Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w kropce jestem.....

kiedy ZUS wyplaca chorobowe....

Polecane posty

do ktorego dnia msca? jetsem na chorobowym od 02.11.10-25.11.10 26.11.10-29.12.10 tak wyglada moje chorobowe........a kasy jeszcze na koncie nie ma. Mozliwe jest ze cos przeoczyli i sie wszystko opoznia czy zwyczajnie wyplat jeszcze nie bylo? Chorobowe ma mi placic ZUS....nie pracodawca....

czyli ze jak jestem od listopada na wolnym to za listopad nie dostane w ogole kasy? dopiero za grudzien? czy za jedno i drugie tylko w styczniu?........nie rozumie za bardzo tego bo nigdy nie bylam na chorobowych tak dlugo wiec nie wiem jak wyglada procedura wyplacania.....

Gość 6ii5e4
jak masz umowe o prace z pracodawca to pracodawca zapłaci Ci za pierwsze 33 dni chorobowego a za reszte ZUS o ile pracodawca wypelnil dokumenty i zaniosł do Zusu.. za listopad normalnie powinnas dostac wynagrodzenie od pracodawcy

za listopad i kawałek grudnia (czyli w sumie 33 dni) , płaci pracodawca i najpierw do niego zwróć się dlaczego nie wypłacił pieniędzy, potem zus --czyli jak masz zwolnienie do 29 grudnia, to z zusu dostaniesz na początku stycznia

dzieki:)

I pamietaj żeby przypilnować aby pracodawca wysłał twoje drugie chorobowe do zusu + druk Z-3 bez tego zus ci nie wyplaci