Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izia87

Jak wygl ada wywoływaniw porodu?

Polecane posty

Gość izia87

Witam na dzisiaj mam termin porodu byłam w szpitalu a le nic sie nie dzieje wiec mnie odesłali do domciu w czwartek mam byc na kontroli i w tedy zdecyjduja czy mi wywołac czy nie troche sie tego boje i dla tego chciałam bym sie dowiedziec od dziewczyn które to miały: )

Gość papatkind
wbijaja ci welfron klada cie na łóżko porodowe, dostajesz taka pompe ktora wtlacza plyn do zyly lezysz i czekasz:) mi o 12.30 przebili wody plodowe taka duza pinseta o 13 zaczely sie coraz mocniejsze skurcze o 14.55 urodzilam coreczke parlam 3 razy i wyszla:) nie ma sie czgo bac to prawie nie boli. Przynajmniej u mnie tak bylo. Coś jak 1 dzien okresu :)

No nie powiedziala bym :) 12 h na oksytocynie,bole krzyzowe..Meka straszna .. 2 porod bez wywolywania.naprawde bez porownania sa naturalne bole.. 3 h i mala byla na Swiecie,tylko faza parta troszke bolala..

Gość _______________________
oj nie jest fajnie :-9 dostajesz zastrzol lub kroplowe lezysz i czekasz w miedzy czasie chodzisz, kucasz, skaczesz na pilce itp itd a co jakis czas podpinaja cie pod ktg i wtedy lezysz plackiem, potem co jakis czas masaz szyjki zeby sie rozwarcie zrobilo :-( jak juz wody odejda same lub Ci j pecherz przebija to skurcze napierdzielaja coraz bardziej ale juz szybciej idzie :-) ja chyba nastepnym razem sie nie zgodze na wywolywanie :_9 bede czekac az sie samo zacznie o ile z dzidzia bedzie oki :-)

Gość a wiadro na całe życie
:o

Gość thaisse80
Mnie najpierw balonikowali ale nic nie pomoglo, dwa dni potem dano kroplowke i wtedy sie zaczelo.

Gość izia87
aha cholera,wolałam bym normalnie bez tego rodzic a ten masaż szyjki macicy wiem że boli bo dzisiaj jak mnie badał to kurwa mi masował przez chwile,a puzniej po tym podbrzusze boli:(

Ale dlaczego chcesz mieć wywoływany poród? To jest bardzo głupi pomysł i niej daj sobie wmówić, że tak jest lepiej dla dziecka. Po terminie porodu wystarczy co 2 dni kontrolne ktg w szpitalu + ewentualnie USG. Nie dawaj sobie robić masaż szyjki, ani tym bardziej przebijać pęcherz. Najlepiej w ogóle powiedz, że nie chcesz badania poza tym ktg i usg. Trzeba być asertywnym.

Gość ...///...
wywolany boli bardziej czy jak?

Mnie bolal 100 a nawet 1000 razy bardziej...:( Przy drugiej corze,odeszly wody nie bylo skorczu.Zaproponoali kroplowke,ale powiedzieli,ze nie musze brac,ze moge poczekac..I za kilka godzin pojawily sie samoistne skorcze...Myslalam ze to przepowiadajace :P Nawet na zebraniu w szkole bylam :) Dziekuje Bogu za ten porod....A tak sie balam po 1 ze chcialam CC wziasc.. A jesli chodzi o "wiadro"jak ktos wyzej napisal..to teraz ciasniej jest a sex super! Wiec jak kto woli :)

Gość antypatologia
Jak dla mnie, masakra. Nie zgodze sie na to drugi raz, chyba ze bedzie koniecznosc. Po cholere sie meczylam osiem godzin na tej kroplowie, zeby pozniej mnie pociachali i tak.

Gość ...///...
aha, czyli tak kroplowka z oksytocyną potęguje bol skurczow??? Cholercia, a mialam isc w przyszlym tygodniu na wywolanie tylko,ze przez masaz szyjki

Gość aekiii
Jeżeli dopiero dzisiaj minął termin porodu, to możesz jeszcze spokojnie 2 tygodnie chodzić, oczywiście pod kontrolą lekarza i pod warunkiem, że z dzieckiem wszystko ok. Jak wszystko jest ok, to czekaj, po co na siłę poród wywoływać, może za kilka dni samo się ruszy.

Zgadzam sie z przedmowczyniami... Porody sa rozne.Takze te wywolywane. Jednak oksytocyna to silny hormon naskorczowy. Poki nie bedzie koniecznosci.Radzilabym zaczekac..A masaz szyjki -bolesny,ale moze pomoc...Z kroplowa bym odczekala.