Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Złota Wstążka

RZUCAM PALENIE - kto ze mną? Porady, wsparcie.

Polecane posty

Gość coturobic
w bardzo prosty sposow rzucilam palenie, glodowka z sokow! przez 21 dni bylam na samych swiezo wyciskanych sokach i wodzie a od 3 lat nie pale. przeczyszcza to organizm a palenie doprowadza do odruchow wymiotnych. nie dosc ze nie przytylam to jeszcze schudlam i teraz ani nie pale ani nie przytylam tych 10 kilo ktore sie pozbylam polecam! wiem ze wydaje sie drogie, ale pomyslcie ile wydajecie na fajki i zarcie, 21 dni na sokach pewnie zaoszczedzi!

ja od jakiegos tygodnia wypijam litrami wode i herbate ;) i tylko to pije, soków nie lubie:P i co oprócz picia soków nic nie jadłas?

Gość numerek!!!!!!!!
a seks nie cierpi na tym?:(

Gość 83.E.
Hej 🖐️ Ja jakos sie trzymam i to bardzo dobrze:) Zrezygnowalam z tego jednego papierosa dziennie:) Zaoszczedzilam juz troche pieniedzy i kazdego dnia ciesze sie jak wlkadam dyszke i za pare dni bede miala nowe buty :D

Gość ja też się do was przyłączę
Cześć. Zaliczyłam kolokwium bez tytoniowego wsparcia. Nie było źle: nawet specjalnie nie chciało mi się palić. Gorsza od głodu tytoniowego była imaginacja o nim ;).

a co studiujesz? ja jutro jeszcze tylko dwa i po wszystkim zostaną tylko egzaminy :) lm link ;>:> a Ty przypadkiem tam nie popalasz z siostrą co :> przyznaj się ile dni bez fajka ?

heheeh ja ciągle walcze ze soba i czasami przegrywam ta walke:P jak tak Was czytam, że wam tak łatwo idzie to mi wstyd za siebie:P no ale cóz jutro dostane e-papierosa, więc myśle że będzie łątwiej:) przez te dni czasami mi się wogóle nie chciało palic, czasami wrecz strasznie i to oczywiście w domu bo poza nim nie ma problemu. a tak oo ja jeszcze przed sesja, przed obroną...kurcze wtedy to dopiero będzie stres!

u mnie jest teraz taki fajny etap ;) bo wszyscy wkoło mi mówią , że są ze mnie dumni chłopak, rodzice, współlokatorzy, znajomi ;D no 16 dni o już ładnie ;) mi sie chce tylko i wyłącznie na imprezach ale to minie zapewne ;) lm link to jutro czekamy na relacje co z tym e papierosem ;D

Gość 83.E.
A mnie odwiedzil facet i juz sie zaczelismy pozadnie klocic bo znowu z pierdolami mnie oklamuje:( W takich chwilach chce sie zapalic, ale nie palilam. Wlasciwie dzisiaj to 6 dzien bez papierosa i bez popalania.

Gość noo ja tez juz tydzien prawie
jak nie zapaliłem ...ale musze zuc gume i to na zmiane orbitke i nicorette ale podobno każdy sposób jest dobry ...

Gość Fajkarz_PL
czesc. Mam 28 lat i pale, czy duzo, hm.. na tyle ze czas rzucic!! dziennie gdzies ok 8 fajek, niby nie duzo, ale po co palic? jak sob ie dac rade? pomóżcie? pozdrawiam

Kurcze napisałam taką długą wypowiedz i mi się skasowała ;p z poradami dla Fajkarza_PL no ale cóż powiedzmy, że w skrócie się powtórzę -pierwszy tydzien jest najgorszy jak to przeżyjesz będzie tylko lepiej ;) - pochwal się wszystkim że rzucasz - zaopatrz się w gumy do żucia ;) ( żadnego słonecznika, paluszków, chipsów itd bo przytyjesz;p(nie wiem czy ta obawa dotyczy także mężczyzn;p) chyba że bardzo ci się będzie chciało) - co drugi dzień wkładaj do pudełka 10 zł , zaplanuj co za to kupisz , ja po ponad 2 tygodniach mam 100 więc super ;) - hm nie wiem dużo jest plusów ja lepiej zaczęłam sypiać ;D ( mam świetne sny ;D - brak tego zapachu i dziwnego smaku w ustach po przebudzeniu ogólnie jak najbardziej jestem szczęśliwa, że nie pale ;) i wiem że do tego nie wrócę ;) - no i podstawowa zasada nie podpalac albo palicz albo nie ;) o i znów się rozpisalam ;p 83.E. hehe też tak miałam wiesz faceci są jacy są zawsze nas będą denerwować a my ich ;p ale nie ma co palić przez to ;) 6 dni to już ładnie będzie teraz tylko lepiej ;)

Cześć. Odpowiadając: studiuję filologię klasyczną (sama przyjemność ;) ). Wytrzymałam nocną naukę (a więc najtrudniejszą w moim mniemaniu sytuację) ale wcale nie czuję się pewnie. Nie mam papierosów, nie kupuję i nie palę, ale gdyby tu przede mną teraz wykwitła paczka papierosów to wcale nie jestem pewna, czy bym nie zapaliła. A jak to jest z Wami? Gdyby z nieba spadły papierosy?

u mnie od pierwszego dnia leżą w kuchni i współlokator pali i ze znajomymi chodzę na fajkę którzy mnie częstują sama mam jedną fajkę w szufladzie od 2 tygodni ale nie przyda mi się już :)

Gość Antonina5
Ja pale i nie rzucam :) ale mam chyba na meilu ksiazke i podobno po przeczytaniu jej nie pali sie .......:) kumpela ja czytała i juz 2 rok nie pali.... wiec moze cos w tym jest hehehehe

Moi znajomi też palą, ale to dla mnie nie problem, bo nigdy nie paliłam towarzysko, nawet zaczęłam sama, a nie dla żadnego szpanu (kupiłam paczkę, poszłam sama na daleki spacer i zaczęłam palić), więc spotkania towarzyskie nie są dla mnie trudne - raczej np. samotny wolny wieczór. Wiedzą, że rzuciłam i nie częstują mnie, a ja nie proszę. Ale jeśli pojawi się jakiś dawno nie widziany kolega, ktory jeszcze nie wie, że rzuciłam i poczęstuje mnie nieświadomie - to nie wiem jak zareaguję :/ A książkę polecam - wprawdzie po jej przeczytaniu nie palę dopiero 2 tygodnie a nie dwa lata, ale jest naprawdę pomocna.

Co tu takie pustki? Wszytkie już tak definitywnie rzuciłyście, że nawet nie pamiętacie o topiku wsparcia? Czy może wróciłyście do nałogu i dlatego tu nie zaglądacie ;)? Ja już coraz mniej pamiętam o paleniu. Pozdro.

Gość 83.E.
Hej :) Wciaz sa mysli o dymku. Mam kazdego dnia taki jeden moment ze chce mi sie zapalic. Jutro, za zaoszczedzone pieniadze, ide kupic kozaczki, ktore sa teraz nawet w promocji ;) Zamiast smrodu bede miala cos ladnego na nogach :D

nie no ja zaglądam oczywiście tu nadal ;) nie chcę już palić ,zdarza się myśleć o tym ale bardzo rzadko i to nie w sensie "hm może pójdę jednak do sklepu kupię i zapalę" tylko "hm zapaliłabym i zaraz przychodzi myśl o kurczę przecież ja nie pale- i bardzo dobrze";p

cisza nastała jak wam idzie ;) ? u mnie 23 dni :) ostatnio znów przychodzą myśli o paleniu i mam ochotę zapalić ale szkoda mi już tego czasu ;p no i ogó,lnie to dobrze mi jako osoba niepaląca ;)

Gość Basia1234
Ja od jutra rzucam palenie!!! Postanowione

Hej - u mnie właśnie minęło 21 dni, a więc okres, w którym teoretycznie pozbyłam się z organizmu nikotyny. Myślę o paleniu prawie cały czas, ale tylko "pozytywnie" - np.: 1. zaraz idę sobie pod prysznic, bo mam ochotę - i nie muszę przy tym rozważać, czy jeszcze będę wychodzić na fajkę czy nie. 2. Rano wstaję i pierwsze o czym myślę to: " O! w gębie nie mam kapcia" 3. robię zakupy - nie muszę dodawać dychy na fajki, 4. pada deszcz - patrzę ze współczuciem na palących, którzy wyginają się, żeby papieros im nie zmókł. 5. na dworze mróz - mogę schować ręce do kieszeni, a nie wystawiać je na zimno zanim papieros się nie spali. Co chwilę mam powód do radości, że nie palę. Czasem mnie kusi, ale to raczej na zasadzie eksperymentu: ciekawe, jak to by teraz było zapalić. Mówię sobie wtedy, że przecież doskonale wiem, jak by było i nie ma sensu tego doświadczenia powtarzać. W zasadzie to każdemu radzę żeby zaczął palić, choćby po to, żeby poczuć radość z niepalenia ;) Pozdro.