Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odparzona

odparzona pupa czy alergia?

Polecane posty

Gość odparzona

synek 1,5 roku ma zaczrerwienienie kolo pupy a najmocniej kolo jader i w pachwinkach-tylko ze mi to raczej nie wyglada na odparzenie.Skora jest mocno sucha i szorstka -nie wiem czy w tej sytuacji smarowanie sudokremem itp...nie pogorszy sprawy.Moze mi ktoras z mam cos doradzi???Z gory dziekuje

Gość odparzona
dopiero dzis sie to pojawilo-ma;ego raczej to nie boli ,no ale wiadomo chcialabym mu jakos pomoc.No coz jak bedzie bez zmian to w poniedzialek do lekarza

Gość odparzona
moze ktos jeszcze cos podpowie

Gość raju hilfe
a dziecko bralo ostatnio jakies leki? czy ma sklonnosci do odparzen?

Gość odparzona
nie ma sklonnosci do odparzen,ale nie dawno brało antybiotyk.No i zastanawiam sie bo jadlo mandarynki-ale po pomaranczach ,kiwi bylo ok wiec nie wiem czy to moze byc przyczyna

moja niunka też coś takiego miała na cipeczce, na wierzchu, u nas to chyba była grzybica, pomógł linomag zielony i raz na noc clotrimazolum, zeszło po 4-5 dniach

jak się nie drapie to spoko, do poniedziałku wytrzymie, jak mu to nie zejdzie idź do lekarza.

a clotrimazolem możesz posmarować. Tylko tak- jak to jest jakaś alergia to taka maść pogorszy sprawę, ale to wtedy szybko zmyjesz i będzie ok. Jak to grzybek to pomoże

no jak bralo antybiotyk to wszystko jasne - grzybica :-( posmaruj clotrimazolum i powinno pomoc :-) mozna tez poprosic lekarza o wypisnie leku przeciwgrzybiczegonp. Nystatyny :-) ale poki co smaruj Clotrimazolum moze pomoze a jest bez recepty :-)

moja corka miala cipcie tak odparzona ze az nie moglam na to patrzec moj lekarz powiedzial ze to grzybica a potem pojechalam do lekarza prywatnie i stwierdzil nadrzerke,na szczescie pomalu jej to schodzi