Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paweł _________1984

Za ile lat wyobrażacie sobie posiadanie dziecka? Ja za 10, no co najmniej 5 lat

Polecane posty

Gość Paweł _________1984

Za ile lat wyobrażacie sobie posiadanie dziecka? Ja za 10, no co najmniej za 5 lat. Moi rodzice już by chcieli mieć wnuki a przede wszystkim boją się, że będą wtedy już starzy i chorzy. teraz mają około 55 lat, to za 10 lat będą mieli około 65 lat... Ale cóż, ja chciałbym najpierw być w romantycznym związku, chodzić na randki, do kin, teatrów, może gdzieś razem jeździć, poznawać się. A wiem, że jak się ma dzieci nie ma się czasu na nic, nawet na sen, na szukanie lepszej pracy, na kształcenie, na rozrywkę, odpoczynek a nawet na poznawanie drugiej połówki. Czasem jak ma się szybko dziecko to potem para się rozstaje, bo tylko dziecko ich łączyło

Gość onaaaaaaanghnfgh
rozumiem ze masz 26 lat i chcesz czekac 10 lat. to gratuluje. bedziesz w okularach do kolyski patrzyl

Gość panna trochę stara
No ja też za jakieś 10, może 15 ...ale obawiam się, że wtedy to już będę za stara na posiadanie dzieci :D Więc zapewne nie będę ich posaidać wogóle :P

Gość Paweł _________1984
Okulary noszę słabe, takie same już od 11 lat, w tym czasie mi się wzrok nie pogorszył ani trochę. Myślisz, że za 10 lat tak mi się pogorszy? W obecnych czasach chyba to nic dziwnego, że ma się dzieci w wieku 30 paru lat, zwłaszcza w czym problem w przypadku mężczyzny? A co, powinienem mieć kiedy? Już teraz? Teraz nawet nie mam takiej możliwości:) Sam przecież nie urodzę:)

Gość fejsbooch
Ja nie chcę dziecka przed 30, ale jak się trafi to nie będzie koniec świata.

Gość onaaaaaaanghnfgh
to byla metafora.. jesli uwazasz ze to takie normalne to po zakladasz ten temat.

Gość onaaaaaaanghnfgh
rozumiem ze nie chcesz teraz dziecka. mam 20 lat. pewnie za jakies 4 lata juz bym chciala miec ale w sumie to kiedy? otworzylam niedawno sklep. idzie fajnie ale pracuje tam sama i na nic nie mam czasu. za jakis rok chcemy z moim chlopakiem wziac kredyt i kupic dom. a splacajac po 2000 nmiesiecznie kredyt troche trudno decydowac sie na dziecko. bo teraz interes idzie fajnie ale nie wiem co bedzie pozniej. wiec teraz to naprawde ciezko z tym wszystkim. ale nie rozumiem po co ten temat. bo pawda ejst taka ze nie nie chces zmiec dziecka tylko nie masz z kim

Gość Paweł _________1984
Masz rację, w pewnym sensie wiem, że to trochę mniej typowe ale i moje życie pod pewnymi względami różni się od takiego zupełnie przeciętnego pod tym względem. Po prostu nie nacieszyłem się jeszcze etapem randkowania:) A większość osób w wieku 26 lat już się tym nacieszyło i jest przez to gotowych np do posiadania dzieci. Dla mnie to niewyobrażalne i uważam, że byłoby to dużym błędem, gdybym już miał dzieci. Nadal tęskniąc za innymi doznaniami, randki, romantyzm, skupianie się na związku z dziewczyną

Gość chyba skoczę
Ja nie wiem czy w ogóle chcę dzieci, może jak poznam kogoś odpowiedniego to poczuję jakikolwiek instynkt macierzyński, bo na razie to kiepsko. W każdym razie, najlepszy czas dla mnie to zaraz przed trzydziestką, czyli za jakieś 7 lat. Pomijam fakt, że żaden facet mnie nie chce i z tego powodu prawdopodobnie dzieci mieć nie będę w ogóle :P

Gość jarek3343
ja mam 28 lat i nie mam zamiaru miec dzieci .

Gość ależ wy jesteście opóźnieni
w rozwoju seksualnym :o ja urodziłam śliczną córeczkę w wieku 17 lat i cieszę się, że moje dziecko ma młodą mamusię :) a Wy będziecie starymi rodzicami ;( nie będzie Wam szkoda???

Gość Paweł _________1984
Prawda jest taka, że i nie chce mieć teraz dziecka i nie mam z kim:) Z to chciałbym mieć z kim ale dalej nie chcieć mieć dziecka tylko cieszyć się spędzaniem czasu w inny sposób. Zastanawiam się tylko czy (zupełnie teoretyzując) nie byłoby najlepiej gdybym związał się z dziewczyną sporo młodszą, np 18 letnią. Bo ona też nie chciałaby mieć jeszcze dziecka. A gdybym związał się z 24-26 latką to pewnie chciałaby mieć dziecko od razu albo szybko tzn po jakichś 2 latach. Ale przecież i tak nie wiem z kim się zwiążę...

Gość gfdgfd4w
ja urodziłam śliczną córeczkę w wieku 17 lat i cieszę się, że moje dziecko ma młodą mamusię a Wy będziecie starymi rodzicami ;( nie będzie Wam szkoda??? ciekawe jak sie bawiłas w pieluchach w twoim wieku ,a twoi roowiesnicy chodzili na dyskoteki i na zabawy .. A jak dziecko bedzie dorosle to nie bedziesz sie bawic bo bedziesz za stara

Gość jarek3343
trudniej bedzie ci sie zwiazac z kobieta w w wieku 26 lat, bo ponad 80 % jest zajeta . POdczas gdy połowa albo wiecej 18 latek jest wolna

??? teraz nawet kobiety 40-letnie nie wstydzą się chodzić na dyskoteki; pewnie będę chodzić na zabawy razem z córką ;)

Gość Paweł _________1984
--->ależ wy jesteście opóźnieni Ależ mi już teraz jet szkoda, między innymi dlatego zakładam ten temat. Choć z drugiej strony dziecko w wieku 17 lat to chyba też spory kłopot i ograniczenie. Pewnie najlepiej robić wszystko w najodpowiedniejszym czasie, czyli wybawić, wyszaleć i wyrandkować się w wieku 17 lat a dziecko mieć w wieku 23-26 lat (kobieta) 25-30 lat (mężczyzna)...no ale...nasze życia nie są idealne..a raczej daleko im do ideału...

Gość Paweł _________1984
--->jarek3343 No masz rację. Tylko czy 18 latki chcą 26 latków?

Gość fdfds
teraz nawet kobiety 40-letnie nie wstydzą się chodzić na dyskoteki; pewnie będę chodzić na zabawy razem z córką oj wstydza sie ... 40 - latce juz nie pasuje mini zakladac bo wyglada to zalosnie .

Gość onaaaaaaanghnfgh
ja ma 20 lat. moja mama 41 a tata 44 i zle im?? zajebiscie. dopiero mozna powiedziec zycie sie zaczyna. maja dorosle dzieci ktore same sie soba zajma i moga robic co chca. maja i czas i pieniadze na wakacje i inne rpzyjemnosci. nei wydaje mi sie ze sa za starzy.

Gość rebell yell
ja mam 24 lata, mam z kim mieć dziecko ale teraz sobie tego po prostu nie wyobrażam! pewnie kiedyś tam dojrzeję do macierzyństwa, może za jakieś 5 lat?

przyznam się Wam: to był żart (prowo) i spodziewałam się innych reakcji.

Gość jarek3343
No masz rację. Tylko czy 18 latki chcą 26 latków? niektore chca nawet 60 latkow

fdfds- ja akurat żartowałam we wszystkim, ale sama mam koleżankę, która naprawdę nieraz była z mamą na dyskotece. też się zdziwiłam, ale wszystko jest możliwe na świecie

Gość Paweł _________1984
--->MałaMissZeStolicy O to ja takiej jak Ty właśnie szukam. Tylko czy masz dobry charakter?:)

Gość nietrza
a w jakim wieku to dziecko ma byc?

Gość Paweł _________1984
--->MałaMissZeStolicy Napisałem do Ciebie maila:) Sprawdź:)