Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda wiekiem mama

czy jestem idiotka - mamy jak sadzicie

Polecane posty

Gość młoda wiekiem mama

witam jestem młoda mama - wiekiem , mam 20 miesieczna coreczke dzisiaj zabrałam ja na spacer mieszkam na poludniu i dzisiaj u nas jest pieknie swieci słoneczko prawie wcale nie ma juz sniegu . O godz 11 było ok 12 stopni na plusie a wiec ubrałam jej rajtuzki polarowe spodnie kozaczki na gorę podkoszulek bluzeczke i polarek na to nie zagruba kurteczke na polarku - taka jesienna i czapke , mala miała ciepły karczek jak sprawdzałam . przechodziły kolo mnie 2 mamy z dziecmi tak na oko w wieku mojej córci ubrane były duzo cieplej niz moje dziecko w kombinezony , przechodzac obok mnie usłyszałam - ale idiotka jak słabo ubrała dziecko no ale tak to jest jak dzieci mają dzieci - troche zrobiło mi sie przykro na te słowa , owszem jestem moze gowniara mam 19 lat ale dbam o swoje dziecko najlepiejjak umiem mamy czy ja faktycznie za slabo ubrałam dziecko - sama juz nie wiem i prosze o komentarz dziekuje

Gość krodokyl
12 stopni na plusie?????????????????????

Gość 12 stopni
to chyba na slońcu, a taka pogoda jest raczej złudna

Gość nie przejmuj sie gadaniem ludz
i.... dziecku nic sie nie stanie.... no co najwyżej sie nie pzregrzeje.

Rany boskie, na moim południu przed godziną na termometrze od strony północnej, w głębokim cieniu, było +10C. Moje dziecko miało na sobie body, cienką bawełnianą koszulkę i na to lekką kurtkę. Chciałam dziecku szyku zadać i założyłam jej nowe ocieplane polarem sztruksy, pod spodem miała jeszcze rajstopy. I to był błąd. Wróciłyśmy ze spaceru mokre. I już się boję, czy mi się teraz przegrzane dziecko nie przeziębi. Jak można zakładać dwa polary w taką pogodę?

Gość lulunamoscie...
lepiej chlodniej ubrac niz przegrzac. Jestes madra, to tamte idiotki, ktore komentowaly glupio. nienawidze takich cholernych debili, ktorzy wpieprzaja sie w nie swoje sprawy....

Gość do autorki...
ja te z mieszkam na poludniu i ni chuja nie ma 12 stopni wariatko...moze w sloncu chwilowo bylo 12 ale tonie znaczy ze taka jest temp powietrza idiotko....:O

Gość młoda wiekiem mama
tak 12 stopni na plusie ,wieje wiaterek ale jest fajnie swieci słonko troche az szkoda ze u nas swieta bez sniegu mrozu -

Gość dfghjkl;'
juz widze te twoje 12 stopni:O debilko:O

Gość antypatologia
wiekszosc idiotek przegrzewa swoje dzieci. Ja z moim jeszcze wtedy nowowrodkiem pozna jesienia wychodzilam w lekkim piankowym spiworku a babska ze starszymi dzieciarami w gondoli w taakich grubych kombinezonach, ze dzieciak sie ledwo miescil. masakra jakas.

Gość nie ważne ile masz lat!!!
jesteś mamą,tak?więc wiesz jak ubrać swoją córcię najlepiej!!! moje dziecko np bardzo szybko sie przegrzewa więc też nie zakładam niewiadomo jakich grubych ubrań-zwłaszcza na taką temperature...i uważam,że kombinezon na 12 stopni i słońce to troszkę przesada...może jeszcze buty śniegowce,czapkę jak na narty,szal na buzię i owinąć w koc???ehh matki polki...

U mnie jest teraz +9C. Na dworze jest ciepło, przed chwilą wróciłyśmy. Nie ma wiatru. Nie wyzywaj autorki ordynusie.

nie ma co sie przejmowac tym co inne mamy powiedzialy jak widac dla niektorych mam zima =gruby kombinezon, 4 warstwy ciuchow, 2 koce - bez wzgledu czy jest -10 czy + 10 stopni

Przy trem. + 10'C kombinezon,to co założą tym biednym dziecią przy temp.-10'C? Przegrzewanie dziecka to nic innego jak robienie mu krzywdy.Nie wiem,nie widziałam Twojego dziecka,ale na kombinezon jest dzisiaj za ciepło.Mój synek ma 2,5 roku i dzisiaj idąc na spacerek założyłam mu spodenki dresowe ,cienką bluze dresową i na to kurteczkę. Nie przejmuj się ludzmi.Pozdrawiam:)

Gość dfghjkl;'
falea ty dzifffko jebana morda w kubeł:O

Gość młoda wiekiem mama
no cóz dziekuje wszystkim za odpowiedzi nawet tym co nazwały mnie idiotka i debilką widac wcale nie jestescie lepsze od tamtych , myslalam ze na forum mozna liczyć na wsparcie pomoc od bardziej doswiadczonych mam a nie na obelgi i wyzwiska a mowi sie ze dzisiejsza młodziez jest nie wychowana wesołych swiat wszystkim mamom

Gość młoda wiekiem mama
a teraz ide juz do pracy...bo nie pisalam ale jestem prostytutka i obciagam rumunom ich smierdace kutasy:) i jem kupe czasami:)

Gość młoda wiekiem mama
no to jestem spokojniejsza ze nie przesadziłam z ubraniem jeszcze raz dziekuje za dobre slowa mamy

CHWILA CHWILA!!! POŁUDNIE POLSKI TO NIE 1KM 2!!!!!!!!!!!! JESTEM Z NOWEGO SACZA I NA MOIM TERMOMETRZE W TEJ CHWILI OD STRONY POLNOCNEJ JEST 12'c

Młoda mamo nie przejmuj się ćwokami, ani tymi w realu, ani internetowymi. Twoje dziecko i rób jak uważasz za stosowne. Niestety, większość uważa, że jak jest zima to trzeba ubrać jak na Sybir, nieważne że temperatura jak na wiosnę, ja też dziś widziałam takie okutane szalami i w czapkach z futerkiem dzieci - szły z babciami.

Gość młoda wiekiem mama
falea klapku morda....!!!!! skoncz juz i spierdalaj z mojego topiku

tym bardziej że dziecko rusza się, chodzi, biega - nie przejmuj się głupim gadaniem

Nie przesadzajcie z tym cieplem :P Tez jestem z Nowego Sacza i bylam dzis od rana w miescie ale musialm miec plaszcz i gruby szalik na szyi bo bylo mi zimno nawet w poludnie. Moj po poludniu byl na spacerze okolo godzinki i ubrlam go tak body z kr + body z dl rekawkiem rajstopy, jeansy, buty zimowe kurtka zimowa i czapka. Ale o goni po polu jka szalony i przyznam ze byl troche spocony jak przyszliasmy do domu. Ale chyba przy takiej gonitwie spocil by sie nawet jakby byl w kr spodenkach wiec nie sadze zebym go za grubo ubrala.

Gość xdcfvbnjm
Wow ! Zazdroszczę pogody !! U nas w Gdańsku było w dzień -3 stopnie i na dodatek deszcz ze śniegiem padał

Gość autorko popieram ciebie
lepiej chlodniej ubrac niz przegrzac. Jestes madra, to tamte idiotki, ktore komentowaly glupio. nienawidze takich cholernych debili, ktorzy wpieprzaja sie w nie swoje sprawy.... święte słowa- a te idiotki pewnie ci zazdroszczą że jesteś młodą mamą a nie starym zgrzybiałym próchnem

Gość autorko popieram ciebie
dfghjkl;' - od falei sie odczep stara purchawo

A najlepiej to by było nie przejmować się byle pierwszą opinią na ulicy. Jak komuś coś nie pasuje to usłyszałby odemnie kilka słów o przecieplaniu dzieci i tyle. Niektóre mamy przy byle lekkim wiaterku zakładają na głębokie wózki folię a w środku leży sparaliżowany w bezruchu (dosłownie) spocony miś który prędzej złapie jakieś dziadostwo niż dziecko które jest ubrane w sam raz. Dzieci mają zawsze troszkę wyższą temperaturę niż dorośli i szybciej też się przegrzewają więc trzeba ubierać z głową. Moja koleżanka ubiera troszkę na cebulkę, jej mała nie choruje i nie jest przecieplana, wystarczyło natomiast że na dwa dni została z babcią (teściową koleżanki) któa je przegrzała by rozłożyć się na dobre.

Gość xxxxxxyyy
moja dzis uznala , ze ja czapka gryzie i paradowala z gola glowa - a bylo raczej lekko na minusie - na szczescie mieszkam w kraju , gdzie nikt nie rzuca tego typu komentarzy na ulicy :P - a dla przewrazliwionych - wczoraj, przedwczoraj i przedprzewoczoraj tez tak chodzial - ma sie dobrze, wiec be obaw zapalenia ucha nie bedzie:P Mloda mamo nie przejmuj sie - znasz swoje dziecko i wiesz najlepiej jak je ubrac - a komentarze olej z takimi nawiedzonymi nie ma nawet co dyskutowac :)