Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość teregfee

Bratowa urządziła mi dzisiaj piekielną awanturę!!!

Polecane posty

Gość Jadzia 244
Poza tym sama wychowujesz Synka... a ona ma jeszcze męża...

Gość Jadzia 244
Jeżeli byłaby inteligentną osobą to wiedziałaby że ma porozmawiać z teściami... a nie z Tobą... Poza tym sama mieszkam z dziadkami... i od dziecka byliśmy faworyzowani z rodzeństwem... Jednak w wakacje kiedy przyjeżdżało moje kuzynostwo faworyzacja nie miała miejsca - wszyscy byli równi... Poza tym okresem czesto dostawalismy dodatkową kase (nikt o tym nie wiedział bo sie nie chwalilismy) i jeżdziłam z dziadkami na wycieczki itp... ale kuzynostwo również mogło... Po latach to ja jeżdże z nimi do lekarza, na zakupy, do kościoła, chodzę sprzątać, gotować, przygotowuje urodziny, wigilię....itp a Kuzynostwo które otrzymało tyle samo co ja... Odwiedzi dziadków raz na ruski rok... więc zawsze wnuki domowe są ważniejsze... Dziadkowie sie do nich bardziej przywiązują... a Bratowej powiedz ze ma sobie porozmawiać z teściami bądz poprosić swoich rodziców o pomoc.... a 5 dzieci chciała mieć... więc niech teraz nie narzeka...

Gość wyglada na to
ale czasami jest tak ze to osoba przyjmujaca duzo od innyhc, musi sama zasygnalizowac ze sa tez ini wokol niej bo ci rodzice mysla ze oa tak chce jesli powie im ze chcialaby zeby posiwecali wiecej uwagi tez innym wnukom, podzialaloby NIE jak klotnia i wyrzuty jesli bratowa to powie, ale jako rada u mnie w rodzinie moja mama ktora dostawala wiecej od swoich rodzicow tak wlasnie powiedziala swoim rodzicom: macie tez innych wnukow ale jej rodzice woleli ja dlatego ze jesli oni jej potrzebowali, to byla na kazdde zawolanie, podczas gdy jej siostra sie wypiela i uciekla daleko zeby nie musiec pomagac mimo to powiedziala swoim rodzicom, ze maja tez innych wnukow

Gość Jadzia 244
To nic nie zmieni, nawet jeśli autorka powie ze są inne wnuki - dziadkowie przecież o tym wiedzą... nie widze nic złego w ich zachowaniu a to dlatego, że my jak byliśmy w domu i przyjechało kuzynostwo to było nas 7 dzieci... i moi dziadkowie byli strasznie umęczeni po kilku dniach... Bo my normalnie tam mieszkaliśmy, chodziliśmy na obiady do mamy, mama sie zajmowała nami - a nawet kuzynostwem,też ją to męczyło... Pomagała jeszcze mojej babci a swojej teściowej w praniu (dzieci podrzucali na ok miesiąc) do tego gotowanie, organizowanie im zabaw, czasu wolnego, przygotowywanie posiłków,A co do twojej Bratowej to dziadkowie swoje dzieci juz wychowali i nie mają obowiązku brać jej 5 na cały weekend.... Mieszkanie z dziadkami to pewne przywileje ale i obowiązki...

Gość no właśnie co ci trzeci pasoży
ale bezczelna kobieta z tej twojej bratowej.

Gość facet z jajami 22222
No ale bratowa ma trochę racji.

Gość bratowa ma dużo racji
nie trochę :(