,ulalala :D a więc co do wieku to ja w maju skończę całe 33 latka więc już niemloda jestem ale czuję się młodo bo córka mnie odmladza hehe... majóweczka ja przy nietolerancji laktozy nie dostalam nutramigenu bo prosialm na kolanach że by tego nie dawali ,myslę że to ostatecznosć bo przy nietolerancji wystarczy wyeliminować LAKTOZĘ nie białka a mleczko SMA LF własnie jej nie zawiera a ma natomiast tak potrzebne dziecku białka mleka czego nie ma nutramigen a smak ma taki słodki i jest takie smaczne że Aptamil comfort przy tym to pomyje,nie mowiąc o nutramigenie ;-) no i SMA też mam na receptę....

Nescafe, niezla dzaga musisz byc zeby w takim wdzianku wyskoczyc:) Ja moze wyskocze... w nastepnym wcieleniu hehe

Gość Panna Antygona
Fajnie ze wam sie uklada a ciuchy super,w polsce chyba jednak za takie wiecej trzeba zaplacic.

Julija-my dostalismy ale tez nie od razu..Moja pije nutramigen po 330 i daje jeszcze kozie mleko ;) Jej to wszystko obojetne choc z aptamilu bylo ciezko przejsc,niestety mleko typu confort zawiera sladowe ilosc laktozy a moja wcale nie moze :(

Nescafe-zapisalam sobie dwie sukieneczki :) Jak narazie po dwojce dzieci moja waga to 47 kg...staram sie przytyc ale cienko to idzie...Minioweczki boskie :D

Majoweczka Jesli to prowokacja, to ktos ma zajebista wyobraznie, az zadroszcze:) To ten "nasz" Andy? Zdesperowana cos pisala ze ona/on sie podszywa pod kogos czy jakos tak

Ale cisza:) Zycie rodzinne kwitnie, moja zacznie za jakies 15 minut, niech zyje weekend!