Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kredddkaxxd

MAMY 18 miesiecznych dzieciaczków czy dzieci potrafia...?

Polecane posty

Gość kredddkaxxd

mówic pelnymi zdaniami? rozrózniaja figury geometryczne??

Gość khjhjkk
masz 18cioro dzieci??!! :D

Gość ty wyzej cieciu...
chyba cie pojebalo...pełnymi zdaniami 1,5roczniak???? jasneeeeeee:O

kochana baaaaaardzo różnie to bywa :/ moja córka np szybko zaczęła mówić, 'r' wymawiała mając niewiele ponad 2,5 r. W wieku 18 m-cy mówiła już zdaniami, ale niektóre słowa jeszcze niewyraźnie. Natomias moi siostrzeńcy duuuuuuuużo później zaczęli mówić ;) Nie przejmuj się niczym ;) Na każde dziecko przyjdzie pora :D I uwierz na słowo... lepiej później niż prędzej :/ na dłużej chociaż człowiek spokój ma :D

Gość moje dziecko potrafi
mowi pojedyncze slowa-bardzo wiele rozumie juz bardzo duzo przynosi przedmioty o które prosze próbuje sie ubierac pomaga w rozbieraniu zaczyna jesc łyzeczką zaczyna siusiac na nocnik tanczy bije brawo pokazuje wszystkie czesci ciala zna odglosy wielu zwierząt uklada wieże z klocków powoli zaczyna ukladac duze puzzle rysuje (swoje bazgrołki) to chyba takie najwazniejsze postępy :)

Gość córa mówila pełnymi
zdaniami znała kolory, kształtów chyba nie. Syn na 1,5 roczku umiał powiedzieć "mama, tata, baba i am" Dzieci są różne nie ma co ich porównywać.

Gość moje dziecko potrafi
no powiem wam ze patrząc na moje dziecko to jakos sobie nie wyobrazam zeby juz mowilo pelnymi zdaniami-fajnie to musi brzmiec ;) w przedszkolu i tak wszystko sie wyrównuje :)

no właśnie :) każda nasza pocieszka ma swoje tępo i wcale nie znaczy, że jak coś wolniej idzie to idzie gorzej ;) Najważniejsze, żeby szczęśliwe było ;)

nie mowi pelnymi zdaniami, za to zna slowa w 3 roznych jezykch ( w Polskim kolo 10 , angielskim kolo 20, tamilskim kolo 5-moze nawet wiecej),jest juz bez pieluch (poza dlugimi wyjsciami i noca) od 3 miesiecy, rysuje po swojemu, je lyzeczka i widelcem od okolo 12 miesiaca, chodzi od kiedy miala 8 miesiecy i 3 tyg itd itd moglabym sie chwalic w nieskonczonosc:-D

Gość kasza prosze bardzo
przechwalaj sie przechwalaj :) je juz widelcem i nozem?????? wow! brawo!!!

Moj ma 19 miesiecy i nie mowi pełnymi zdaniami, mowi mama, tata, baba, babcia, tota ( ciocia), uha ( wuja), dom, pipa, daj, pitu ( pić), daj, tir, dydy ( smoczek)itp, nie rozroznia figur geometrycznych, potrafi poszukac przedmioty o takim samym kolorze ale nie nazywa ich, przynosi to o co prosze, je sam (oprocz zupy), zaczyna sie sam rozbierac do kapieli, zaczyna siadac i robic do nocnika, umie naśladowac odgłosy zierzat, pokazac w ksiazeczce zwierzatko, itp

Gość khjhjkk
jaja se robie zlamasie :o

widelcem i lyzeczka nie nozem :-) a slynny bunt dwutalka tez juz ma od pewnego czasu ;-/

Gość a moje ma 15 miesiecy
moje dziecko potrafi : mowi pojedyncze slowa-bardzo wiele w dwoch jezykach rozumie juz bardzo duzo przynosi przedmioty o które prosze próbuje sie ubierac pomaga w rozbieraniu zaczyna jesc łyzeczką - je lyzeczka i widelce zaczyna siusiac na nocnik - susia na nocnik tanczy bije brawo pokazuje wszystkie czesci ciala zna odglosy wielu zwierząt uklada wieże z klocków powoli zaczyna ukladac duze puzzle rysuje (swoje bazgrołki) wspina sie na kanapy, krzesla drabinki to chyba takie najwazniejsze po