Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gfdsgdgf

czym branie antydepresantów różni się od ćpania?

Polecane posty

Gość gfdsgdgf

zasadniczo nie widzę różnicy: wspomaganie chemią bo rzeczywistość jest nie do zniesienia

Gość amalettaa
racja..w myśl tej definicji nieczym nie różni sie od ćpania także zażywanie paracetamolu :D

Gość bergsssoon
Niestety nie masz racji.Jest różnica i to zasadnicza.Poprzez branie''antydepresantów''się leczysz a ćpaniem to tylko się wprowadzasz w chorobę(no chyba,że te pierwsze zażywasz bez wskazania lekarza a to też głupota).To pierwsze to często konieczność to drugie to stan z pogranicza choroby i głupoty i masz odpowiedż.

Gość spragniona jola
ja biorę antydepresanty, i leki te pomagają mi, przypisuje mi je psychiatra, a w aptece farmaceuta sprzedaje po wyjęciu z szafki zamykanej na klucz; a gdybym ćpała zamiast lekarza i farmaceuty potrzebowałabym dilera; antydepresanty to lekarstwa a narkotyki to substancje zakazane; branie antydepresantów to leczenie, a ćpanie niemal przestępstwo, które wyniszcza;od leków tak jak od narkotyków można się uzależnić, i oba rodzaje substancji zmieniają psychikę; także są podobieństwa i różnice, z tym że branie depresantów jest korzystniejsze od ćpania, bezpieczniejsze

Gość THCJESTDOBRE
Ahahahhaha co za idioci nikt tutaj nie odpowiedzial na to pytanie. Antydepresanty polegaja na wspomaganiu tworzenia przez mozg roznych substancji np. SSRI serotonine. Wiekszosc narkotykow tez na tym polega ale w odroznieniu od depresantow narkotyki robia to w bardzo duzych ilosciach. A co do wystapienia depresji po narkotykach to prawda bo mozg przyzwyczaja sie do duzych ilosci serotoniny dopaminy itp. i gdy brakuje mu tych substancji czuje sie zle.