Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a ja mam swoje zdanie

Nastoletnie matki. Nieodpowiedzialnosc i glupota

Polecane posty

Szkoly powinny im prezerwatywy chyba fundowac. Nie wiem dlaczego teraz tyle sie namnozylo tych dzieci, ktore same bede mialy dzieci. To jakies nieporozumienie. Podobne zdanie mam na temat matek w wieku 20-22 lat, wiekszosc to wpadki ale zadna sie nie przyzna. Wszystkie niby planowaly. Patrze tak na te dziewczynki w szkolach jeszcze i te co dopiero studia zaczynaja i dochodze do wniosku ze co sie dziwic ze nasz kraj taki pojebany jak spoleczenstwo zaczyna wszystko od dupy strony to i rzad z nich bierze przyklad.

mam dziecko, nie było planowane, i co z tego??mam być gorsza??jestem dumna bo dziecko jest kochane, zdrowe, prawidłowo się rozwija, ma kochającą się rodzinę, i co jestem gorsza??puknij sie w ten pusty łeb!!!

pusty leb o ty mialas jak nie umialas sie zabezpieczyc

Do Izabelka www.com popieram. Ja też mam dziecko i też nie było planowane ale za to jest teraz b niczego mu nie brakuje a w szczegulności miłości. A jakoś za gorszą sie nie uważam!

Gość misia1111111111111111111111
autorko nie zgadzam się z tobą pierwsze dziecko miałam w wieku 19 lat teraz córka ma 7 lat i nigdy nie żałowałam że mam dziecko w młodym wieku.świetnie sobie radziłam i radzę.nie każda małolata która ma dziecko sobie nie radzi.

milosci moze dzieciom nie brakuje za to matki, ktora skonczyla umie pisac i ma wyksztalcenie to z pewnoscia. Nie pisalam ze jestescie gorsze, ale ze nieodpowiedzialne to juz owszem

Gość oj a jak mnie wkurza
prezerwatywa to do d... zabezpieczenie. Pewnie jest winna polowy tych nieplanowanych dzieci. A co do 20-22latek to nie uwazam zeby to byl jakis problem ze sa w ciazy to dorosli ludzie, sami sobie poradza. Nastki owszem - problem duzy, ale to wina wychowania a nie braku darmowych prezerwatyw.

skonczyla szkole*

a zapytaj sie mamusi ile ona miała lat jak ciebie urodziła!!!bo sie okarze jeszcze ze twoje zdanie się zmieni, to ze jesteśmy młodymi matkami nie czyni nas gorszymi w społeczeństwie, kochamy sie bardzo z mężem, a to że dziecko mamy teraz a nie za ten rok to jak różnica??że takie kołki chodzą po świecie!!!!

Moje dziecko było planowane. Po wielkich trudach związanych z chorobą udało mi się zajść w ciążę. Gdy dziecko się urodzi będę miała 22 lata. Jestem obrazem patologii Twoim zdaniem. A wiesz co Ci powiem. Sądzę, że jesteś albo starą zgorzkniałą samotną babą. Albo sama nie możesz zajść w ciąże, czego Ci nie życzeę, bo straszne jest to oczekiwanie i niepowodzenie. Pozdrawiam.

moja mamusia nie rodzila mnie w wieku nastu lat jak jakas patologia. Miala 25 lat jak sie urodzilam a nie 20, brak pracy i perspektyw

Gość może nie jesteś
gorsza, bo masz dziecko, ale jestes gorsza, bo nie znasz ojczystego języka :o i jeszcze jedno - jestes przykładem na to, że niektórym potrzebna jest szkoła a nie dziecko.

Iza kogo Ty tu chcesz oszukać, jak w innym temacie nie raz pisałaś, że Twoja córka pojawiła się za wcześnie. Dodatkowo męża nigdy nie ma i ciągle siedzisz w domu zła na cały świat, ale tak jest zajebiście!

mam dziecko i meza zeby zaraz jakas nie wyskoczyla ze jestem samotna matka. Po prostu dzis znowu dostalam zaproszenie na zebranie w celu pomocy nieodpowiedzialnym dziewuchom

Ja jakoś skończyłam szkołe, mało tego robie następną i ciesze sie że moge być matką dla mojego dziecka a że było nieplanowane to mi nie przeszkadza i nigdy nie przeszkadzało a urodziłam dziecko w wieku 18 lat. A za nieodpowiedzialną sie nie uważam bo gdybym była nieodpowiedzialna oddała bym dziecko albo co gorsza usuneła, ale poniosłam konsekwencje i z tego sie bardzo ciesze

no może ciaża w wieku 18 lat nie jest powodem do dumy ale chyba do wstydu tez nie jeśli sie dba kocha dziecko a na pewno ja juz masz 22 lata to nie wstyd wiek nie ma znaczenia chodzi o odpowiedzialność miłość

Ja urodziłam w wieku 22l i za dziecko nieodpowiedzialne sie nie uważam.Często w wieku 20-22l to ludzie pracują sami na siebie zarabiają.Nastolatki a 22 l to różnica.Tylko że ty pewnie sama masz 17l i siedzisz tu głupoty wpisując

rany, dziewczyny, dajcie sobie spokój z komentowaniem tego tematu, bo autorka i tak wie swoje. a temat zakłada nie wiadomo po co - tak, jak 'jestem Bi' pisze. durne prowo albo jakaś tępa dzida, której żółć zamiast krwi w żyłach płynie :D pozdrawiam wszystkie mamy, młodsze i starsze! :p

ja sama zaszłam w ciąże w wieku 23 lat urodziłam mając 24 planowaliśmy dziecko i dobrze bo gdybym wtedy sie nie zdecydowała to nie wiem czy bym sie na to teraz zdecydowała

malinka a ta szkola to oczywiscie polega na tym by placic co miesiac? Wnioskuje po twojej pisowni i smialo bym oszacowala zes ledwo podstawowke tylko skonczyla.

Gość KaDOPaulina
Ja myślę, że autorka jest sfrustrowana, bo sama nie ma dzieci, a pewnie się stara i stąd ten jad. Powylewaj swoją żółć, co Ci szkodzi. Może ulży. A jak mówisz o tych wszystkich gówniarach, może i dzieci planowanych nie mają, ale skąd wiesz, że nie są szczęśliwie? Te dzieci mają dużo miłości i rozwijają się prawidłowo. Oczywiście, są skrajne przypadki, ale tak samo można powiedzieć o trzydziestoletnich matkach, że w ogole się nie nadają na matki.

no prosze wyrazilam swoje zdanie ze nie popieram mamus ktore robia sobie dzieci w mlodym wieku bez perspektyw i pracy i jestem durna:D dobrze ze sa madre te co w wieku 20 lat nie umieja jeszcze porzadnie pisac, nie maja pracy a robia sobie dziecko

autorka chyba ma okres:o przeleciała Polskę wzdłuż i wszerz i oto wyciągnęła daleko idące wnioski. Wpakowała wszystkie młode mamy do jednego wora. Cóż nie każdy musi być inteligentny:o

pisalam juz ze mam dziecko i pisalam nawet dlaczego zalozylam ten temat

Nie wiem co autorka chciala osiagnac zakladajac ten topik. ja sie urazona nie czuje i nie bede przekonywac, ze moje dziecko bylo planowane czy nie, czy mam prace wyksztalcenie itd. dla mnie to kolejna osoba, ktora chce siac zamet zeby zablysnac.

no dobra z tym się zgodze że nie możemy myśleć o wykształceniu tak bardzo jak byśmy nie mieli dziecka, ale ja mam średnie wykształcenie, maturę, technika, prawo jazdy, zaocznie robię kolejny kierunek, dziecko nie przeszkadza aż tak bardzo w karierze zawodowej, a moja córka ma już 14miesięcy, gdy inne beda się męczyć ja już będę miała odchowane

"no prosze wyrazilam swoje zdanie ze nie popieram mamus ktore robia sobie dzieci w mlodym wieku bez perspektyw i pracy i jestem durna" ty nazwałaś młode mamy głupimi a one ciebie durną. Miały ci przyklasnąć??