Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem gÓpia

MÓGŁBY MI KTOŚ WYTŁUMACZYĆ KRZYŻÓWKI GENETYCZNE ?

Polecane posty

Gość Fanka__Tolkiena
liczysz nawiązanie rozmowy z obydwoma twoimi nickami, a może ty głosy słyszysz :D

Gość ciekawska hela
bo może lubi dyskusje jak równy z równym, a że z genetyki niezbyt kumata, to z tobą się najlepiej dogadywała:P

Gość olipierdoli
zreszta nawet fanka tolkiena napisala w zadaniu "Jeden z rodziców jest zdrowy i jest homozygotą dominującą, tzn nie jest nosicielem, drugi chory na fenyloketonurię, jakie jest prawdopodobieństwo, ze dziecko będzie zdrowe? Zrób to tak: podaj fenotypy rodziców " wyraznie napisala.. podaj fenotypy rodzciców.. czyli co miala na mysli jak nie zapisanie tego w postaci Mm czy tam mm itp? ??? no co?? mądralo ?:D

Gość Fanka__Tolkiena
:D chciałam żeby sobie rozpisała zdrowy, chory i przyporządkowała odpowiedni genotyp, tak? np. chory na fenyloketonurię ->fenotyp, (mm)--> genotyp? a ty już nie myśl tyle, bo będzie zwarcie :D

Gość ciekawska hela
no i tu moim zdaniem popełniła błąd merytoryczny, bo powinna użyć słowa genotypy

Gość ciekawska hela
i o to chodzi "zdrowy" to fenotyp, Mm to genotyp czy to dla ciebie aż takie trudne?

Gość Fanka__Tolkiena
:D rozpisać fenotyp znaczy napisać też genotyp tak? jeśli jest wyraźnie zasygnalizowane, kto miał jaki genotyp i nie trzeba było rozważać dwóch wersji 🖐️

Gość ciekawska hela
bo dla fenotypu "zdrowy" można przyporządkować 2 genotypy: MM i Mm i tak dalej

Gość olipierdoli
i chuj mam was. sama napisalas rozpisz fenotypy.. no jak dla mnie rozpisanie fenotypów odbylo by sie za pomoca literek Mm, MM, mm a teraz mi usilujecie wmowic ze to nie fenotyp tylko genotyp.. to jak zapiszecie genotyp a jak fenotyp? bo ciekawska lala kazala w zadaniu z kolei podac genotyp.. (mozna sie wrocic 2str) take wytlumaczcie mi jak w zadaniu fanki wyladalby zapis tego fenotypu, a jak juz odmiennie w zadaniu ciekawskiej wygladaloby zapisanie genotypu.. bo ja wiem, ze to sie rozni, ale zapisze sie podobnie jedno i drugie.

Gość ciekawska hela
fanko tolkiena, wszelkie dyskusje z olipierdoli są bezcelowe, bo ona i tak wie lepiej:P

Gość olipierdoli
no to biorac pod uwage to co napisala przed chwila ciekawska.. gdzie jest blad merytoryczny w sformuowaniu moim poprzednim do ktorego sie przypierdoliła "a to ze ona nawet nie umie napisac poprawnie Mm tylko pisze MmMm albo mM nie trudno jest dojsc droga dedukcji ze nawet nie ma pojecia co to jest i ze to sie nazywa fenotyp! "

Gość Fanka__Tolkiena
:D to chyba lakiery na bazie butaprenu

Gość olipierdoli
dobra odpierdolcie sie bo glupie jestescie. zarzucacie mi blad tam gdzie go nie ma.. i nie potraficie sie teraz do tego przyznac...

Gość ciekawska hela
wiesz ten swój cytat który przed chwilą przytoczyłaś brzmi jak bełkot, bez ładu i składu, nadal nie kumasz różnicy między genotypem a fenotypem, i mówię ci to ja mgr inż. biotechnolog

Gość olipierdoli
no wlasnie. ja probowalam wam udowodnic ze autorka sama nie wie o co chodzi i przytoczylam wlasnie to w jaki ona bledny sposob to zapisuje. chcialam wam przedstawic ten jej bełkot.. a ty mi kurwa w tym momencie zarzucasz rzekomy błąd :D na podstawie teco cytatu mi zarzucilas, ze nie potrafie rozróżnic fenotypu od genotypu, a teraz twierdzisz, ze to totalny bełkot. lepiej sie przyznaj famfucero, ze chcialas mi zacwierkac jaka to madra jestes i wmowic ze gadam od rzeczy... gdzie ja to wlasnie mialam na celu, zeby pokazac wam, ze autorka owego tematu nie wie co to jest genotyp, fenotyp itp..

Gość Fanka__Tolkiena
olipierdoli, nie martw się, bóg cię nadal kocha :D

Gość olipierdoli
NIE ROB ZE MNIE WARIATKI KRETYNKO OD 7MIU BOLESCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Fanka__Tolkiena
zapoznaj się z sensem frazy "od siedmiu boleści" :D,bo teraz mi schlebiłaś

Gość ciekawska hela
tiaaaa:D tłumacz się po fakcie po pierwsze primo - nie potrafisz precyzyjnie formułować myśli, po drugie primo - jak się nie znasz w temacie genetyki, to lepiej nie pisz bzdur, po trzecie primo - mam wrażenie że jesteś bardzo młoda i kłótliwa, po co zatruwać życie innym, kiedy tu ludzie chcą komuś pomóc, a wynikają z tego jakieś zgrzyty po czwarte primo - ehh nie chce mi się dłużej pisać ps: słowa primo użyłam z ironią (żebyś mi nie zarzucała braku znajomości wyrazów obcych):P

Gość olipierdoli
JESTESCIE GLUPIE I SPIE­RDA­LAJ­CIE

Gość ciekawska hela
fanko tolkiena - niedługo dorobisz się własnych fanów:P :D

Gość Fanka__Tolkiena
:D nie no, uśmiałam się

Gość ciekawska hela
a nie mówiłam że kłótliwa?:P nie dość że krzyczy wersalikami, to jeszcze używa wulgaryzmów:D

Gość olipierdoli
I CH­UJ CI W RYJ SZMATO!!!!

dziewczyno co sie tak rzucasz, idz sobie hebrate zrob albo melise i olej temat, no zeby zycie tracic na klotnie na forum.. ; P

Gość Fanka__Tolkiena
:D to już akt totalnej desperacji

Gość ciekawska hela
teraz to prawie spadłam z krzesła:D a już myślałam że będę się nudzić tego wieczoru:P

Gość olipierdoli
ale o co wam ku­rwa chodzi? nie mozecie sie odpie­rd­olic kurwiska? :o

Gość ciekawska hela
na zszargane nerwy faktycznie melisa dobra, leć do apteki, może jest jakaś dyżurna w twojej okolicy:D