Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Becia0308

Jak sobie radzimy na wyspach?

Polecane posty

witam U mnie dzis pobudka o 6 rano hmm pierwszy raz od 2 miesiecy chyba, ale potem byla 2h drzemka wiec i ja sie zdrzemnelam:) Asos - szczerze mowiac pierwszy raz slyszalam co to takiego i musialam luknac w googlach:) Kasienka fajnie ze nie mialas ciezkiej pracy w ciazy:) Mi sie ostatnie tygodnie ciazy bardzoo ciagly:) No my tez wolimy wylegiwanie sie na sloncu, zreszta z malym dzieckiem, innej opcji zbytnio nie ma... Zdesperowana A mezowi jak sie podoba w Pl, pokazalas mu jakies fajne miejsca;)? O tej zumbie nie slyszalam zeby robili cos takiego w Merthyr, zreszta i tak bym chyba nie miala z kim isc grr U mnie z kolei cisnienie w ciazy bylo niskie, szczegolnie na poczatku, raz bylo nawet 90 na 60, zmulona bylam na maksa a pozniej caly czas srednio 120 na 90, podczas porodu tez byl moment jak malej zwolnilo serduszko, polozna patrzyla na monitor i gada do niego c'mon, c'mon, up,up:) no i poszlo w gore, to chyba bylo przez to ze parlam non stop nawet jak skurcze odchodzily:) Milego dnia

Zdesperowana dzieki za te terminy.Nie bede juz szukac nigdzie. U mnie we wrzesniu byla siostra z corka.A w lutym znowy przyjechala siostrzenica,bo sie napalila zeby studiowac w londynie i miala interwiev. Wiecie co moja mala ostatnio sie nauczyla w moim lozku spac.Jak ja odloze to placz albo sie budzi co chwila.Tylko ze mna potrafi przespac ciagiem kilka godzin, bez budzenia.A wasze pociechy jak tam ze spaniem?

zdesperowana--- a gdzie robiłaś badania na paciorkowca? bo jak ja ich prosiłam żeby mi zrobili te badania to powiedzieli że nie zrobią bo jest małe ryzyko... kasieńka--- mój też uwielbia jezdzić na nartach i chce zrobić wypad w góry. Ja nie lubie śniegu i nie potrafię jezdzić na nartach, a pochodzę z gór, dokładnie z Karpacza na dolnym śląsku.

Madziulek Ja nigdy nie bralam malej do lozka, zreszta jakos nigdy nie przepadala za lezeniem na plecach w lozku jak do niej gadalismy albo cos. Spala do 4 miesiaca w koszu wiklinowym postawionym kolo lozka, a teraz od 2 tygodni spi u siebie w pokoju w lozeczku, klade ja po ostatnim karmieniu i spi do rana. Od 3 dni strasznie w nim wariuje, jak juz sie przebudzi to sie wierci i zazwyczaj jak sie budze i patrze na kamere to lezy glowa w nogach, a dzisiaj na dodatek jeszcze na brzuchu, dobrze ze przy tych akrobacjach steka, bo sie budze i ide do niej albo kontroluje co robi patrzac w monitor;) Mysle ze juz jest na tyle duza ze sie nie udusi jak sie przewroci na brzuch?Bo przekrecic sie spowrotem to juz nie umi:)

Madziulek Ja nigdy nie bralam malej do lozka, zreszta jakos nigdy nie przepadala za lezeniem na plecach w lozku jak do niej gadalismy albo cos. Spala do 4 miesiaca w koszu wiklinowym postawionym kolo lozka, a teraz od 2 tygodni spi u siebie w pokoju w lozeczku, klade ja po ostatnim karmieniu i spi do rana. Od 3 dni strasznie w nim wariuje, jak juz sie przebudzi to sie wierci i zazwyczaj jak sie budze i patrze na kamere to lezy glowa w nogach, a dzisiaj na dodatek jeszcze na brzuchu, dobrze ze przy tych akrobacjach steka, bo sie budze i ide do niej albo kontroluje co robi patrzac w monitor;) Mysle ze juz jest na tyle duza ze sie nie udusi jak sie przewroci na brzuch?Bo przekrecic sie spowrotem to juz nie umi:)

moj mlody to nie przespal nocy poki nie przestalam go karmic, teraz spi po 12 godzin, czasem tylko budzi sie zeby sie wody napic. becia --> niemozliwe zebys nie slyszala o asos. moje wszystkie kolezanki w pracy kupuja tam sukienki i ciagle mi o tym asosie nawijaja. moj R uwielbia jezdzic do polski, zawsze cos tam zwiedzimy, zna poznan na pamiec, praktycznie cala wielkopolske zwiedzilismy, bylismy w malborku na zamku i jeszcze kilku miejscach, mam plany zabrac go do krakowa,gdanska, zakopanego, a w tym roku najprawdopodobniej pojedziemy sobie przez berlin, bo w berlinie tez spedzilam 2 lata swojego zycia:) no i moja mama go strasznie rozpiesza jedzeniem, obiadami i ciastami, on by tam mogl jesc caly dzien. a wlasnie: meczyl mnie od dlugiego czasu o tort wiedenski o sie wczoraj pokusilam zrobic go pierwszy raz i wyszedl super!!!! ja na zumbe chodze sama, dziewczyn tam pelno wiec nie narzekam na towarzystwo, zawsze kogos sie pozna. na aerobik chodze z sasiadka ktora poznalam na playgroup, tez tam poszlam sama i teraz jestesmy zajebistymi kolezankami no i nasze dzieciaki sie razem bawia, a mieszka doslownie 30m ode mnie. no wlasnie apropo aerobiku to zaraz wychodze! ciao!

Gość hahahahahaha.........
..

Zdesperowana a twój mąż nie jest POlakiem? fajne są takie związki mieszane, zawsze mnie interesuje, jak partnerzy uczą się wzajemnie swoich kultur i obyczajów,takie miłe urozmaicenie dla obojga.Fajnie też , że twój mąż lubi przebywać w PL i mu się tam podoba, i że wogóle jest chętny na poznawanie twoich zakątków :) Becia ja w asosie robię 2 lata, na początku własnie na tym nieszczęsnym pikowaniu,potem mnie przenieśli na zwroty na długo, ale czasem tam mało pracy i teraz jestem na przyjmowaniu. a mnie zostały ostatnie 2 tygodnie pracy i już się nie mogę doczekać odejścia, chociaż..pewnie po czasie zacznie mi się tęsknić za tym bajzlem do którego przywykłam.

Kasienka To jak to jest ze pracowalas 2 lata a nie przysluguje Ci maternity leave?:) I naprawde nigdy nie slyszalam o tej firmie, moze dlatego ze ja ciucha to musze dotknac, przymierzyc, luknelam na strone internetowa, niektóre ceny sa z kosmosu, no bynajmniej dla mnie:) Aczkolwiek z ciekawosci zerknelam na kiecki, byly dwie zajebiste, cena w miare :) Do juterka

kasienka --> moj R jest brytyjczykiem, wlasciwie to walijczykiem. jeszcze nie maz, narzeczony, oswiadczyl mi sie w ostatnie lato, w poznaniu wlasnie, po chrzcie malego, przy calej mojej i jego rodzinie :) za bardzo nie widze roznic kulturowych przyznam szczerze.. ale sie dzisiaj wymeczylam na tym aerobiku, jakos trudniej bylo niz zwykle, ale przynajmniej endorfinki dzialaja :) mlody zjadl tosty z duza iloscia pasztetu - watrobka ma pelno zelaza, wiec ciesze sie ze lubi! tak lubi ze by sam pasztet najchetniej z chelab zlizywal :) a tyle go zrobilam ze musze mrozic. a wogole to tanio wychodzi bo pol kg watrobek kosztuje funta.

Becia nie przysługuje, ponieważ: w jednej agencji pracowałam od maja 2009, do końca sierpnia 2010. 12/9/2010 przejęła nas nowa agencja ,bo stara ogłosiła upadłość.okres pomiędzy końcem sierpnia a 12 września płacił nam bezpośrednio asos. zrobili transfer wszystkich pracowników ze starej do tej nowej, i niestety to się liczy jako nowy pracodawca. dla świętego spkoju wysłałam list i matb1 do tej nowej agencji, ale odesłali mi druk , że nie kwalifikuję się do SMP bo za krótko dla nich pracuję więc pozostaje mi tylko MA. a okres wymagany mam-bo ciągłość pracy mam od maja 2009 do dziś :)

Zdesperowana no to fajnie, że różnic nie widać:) a że się dogadujecie i szanujecie-to przeciez jest najważniejsze a nie różnice.ja też mam w pracy koleżanki które związały się z mężczyznami o innym kolorze skóry niż biały-no cóż ludzie gadają, bo taka natura.. ale dopóki się kochają, szanują siebie i swoje kultury,obyczaje-niech spokojnie żyją.generalnie jestem zdania, że nikt nie powinien komentować czyjejś sypialni i wyboru partnera :D a trafiam na tematy ,właśnie na kafe że Polki dają d... Murzynom,Pakusom..ehh szkoda gadać.. szkoda , że każdy widzi tylko to co chce widzieć-bo widzi białą kobietę z mężczyzną obcego pochodzenia, i odtazu komentuje że tylko dla kasy i seksu i że ta kobieta nie docenia rodaków płci męskiej,szkoda że w wielu przypadkach taki ''komentator'' nie widzi też miłości i szacunku między taką parą..

Hej:) Kasienka no to teraz rozumiem:) Tak szczerze to ja jeszcze tu nie poznalam jakiegos w miare normalnego polaka-faceta, wiec nie dziwie sie ze polki wiaza sie z obcokrajowcami, choc z drugiej strony kumpela jest z walijczykiem, o nim juz kiedys pisalam - kompletne dno jak dla mnie, pracowac mu sie nie chce, nawet pisac po angielsku nie umie...z drugiej strony generalnie normalnych polakow tu jak na lekarstwo, a najbardziej mnie przeraza to jak i ile pija, pojechalam do konsulatu w Manchesterze wyrobic paszport, wódą i browarem waliło juz na korytarzu, stał koleś za mną po numerek, gdybym tak postała jakieś 10min koło niego ta mała by mi się "upiła" samymi oparami! U mnie dziś kuchnia serwuje sheperds pie:) Zdesperowana fajnie ze tak sie dogadujecie i ze w Pl sie podoba i jedzonko smakuje:) Jak ja sie stesknilam za polskimi drozdzowkami ehhh, az sie boje co to bedzie jak przylece do domu, cala diete szlak trafi hehe W sobote musze jechac kupic cos na chrzciny, bo tutaj wiekszy wybor i z pewnoscia taniej niz w PL, potrzebuje tez jakies jeansy, bo po ciazy w sumie mam tylko jedna pare, aczkolwiek do starych brakuje mi juz tylko jakis 2 kg w dol zeby sie w nie wbic:) Niania i jak tam maluch lepiej? A z reszta dziewczyn co sie dzieje:)?

becia --> ja tu kombinuje co by wymyslec bez weglowodanow, moj facet ma fiola na punkcie zdrowej diety a ze wraca pozno bo po 20 to musze zrobic cos bez ziemniakow, ryzu, makaronu i chleba. cos z piersi kurczaka ale nie mam pojecia co.. do tego musze mu wlosy jeszcze wieczorem obciac bo jutro ma interview do pracy, jeszcze nigdy w zyciu nie byl na zadnym interview, w obecniej firmie pracuje 14 lat hehe. ja nie mam planow na dzisiejszy dzien a wy? szkoda ze mieszkacie tak daleko to bysmy sie na kawce spotkaly, fajnie by bylo :)

ja też nie wiedziałam co to jest asos he he u synka troszkę lepiej,ale rewelacji nie ma. wczoraj zrobił sam kupę[ jupi ] ale była zbita i ciemno zielona. Byliśmy też na ważeniu i przez tydzień przybrał 130 gram. dalej męczy się przy każdym bąku. Prosiłam HV o poradę, oczywiście problemu nie ma bo przybiera na wadze,a synek z tego wyrośnie! Może wiecie dziewczyny jak i gdzie mogę zrobić prywatnie badanie na nietolerancję laktozy? nie bardzo chcę czekać do czerwca aż pojadę do polski. byliśmy dzisiaj w councilu. doszły do nich papiery że mamy opuścić dom do końca kwietnia i zmienili nam status oczekiwania na dom z bronze na silver, a babka powiedziała że jeszcze zmienią nam na gold.

cześć widzę że piszecie sporo,fajnie tak poczytać co u WAS :) za kilkanaście minut M wraca z pracy więc mam chwilkę coś skrobnąć... Też dołączam do grupy co nigdy nie słyszaly o ASOSIE :D z ciekawosci weszłam na ich stronkę i...niestety jak dla mnie trochę za drogo więc nie skorzystam :( niania666-dobrze że kupiłaś aptamil comfort,na wet jak mały ma nietolerancję laktozy to porównaj sobie skład to Comfort ma o połowę mniej tej laktozy niż inne mleczka!!!ahaa-moja córka też miala po tym mleku zgniłozielone i rzadkie kupki ale chociaz mi nie płakala z bólu po jedzeniu...a dopiero ja przeszlyśmy na SMA LACTOSE FREE(możesz bez recepty w BOOTSIE kupić) to wszystko unormowalo się na maxa!!chociaz wczoraj spróbowałam test z jogurtem i znowu sluz w kupce więc nadal ją trzyma.... Zdesperowana-widzę że miałysmy prawie identyczny scenariusz porodu.u mnie też w 38 tyg wywoływanie przez 3 dni,oksytocyna,skurcze,brak rozwarcia,przebicie wód płodowych i spadek tetna u malej no i CC na końcu z czego jestem meeega zadowolona bo na drugi dzien byłam juz w domku i nawet bólu nie czułam takiego powera miałam że hoho :) nie wyobrażam sobie teraz innego porodu jak przez CC... madziulek30 moja córa śpi z nami odkąd skończyła miesiąc i okazało się że ma refluks..ona potrafi nam sie w nocy kilka razy zakrztusić tak że powietrza złapac nie może i trzeba szybko reagowac więc muszę ją miec pod ręką...no ale przesypia nam po 10-12 godzin od samego początku!!! Becia-tak patrzę na WASze zdjęcia...super z was dziewczyny!!!! pozdrawiam i życzę miłego wieczorku może uda mi sie zajrzeć potem

Witam Was W koncu chwilka dla siebie, maruda zasnela!!! Niania A jak to wyglada oni oferuja Wam kilka domow do wybory czy musisz brac to co oni zaoferuja? 3mam kciuki zeby cos fajnego sie znalazlo! Nie sadze aby mozna bylo tutaj zrobic takie badanie prywatnie, ale moze sie myle, wiem ze jakies polki jezdza do polskiej kliniki gdzies pod Londynem ale to juz ostatecznosc, mysle ze mleko z niska zawartoscia laktozy pomoze:) Zdesperowana Ja wlasnie jestem na takiej diecie, zero bialego pieczywa, ziemniakow,makaronow, bialego ryzu, mleko tylko 0,1% tluszczu, zero cukru itp.itd Efektem 6kg mniej i spozniajacy sie okres:) Tzn przynajmniej mam nadzieje ze to jest ta przyczyna bo jak nie to sie chyba pochlastam:) No musimy sie kiedys zgadac na jakiegos kawulca:) Chlopak pewnie lekko zestresowanay co? Ja w sumie tez nigdy na interview nie bylam :) Julija A juz myslalam ze tylko ja taki los ze nie slyszalam o asosie:) Tez mi sie wydaje drogo, a nawet bardzo:) Hmm zadowolona z cc? Ja sobie tego nie wyobrazam:) Tez lubie czytac co laski pisza, mam nadzieje ze z czasem jeszcze nas przybedzie, albo starsze odnajda znowu ten topik Aaa ciekawe czy Kashi sie juz rozpakowala czy nadal walczy z bolami krzyzowymi:(?

hihi,może nie uwuerzysz ale 4 godziny po CC już bylam pod prysznicem ;) na drugi dzień już w domku a moja mama uwierzyć nie mogła i o mało zawału nie dostała bo przyjechala mi pomóc a ja wszystko "siama" i gora dół po schodach co chwila ;)nic mnie nie bolało,nie wiem czemu tak to przeszłam lekko,az sama sie sobie dziwie....i po bliżnie ani sladu po pół roku...a moja siostra 2 miesiące na pupie po SN nie mogła usiąść...to zalezy od organizmu każdy inaczej przechodzi...

Becia--- Co tydzień w czwartki wystawiają w gazecie merthyr express kilka domów do wyboru i ludzie składają oferty na te domy-o ile jest coś ciekawego. Potem council sprawdza te wszystkie oferty i daje dom temu kto ma najgorszą sytuację, np. jeżeli grozi komuś bezdomnośc(jak mi he he) Zastanawiamy się też nad domem z LHA, bo babka z councilu dała nam ulotkę z informacją o takiej opcji. Co do porodu cc to ja też sobie tego nie wyobrażałam dopóki nie wylądowałam na sali operacyjnej po 50 godzinach skurczy bolesnych jak cholera z kleszczami w cipce wielkimi jak sekator:) Po tym porodzie powiedziałam że nigdy więcej nie będę rodziła, chyba że jeszcze przed ewentualną ciążą będę miala zaplanowaną cesarkę:)

hej laski ;) caaaaaaaały dzień spałam, a obiad byle jaki-makaron z truskawkami :D

Zdesperowana, sorki może źle napisałam , ale ogólnie pisząc wcześniej miałam na myśli mężczyzn o innym kolorze skóry :P mój mąż jest Polakiem, w zasadzie poznałam go w PL jak był na urlopie i potem do niego dojechałam. i wiecie faktycznie można tu poznać przeróżne osoby,ja poznałam kolegów z jego pracy, czasem słucham jak mi opowiada o ich wybrykach z którymi się wogóle nie kryją-i cieszę się że on jest tak normalny,ceni sobie spokój w domu,nie ma dziwnych ''świńskich huków'' ale kłótnie-to chyba normalne, jak w każdym związku :D

Becia nie jadłaś? mój mąż nie w ciąży, a pochłonął jeszcze to czego ja już nie dałam rady :D chyba że przeżywa ją razem ze mną chociaż brzucha nie ma :D truskawki pociachałam w plastry, zasypałam cukrem żeby sok puściły, a potem makaron dodałamm gorący zmieszany z łychą masła.zajebioza :D ale wiaodmo co kto lubi :P dziś planuję pesto (mam 2 słoiki sosu ale nie wiem co dodać jeszcze żeby nie było tak ''łyso'') ewentualnie schaboszczaki z jakąś kolorową surówką jak nic nie wymyślę do pesto.

Kasienka Uwazaj na te truskawki w ciazy ponoc moga uczulac dziecko, ja o tym nie wiedzialam, truskawek w ostatnie lato bylo mnostwo i wyjatkowo slodkie, wiec jadlam, nie wiem czy to przez to ale mala jest alergikiem. No dziewczynki piszmy, piszemy:) Nescafe gdzie sie podziewasz ani tu ani tam Cie nie widac:)?

ja mialam male problemy z netem ale juz ok, musilam zmienic kilka ustawien bo mi sie nic nie chcialo wgrywac:) kasienka --> ja jestem wielka fajnka pesto, dodac mozna - pokrojona w paseczki prosciutto, krewetki, orzeszki piniowe, oliwki, marynowany czosnek, marynowana papryke, marynowane pieczarki, pomidorki koktajlowe, parmezan., kapary. becia --> ja jadlam truskawek bardzo duzo w ciazy, bo mialam taka swoja zachcianke potrafilam sama zjesc kilogram, maly nigdy nie mial zadnych alergii doslownie na nic :) jezeli chodzi o cc, to ja mam nadzieje nastepnym razem tez miec od razu cesarke, tez bardzo sobie chwale!!!

Witam w piątek ;) ja mam meeega lenia dzisiaj,nic mi się nie chce... zdesperowana-powiem ci szczerze że nie spotkałam jeszcze osoby która by narzekała na CC zrobione w Anglii i 4 koleżanki które znam i miały cesarkę tutaj tez planują juz następną jakby musiały rodzic ponownie :D a nie wiem czemu w Polsce wszyscy narzekają.....czy tu inaczej coś robią??????

julija---dzięki za informacje o mleku sma lactose free. żałuję że wcześniej nie poszukałam dokładnie jakie mleka są dostępne na te problemy, no ale kto wiedział że tak będzie. Teraz troszkę boję się znowu zmieniać mleko na inne. Ale jak po tej puszce nie będzie poprawy to spróbuję SMA LF. A ja mam ochotę na flaczki wołowe! Wiem że nie każdy lubi, ale ja uwielbiam. już zakupiłam co trzeba i jutro biorę się do roboty. też mam lenia dzisiaj. Synek w miarę spokojny to ja mogę troszkę poleniuchować.

julija --> a powiedz mi jak wiesz.. czy majac jedna cesarke mozesz zazyczyc sobie nastepnej nawet jakby sie nic nie dzialo? bo slyszalam, ze przy nastepnym porodzie mozesz chciec cesarke. no ale nie wiem czy to w jakims terminie musi byc po ciazy czy juz zawsze czy jak? bo ja sobie nie wyobrazam rodzic normlanie, nie przezyje tego, a cesarka to pikus taki, czy tak czy siak juz mam blizne, ktora zreszta jest bezszwowa i rzeczywiscie ledwo co ja widac no i tez juz chodzilam na drugi dzien, bralam prysznic, ledwo co tam jakis bol czulam, moze tylko przy wysilku przez tydzien pierwszy a ta to nic, nawet tego obkurczania macicy ktore podobno boli ja nic nie czulam tego, zdziwilam sie bardzo bo mnie tak straszyli. no i bardzo sobie chwale opieke w szpitalu. po prostu dzieki bogu za cesarke :)