Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jeszcze bez dzieciątka

jak to jest z dokaramienim dziecka na noc butelką?

Polecane posty

żeby dłużej przesypiał noce, pomimo tego, że ma się dużo pokarmu.?? co Wy na to?????

Gość DOBRA SPACERÓWKA1
NO OCZYWIŚCIE ŻE TAK

ale, że tak co?:)

Gość MI_zielone
daj dziecku przyjsc na swiat i zobaczysz- moze bedzie aniolkiem przesypiajacym wiekszosc nocy ? Karmienie mieszane niesie za soba ryzyko, ze dziecko odrzuci piers, bo latwiej mu ssac z butelki, albo w ogole butli nie bedzie chcialo. Zreszta ciezko przetrzymac nawal pokarmu. Bedziesz chciala, zeby cie bobas troche odessal...

up, up:)

poczekaj z takimi dylematami do porodu :P może być tak że wogóle na sztucznym dziecko będzie i problem się sam rozwiąże a co do tego przesypiania hmmm nie wierz że tak długo pośpi :D:D:D mój mały ma w tej chwil miesiąc i 1 dzień i w nocy tak samo jak w dzień śpi max 4 godziny :P ale zwykle to tak 2,3-3 :P z córą było tak samo w nocy z zegarkiem w ręku budziła się co 3 godziny do jedzenia przez pierwsze 3 miesiące życia a potem aż do 7 miesiąca przynajmniej raz w nocy a też od początku na sztucznym :P

dziękuje :) chyba rzeczywiście poczekam, wydawało mi się, że na sztucznym od początku dziecko prześpi przynajmniej 5-6h ale widzę, że się mylę :D dzieki

a w przypadku mojego malucha to jest obojętne czy dostanie butelke czy pierś i tak spi tyle samo z tym że przy piersi ładnie usypia a po butelce jest krzyk- wiec sobie odpusciłam i butelke z moim mlekiem daje mu raz czy dwa ale w dzien żeby nie zapomniał jak sie z niej je. Obecnie ma 3,5 m-ca i zasypia ok 20 budzi sie ok 3 zjada i spi do 7 potem zje i jeszcze troche kima;) Ale bylo tak: w 1 miesiącu spał mi max 2-3 w nocy w drugim 3-4 w trzecim 4-5 a teraz w czwartym i 8-9 potrafi wytrzymać wiec cierpliwosci;)

No właśnie, każde dziecko jest inne. Mój syn na moim pokarmie śpi 1,5-2h, a na sztucznym 3-3,5h. Teraz mieszam mu, na każde karmienie dostaje trochę mojego i trochę sztucznego i śpi 2,5-3h ;] i wszyscy zadowoleni ;]

Mój synek nie śpi prawie w ogóle w dzień a w nocy tylko przy mnie, ale dokarmiam go czasami sztucznym mlekiem- mimo tego, że nie śpi to jest dłużej spokojniejszy po modyfikowanym.

mój synek ma 16 tyg. tylko na piersi przesypi od 21 do 6 rano. zaczął przesypiać noce w wieku 1 mies. od 21 do 3-4. nigdy go nie dokarmiałam

dziękuje za odp :)

Gość ciezarowka30
moja mala (3,5mies) na piersi budze przed pojsciem spac (23.30) na karmienie, potem budzi sie o 4 rano i dopiero o 8. czyli w nocy musze wstawac tylko raz i to tylko na 10 minut, ciach ciach i spie znowu. nigdy w zyciu nie wysypialam sie 8 godzin dziennie.