Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kapielowa pani

Gorące kąpiele w ciąży? Dlaczego nie?

Polecane posty

Gość kapielowa pani

jestem uzalezniona od goracych kapieli. Codziennie musze pomoczyc sie w goracej wodzie w pachnidlach itp. Jestem w 8 miesiacu ciazy i podobno takie kapiele moga przyspieszyc porod, znowu inny lekarz powiedzial , ze to sa zachcianki kapbiety w ciazy. Jak to jest? mozna czy nie mozna ?

Gość nio nio
oj tam oj tam własnie jestem po gorącej kąpieli i żyję :D jestem w 37 tyg, i co tydz muszę mieć taką dłuższą kąpiel i już,a na codzień prysznic wystarczy....

generalnie gorące kąpiele nie są zalecane, bo ciepło powoduje rozszerzenie się naczyń krwionośnych, co może doprowadzić do przedwczesnego porodu lub poronienia. ale zależy, co rozumiesz pod pojęciem 'gorąca'. jeśli ci tyłka nie parzy, to ok. organizm sam zareaguje, jeśli będzie za ciepło, i będziesz chciała wyjść z wanny. też się kąpię i jest ok :)

Gość kapielowa pani
kurcze , ale wlasnie ja tak codziennie taka naprawde goroca kapiel. nie umiem kapiac sie w letniej wodzie, a podobno taka najlepsza dla ciezarnej i dziecka.

jesli się będziesz dalej tak moczyć to po prostu szybciej urodzisz, a swoją drogą ja tam bym się bała, że dziecko sie w brzuchu ugotuje od takiej gorącej wody :o

Gość ja się kąpałam
w pierwszej ciąży dzien w dzien w goracej wodzie bo inaczej nie umiem i urodziłam w 41 tygodniu, teraz też jestem w ciązy w 32 tygodniu i kąpie się codziennie w goracej wodzie.Mam nadziej ze bedzie wszystko dobrze:)

gorące kąpiele w ciąży są odradzane bo jak ktoś wyżej napisał mogą powodować wcześniejszy poród ale to takie na prawdę gorące a nie takie dobrze ciepłe :P takie w temperaturze zbliżonej do temperatury ciała są ok :) czyli tak około 37 stopni będzie cieplutko ale nie za gorąco :)

Gość kapielowa pani
Dokladnie jeszcze chwila :) Dziekuje bardzo :)