Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama_zatroskanananaa

moja corka powoli staje sie niepełnospawna-ciezko mi na to patrzec;(

Polecane posty

Gość odszczepieniec
podszywie z ciebie gorsza kurwa niz ja, chyba sie kurwa zresocjalizuje jak czytam "porzadnych obywateli". Nawet pod celą takiego kurestwa nikt nie odwalił

Gość odszczepieniec
ja w słowach merkaby widze tylko chorą nienawiśc do ludzi i wszystkiego co zyje.To jakis nienaormalny okaz tu trafił.

Gość do odszczepieniec
a za co siedziełeś? I takim sie switm stał?

sam byłem świadkiem jak dziewczynka odzyskała wzrok na jasnej górze bo była niewidoma od urodzenia a spotkałem niemca ktury został wyleczony z raka mózgu w Medjugorie 17) Tym zaś, którzy uwierzą, te znaki towarzyszyć będą: w imię moje złe duchy będą wyrzucać, nowymi językami mówić będą; (18) węże brać będą do rąk, i jeśliby co zatrutego wypili, nie będzie im szkodzić. Na chorych ręce kłaść będą, i ci odzyskają zdrowie. (19) wypędzanie demonów tu pisze ze kazdy moze uzdrawiać wystarczy wierzyć uzdrowienie z raka moszny http://www.youtube.com/watch?v=7WJHtg5tv7c&feature=related uwolnienie od demona http://www.youtube.com/watch?v=O2-QsscJgvw bóg potrafi przemieniać miasta nie ma burdeli albo sklepów z alkoholem mieszkańcy nie pija http://video.google.com/videoplay?docid=-5587189387018252260#

Gość odszczepieniec
a ciebie pojebało??? ja ci sie mam tlumaczyć???? Jakby mnie np. Villemka zapytala to może bym i odpowiedział, ale tobie za chuja! za to co mi sie podobalo! nie jestem swiety,ale mnie wkurwia taka menda co pierdoli! i nie chce mi to to odpowiedzić na moje pytanie

on tutj czesto przesiaduje nie denerwuj sie nim.odszczepieniec ja w słowach merkaby widze tylko chorą nienawiśc do ludzi i wszystkiego co zyje.To jakis nienaormalny okaz tu trafił.

Gość odszczepieniec
merkaba odpowiesz mi kiedys wprost czy sie bedziesz chowac za cytatami i durnymi filmikami? Jak jeszcze tu troche posiedze to sie kurwa naprawde naprawie! Porzadni obywatele w kurwe!

Gość odszczepieniec
to Villemka nie do Ciebie, tylko do tego bezwzgldnego pojeba co nie umie na proste pytanie dac odpowiedzi

ja tylko uświadamiam Bóg postanowił, że karą będzie grzech [sam w sobie] człowiek żyjący w grzechu sam ściąga na siebie karę. Oczywiście grzeszący zadaje przy tym cierpienie swemu bratu tak też było z Kainem, który zabił swego brata Abla. Bóg Ojciec wszelkie zło dopuszcza ze względu na wolność, jaką dał człowiekowi, i by przez cierpienie jednego człowieka drugi został zbawiony. Tajemnica cierpienia wyjaśniona jest dokładnie w Nowym Testamencie poprzez całe życie na ziemi Moje i Mojej Matki oraz tych, którzy przy Mnie byli. Bóg dopuszcza istnienie Judaszy; każdy z nich ma szansę [być uratowanym], dopóki trwa jego życie na ziemi. Życie to jest wieczną walką, w której ściera się dobro ze złem. odszczepieniec nawet ty masz szanse na zbawienie http://www.objawienia.pl/argasinska/arg23.html

Gość odszczepieniec
czy mógłbys mi odpisac wprost? bez cytatów? bede wdzieczny, bo ja kurwa nie jstem tak kształcony jak ty i chce po chlopsku kawe na ławe

merkaba, czemu do mnie Jezus nie przemówił i czemu ołtarz nie zapłonął? czemu nic mi nie dolega? a stalem blisko, bo dziadków prowadziłem? jego się spytaj nie mnie czemu z tobą nie chce rozmawiać a czemu nic ci nie dolega to masz wyjasnione

Gość odszczepieniec
no nie brdzo.Bo piszesz,ze to kara boska. Ja nie bardzo kumam te twoje cytaty. Napisz mi po ludzku, to moze kurwa pojme. czemu ja zbir jestem zdrowy a male dziecko ma raka? Gdzie tu kurwa reka boga?

to sie ciesz ze jesteś zdrowy zależy jakie grzechy popełniłeś bo różne grzechy sa lekkie i ciężkie np za bałwochwalstwo bóg każe do 4 pokolenia czyli dzieci i ich dzieci będą ukarane co dziadkowie robili ale te grzechy moga byc wybaczone sa grzechy które nie beda wybaczone np przeciwko duchowi pychą to szatan zgrzeszył i przeciwko miłosierdzi bożemu grzesząc i wiedzac ze i tak bóg wybaczy a po za tym bóg ma wieczność by cie skazać na cierpienie

Gość odszczepieniec
ja cie dalej nie rozumie. Jakie grzecchy? no normalnie jak to bywa. Aale nie odpowiedziałeś na pytanie czemu jestes okrutny dla matki chorej dziewczyny!

Gość odszczepieniec
co to jest kurwa bałwochwalstwo????

to np wierzysz w horoskop ,pieniądze , sex że ci szczęście ci dają Dziesięć przykazań Bożych Jam jest Pan Bóg twój, którym cię wywiódł z ziemi egipskiej, z domu niewoli. 1. Nie będziesz miał bogów cudzych przede mną. 2. Nie będziesz brał imienia Pana Boga twego nadaremno. 3. Pamiętaj, abyś dzień święty święcił. 4. Czcij ojca swego i matkę swoją. 5. Nie zabijaj. 6. Nie cudzołóż. 7. Nie kradnij. 8. Nie mów fałszywego świadectwa przeciw bliźniemu swemu. 9. Nie pożądaj żony bliźniego swego. 10. Ani żadnej rzeczy, która jego jest. Grzechy cudze 1. Namawiać kogoś do grzechu. 2. Nakazywać grzech. 3. Zezwalać na grzech. 4. Pobudzać do grzechu. 5. Pochwalać grzech drugiego. 6. Milczeć, gdy ktoś grzeszy. 7. Nie karać za grzech. 8. Pomagać do grzechu. 9. Usprawiedliwiać czyjś grzech. Grzechy wołające o pomstę do nieba 1. Rozmyślne zabójstwo. 2. Grzech sodomski. 3. Uciskanie ubogich, wdów i sierot. 4. Zatrzymanie zapłaty sługom i najemnikom. Siedem grzechów głównych 1. Pycha. 2. Chciwość. 3. Nieczystość. 4. Zazdrość. 5. Nieumiarkowanie w jedzeniu i piciu. 6. Gniew. 7. Lenistwo.

odszczepieniec to Villemka nie do Ciebie,tylko do tego bezwzgldnego poj**a co nie umie na proste pytanie dac odpowiedzi wiem ze nie do mnie...!

Gość Jmdagtmd.
A ja wam cos powiem na temat rzs na ktory choruje 10 lat,nie ma wiekszego cholerstwa,powolna bolesna droga do kalectwa,ja juz jestem niepelnosprawna mimo mlodego wieku 30 lat moje zycie jest mniej ciekawe niz zycie 80 letniej emerytki,przyjaciele sa w zdrowiu jak zaczyna sie choroba koncza sie przyjaznie-jestem tego zywym przykladem,mam rente 525 zl z czego 150-200 wydaje na leki miesiecznie za reszte mam przezyc,poza tym jest leczenie biologiczne hamujace chorobe ale jego koszt to 3 tysiace miesiecznie he w polsce to chyba bedac dziwka zarobilabym tyle plus na zycie,oczywiscie nfz funduje wybranym ta droga kuracje ale to albo trzeba byc doszczetnym kaleka albo babcia,ciocia,kolezanka ordynatora:)oczywiscie faceta nie mam

Gość y879y7
a ma jakas rehabilitacje czy tylko faszeruje sie chemia?

Gość Jmdagtmd.
vilemka nie masz czego sama siedzisz na wozku to jest straszne,mnie najbardziej wkurwia ten ciagly bol,myslec przez to nie mozna jak caly dzien wszystko napierdala tak ze ma sie ochote umrzec

Gość y879y7
ja wam polecam jako metode rehabilitacji- hipoterapie. Daje naprawde dobre efekty. 15 minut na koniu - to rozgrzanie miesni jak po 45 minutach zmudnych cwiczen na sali gimnastycznej. Poza tym to przyjemnosc.

ja niestety hippoterapii nie moge stosowac,bo przy rozszczepie kregoslupa jest calkowicie zabroniona.

Gość y879y7
No co ty, my mielismy pacjentow z rozszczepem.... Moze zalezy od stopnia choroby???

tak wlasnie.zalezy jak duzy jest rozszczep,a moj jest duzy.no i wlasnie dlatego tez jest to zabronione dla mnie.

Gość y879y7
Przeciwwskazania bezwzględne: * Uczulenie na sierść, pot lub zapach konia. * Nie wygojone rany. * Nietolerancja tej formy terapii przez pacjenta, np. niepohamowany lęk. * Odklejanie siatkówki, wzmożone ciśnienie śródgałkowe. * Brak kontroli głowy w rozwoju motorycznym i czynnej pozycji siedzącej. * Przepuklina oponowo-rdzeniowa zlokalizowana w odc. lędźwiowym. * Wodogłowie bez wszczepionej zastawki. * Niestabilność kręgów szyjnych występująca np. w zespole Downa. * Zwichnięcia i podwichnięcia stawów biodrowych. * Skoliozy powyżej 20 wg Coba oraz progresujące skoliozy idiopatyczne. * Choroby mięśni przy sile mięśni ocenianej poniżej 3 punktów w skali Lowetta. * Pogorszenie stanu w zespołach neurologicznych, stanach po urazach czaszkowo-mózgowych, ADHD, chorobach mięśni. * Ostre stany chorób i zaburzeń psychicznych. * Podwyższona temperatura. * Ostre choroby infekcyjne. Znalazlam gdzies liste przeciwskazan, ale musze powiedziec ze jej nie rozumiem. W oogole co publikacja to inna lista. Np. ADHD od kiedy i dlaczego mialoby byc przeciwskazaniem? Czytalam caly artykul kiedys o leczeniu ADHD hipoterapia!! Wiem, ze u nas leczono tez skoliozy pow. 20 %... A w chorobach psychicznych tez nie ma przeciwskazan z wyjatkiem panicznego leku przez zwierzetami! Nieraz np. po urazie czaszkowym, nie mozna pacjenta klasc na konia, ale to przeciez nie przeszkadza w tym, zeby nie mial siedziec.