Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem kobietą w ciąży

Ta ciąża to jakaś porażka.

Polecane posty

Gość jestem kobietą w ciąży

Od rana do wieczora mnie mdli. Wolałabym się już wyrzygać i mieć z głowy, a tak męczę się. Jeszcze teraz jestem podziębiona, to już w ogóle tragedia. Poddenerwowana, ciągle wkurzona i spać nie mogę :( Płakać mi się chcę 😭

Gość izia87
wytrzymasz ja mam to za sobą dzisiaj mija mi termin porodu i nic tez sie meczyłam nie wymiotowałam ale mdlilo mnie tez chorowałam na poczatku masakra:)ale cały czas sobie tłumaczyłam ze to minie tak musi być")

Gość nie martw sie :)
znam to uczucie, tak paskudnie mnie mdilo az jednego dnia jak puscilam pawia to sciany w lazience trzeba bylo umyc :D Za to drugi i trzeci trymestr - bajka i duzo seksu :P

Gość tez mam taka masakre
ja od poczatku zle sie czuje...jak bym była na kacy cały czas...mdłości, zaparcia, grzybica....wszystko mnie denerwuje i te dolegliwości!!! nawet mój facet mnie wk*urwia!!! jestem cały czas złaaaaaaaa - a to dopiero poczatem:( chce mi sie płakac ;(

Też cały czas mi niedobrze ;) Żołądek mam jak bombę wielki, nieważne co zjem, bekam jak "świnka" i dzisiaj nie spałam całą noc. Masakra. Ale jak mówi moja przyjaciółka, trzeba celebrować każdy dzień, bo to bardzo wyjątkowy czas w życiu kobiety ;)

Gość zrrrt
spoko przejdzie po 12 t.

a ja mam pytanie, mze glupie, ale co tam:) jak dlugo po porodzie nie mozna uprawiac sexu no i jak dlugo do porodu mozna??:)

Gość też mam taką masakę
Jestes pewna że przejdzie??? narazie to w ogóle nie chce mi sie wstac z łózka przez te masakryczne objawy :( a jestem w 8 tygodniu....Do tego nie moge kupy zrobic i jestem wk**wiona na wszystkich bo czuje sie jak balon:( i chce mi sie krzyczeć :( wiecie czy moge zaaplikować czopek glicerolowy do pupki ??

Gość zrrrt
też tak miałam to normalne przejdzie zobczysz, ja zauwazyłam ze szczególnie robi mi sie niedobrze gdy zaczynam sie robic głodna. naprawdę wtedy mnie mdliło. co do sexu jesli ciąża nie jest zagrożona mozna sie kochac do samego końca/ ponoć najlepiej gumce/? a po porodzie przynajmniej 6 tyg.

Nie łam się nudności i wymioty napewno przejdą ale musisz jeszczetroche poczekać tak do 16 tygodnia. To nie koniec świata. Ja też tak miałam i inne przykre dolegliwości i ciągną się za mną cały czas a mam dopiero 32tc. Krwawiłam porządnie ze dwa razy potem przedwczesny porod ale uratowali i mam pessar nie wspomnie o bólach żeber bioder i kręgosłupa. Mam owsiki - załamka i wczoraj wzywali do mnie karetke bo mi strasznie ciśnienie spadło i zemdlałam. Ale jakoś żję i mamnadzięję że przetrwam chociaż właśnie płakałam.

6 tyg po porodzie nie można uprawiać seksu a przynajmniej nie zalecają, chociaż moja przyjaciółka 3 tyg po porodzie już seks uprawiała ale ona miała cc. a uprawiać seks można do samego porodu jeśli ciąża nie jest zagrożona. a jeśli już zbliża się termin to lekarze nawet seks zalecają, bo w plemnikach jest jakiś tam hormon czy coś takiego, który może rozpocząć akcję porodową. poszukaj w necie to znajdziesz dokładnie o co chodzi.

Gość ty meg78 rozwalasz mnie
ty chodząca kupo nieszczęścia (nomen omen) :D Aż strach pomyśleć jakiego pechowca wydasz na świat :D :D :D

Gość takie uroki
ciązy i nic sie nie zrobi