Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tatianna27

sa tu mamy ktore urodzily w 34, 35 tygodniu ciazy

Polecane posty

Gość tatianna27

jak wyzej sa tu takie mamusie?

Gość tatianna27
a ta znowu tu :o Martyna spierdalaj,nie o Ciebie chodzi gówniaro!

Gość tatianna27
tamto wyzej podszyw........ owiedz prosze czy twoje dziecko uznane było jako wcześniak?

ja urodzilam corke w 35 tc. oczywiscie uznana jako wczesniak. Czy robili Twojemu dziecku badania hormonow tarczycy TSH?

moja corka zostala uznana przez lekarzy jako urodzona w 35 tyg chociaz ja jestem pewna ze to byla koncowka 38 tyg uznana jako wczesniak poniewaz miala oznaki wczesniactwa nie trzymala ciepla, bardzo zjechala na wadze, brak odruchu ssania ospalosc miala cos ze skora co podobno maja dzieci szybciej urodzone -ale niepamietam jak to nazwali lekarze miala podany antybiotyk zaraz po porodzie grozil nam dluzszy pobyt w szpitalu i inkubator, bo jak pisalam mala nie trzymala ciepla, oraz mialysmy kontrole wagi co jakis czas w sumie do dzis zostala taka drobna 3-10 centyl

na kontroli w poradni neonatologicznej oprocz morfologii, posiewu itp zbadali hormony tarczycy TSH i wyszlo ponad normę... teraz musimy czekać na drugą kontrol i powtórzyć te badania. Czy wszystkim wczesniakom je robią? Wiem, ze w szpitalu robili przesiewowe badania min na niedoczynnosc -hipotyreozę. Teraz sie martwię dlaczego w zwyklych badanich krwi wyszlo TSH wyzsze...

Gość Martyna a ty nie masz
co robic przy dwojce dzieci tylko na kafeterii siedzisz?? wszystkie twoje topiki upadly a ty sie widac nie poddajesz i juz do nowego wnikasz :o moze jeszcze przyprowadz tu swoją ulubioną kolezankę szaloną duszyczke :D o to dopiero bedzie sie dzialo :D:D:D

Po pierwsze nie wcinam się w topik,tylko odpowiadam! Po drugie - gówno cie to obchodzi czy mam co robic czy nie zajmij się sobą wieśniaro! po trzecie szalonaduszyczka znikła .

tatiana mojej corce nie robili tych badan ale babce ktora sama miala problem z tarczyca to po urodzeniu -dziecku tez zrobili te badania i okazalo sie ze ma podwyzszony poziom tarczycy

no pewnie ze znikla,tylko ze teraz podaje sie za madzie,marianne i inne wiejskie imiona :o a ty oczywiscie bylas na tyle glupia ze dalas sie na to wszystko nabrac :o i w dodatku bylo ci to obojetne czy to ona czy nie :D no niezle hahaha :D a jak twoja corka-nadal tak choruje?

Gość dwojka dzieci i
w swieta siedzi na kafe?? żal mi tych dzieci.

nooo dwójka dzieci i w tym jedno malutkie :o widac im wiecej dzieci i im mniej lat na karku tym wiecej czasu :D:D:D chyba sobie tez dorobie ze troje jeszcze :D bede miala luuuuz wtedy hahahahahaa :D ciekawe kiedy jej sie dzieci rozchoruja.ostatnio jak siedziala tyle na kafe i zakladala bzdurne tematy to jej sie dzieciak rozchorowal ze go przez 2 miechy wyleczyc nie mogla :o

mała miała 2,14 tsh . [ przy normie 0,4-4,0] . No widzisz zal wam dupy sciska ze mam dwojke dzieci i jeszcz emam czas na kafe siedziec . :P nie córcia juz nie choruje dla waszej wiadomości!

no ale jak ona byla chora to tez siedzialas :o ale dobra juz.ja w sumie rozumie.mloda jestes to jeszcze nie wiesz jak sie powinno dzieci chowac :(

Ale siedziałam jak spała,albo jak się nią ktoś zajmował . I zaufaj,zę wiem jak się dziećmi zajmować,pewnie lepiej niż ty :P

no co ty?/????!!!! to twoja córka spi pół dnia??????????? zazdroszcze!!! moj spi tylko 30min!!!!!!!

Na pewno będzie ok . Mi lekarz mówił,że dziecku do 2 lat się może unormować poziom tsh,bez brania leków . Będzie ok! Zdrówka dla córeczki! Pozdrawiam .

no tak,masz racje.ja sobie tak wychowalam dziecko ze spi poł godziny a reszte czasu sie bawi i poznaje świat,a ty tak ze twoje dziecko spi zeby ci nie przeszkadzac :D naprawde gratuluje wychowania.mozna sie od ciebie uczyc :D żal mi tych twoich dzieci :o jestes nieodpowiedzialna wiec pewnie niebawem cos sie stanie,ale co tam.najwazniejsze ze ty jestes z siebie dumna :o

Gość a moze mama razy 3
niedlugo bedzie :D:D:D