Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość waga.

9-ty tydzień ciąży - ile przytyłyście do tego tygodnia ?

Polecane posty

Gość waga.

martwie się , bo ja przytyłam już 3 kg, rzuciłam papierosy i może to być częściowo przyczyną, ale boje się że nad tym nie panuje, choć nie objadam się, dziewczyny jak myślicie czy można wykonywać lekkie ćwiczenia w ciąży?

Gość waga.
dodam że we pierwszej ciąży przez cały okres jej trwania przytyłam 10 kg a teraz już 3 jak jest u Was dziewczyny , czy mam się czym martwić ?

do tego czasu nic nie przytyłam. Zaczęłam po 12 tygodniu. Obecnie jestem w 22 i juz mam 4 do przodu :(

Gość gdfgbgbnbgfgfbg
5 kg, ale ja miałam niedowagę, przed ciążą ważyłam 49, a w 9 tyg. już 54, a w 38 tyg ciąży ważyłam 78 kg, teraz po dwóch latach ciąży ważę 63 kg

Gość waga.
Aniulcia myśle , że 4 kg w 22 tygodniu to super wynik,

Gość ocet
nic nie przytylam do chwili obecnej,(16 tc) tylko brzuch urósł,a palenie tez rzucilam gdy dowiedzialam sie o ciazy.pogadaj z lekarzem,to powie Ci jakie cwiczenia mozesz wykonywac

Gość gdfgbgbnbgfgfbg
ja zupełnie straciłam panowanie, obżerałam się, do tego doszły zaparcia i spowolniona przemiana materii- na początku ciąży troszkę ćwiczyłam, lekkie rowerki, chodziłam na długie spacery i nic...no cóż, tak miało być

waga- do końca postanowiłam przytyć tylko 6 kg. nie wiem, czy sie uda. jak chodze do pracy jest inaczej, jak są dni wolne mam większy apetyt. Myslę, że 4 kg w 22 tygodniu to dużo. Inne znajome z forum nie przytyły nic a nic.

Gość przyszla mamuskaa
ja jestem w 16 tyg i jeszcze nic nie przytylam...

Gość ja przytyłam do tej pory
6 - 8, jestem w 12 tygodniu ciąży Nie ważyłam się długo przed ciążą, a zazwyczaj ważyłam 51-53 kg Też rzuciłam palenie, no i też przed ciążą miałam niedowagę - teraz ważę 59 i łudzę się że teraz to przybieranie na wadze troche zwolni :P

Ja ćwiczyć nie mogę, muszę leżeć :o A z zaparciami też mam problem niestety

Gość gdfgbgbnbgfgfbg
Pamiętam, że między 25 a 27 przytyłam 6 kg...to był chyba rekord w tak krótkim czasie, a na zaparcia jadlam suszone sliwki i rodzynki- pomogło

rodzynki pomogły? To muszę spróbować, inne suszone owoce nie przejdą mi przez gardło, jakby ktoś jeszcze miała jakieś sposoby na zaparcia to się nie obrażę :)

Gość kasia1987
Ja jestem w 14 tygodniu i przytyłam o,2 kg

Gość gdfgbgbnbgfgfbg
pomagają równiez buraczki gotowane na zaparcia

nie powinnyście się tak obżerać. gardze kobietami które warzą więcej niż 60 kilo ble

Gotowanych buraczków nie przełknę :) A Ty Amanda nie bądź taka do przodu, bo Ci pewnie żal dupę sciska, że Ty nawet bez ciąży ważysz 90 :P

Gość jhgxsn jgcs
Ja 12 tydzień i zero na plusie.

Pewnie mi wszystkie zazdrościcie że waże 40 kilo a wy to jakieś zaniedbane monstra!!

Gość kasiunia
jajestem w 2 ciazy w 17 tyg i naplusie 4 kg , waga startowa 43 kg wpierwszej ciazy przytylam 20 kg wtej nie zamierzam tyle , tycie zalezy od wagi startowej , jak ktos tu wyzej napisal ,

Gość waga.
no to załamka, wyeliminuje z diety chleb, choć bardzo mi smakuje, przed ciążą prawie wogóle nie jadłam chleba , bo ciągle byłam na diecie, nie chce dużo przytyć , jest to dla mnie bardzo stresujące i chyba za dużo o tym myśle ......

Gość nad_waga
Waga - pewnie już tu nie zaglądasz, ale jakbyś przypadkiem zajrzała to napisz jak się potoczyło to twoje tycie. Ja mam to samo, albo jeszcze gorzej - 7 tydzień, a już przytyłam 3 kg!!! Najlepsze jest to że jem około 1200 kcl (4 posiłki, same zdrowe rzeczy, zero słodyczy i pije 1,5-2 l dziennie). Nie kumam o co chodzi i jestem załamana. Fajki rzuciłam 2 tyg temu jak się dowiedziałam o ciąży.

Gość nad_waga
Acha, jakby się ktoś dziwił tymi 1200 kcal to dodam, że mam 33 lata, 160 cm wzrostu, waga aktualna 65 kg, praca siedząca w domu przy komputerze, mało ruchu, właściwie tylko aerobik 2 razy w tyg. Przez ostatni rok byłam na diecie, żeby schudnąć 2 kg musiałam jeść 900-950 kcal (dieta ułożona przez dietetyka). To chyba tyle :)

Gość nad_waga
te 2 kg to miesięcznie

Ja przytyłam przy drugim dziecku 2 kg przez pierwsze 3 miesiące i też rzuciłam palenie. a teraz jestem w 21 tc i już nabrał dodatkowe 4 kg. Przy drugiej ciaży brzuch bardziej rośnie i więcej się przybiera na wadze więc to normalne.

Gość mamamjsjsjjjs
schudłam 2-3 kg

Gość nad_waga
basia84 - to moja pierwsza ciąża (poprzednio poroniłam) mała_agatka - co robisz, że chudniesz? Mdłości, wymioty??