Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zoltatulipanka

Moja matka uważa że razem z mężem nie powinnysmy iść na sylwestra bo...

Polecane posty

Gość zoltatulipanka

jak wyżej - bo mamy małe dziecko, córeczka ma 4 tygodnie. Czy jej obawy są słuszne??? Zostawiamy małą pod opieką fachowej niani, więc wszystko powinno być OK. Matka uważa że pierwszego Sylwestra dziecko powinno spędzić z rodzicami,a nie z nianią. Ja i mąż nie zgadzamy się z jej decyzją. Co wy o tym sądzicie??

Gość jestem matką dorosłego dziecka
hmm, tak maleńkiego dziecka chyba bym nie zostawiła z nianią obcą kobietą

Gość po porodzie...
nie widze w tym nic zlego, ale wolalabym zostawic malenstwo z kims zaufanym, np babcia... watpie, ze zostawilabym z niania -chyba bym zostala w domu- ale to moje odczucie.

Gość alaa ma kotaaa
ja bym nie zostawiła tak małego dziecka z nianią ale to sprawa indywidualna. i tak zrobicie jak uważacie.

Gość zoltatulipanka
ufamy tej kobiecie. Jest znajomą mojej teściowej , a propos teściowa mnie rozumie

Gość ollllllon
nie zostawilabym takiego dziecka z nikim na dluzej niz godzina, wszystko moze sie zdarzyc, chociazby zachlysniecie w nocy a niania nie obudzi sie z powodu szmerow a matka tak

Gość zoltatulipanka
przecież mała i tak będzie przez większość czasu spała... więc to chyba bez znaczenia z kim spędzi tego sylwestra??

Gość nvbjzdigh
a gdzie idziecie na tego Sylwestra???

Gość popieram twoją matkę
też bym nie zostawiła, dziecko ma 4 tygodnie a tobie chce się już dupą ruszać we wszystkie strony, serca nie masz dla dziecka. po co ci było dziecko jak nie masz dla niego czasu? trzeba było się wyszaleć a potem dziecko.

Gość popieram twoją matkę
dobrze,że chociaż twoja matka ma więcej rozmumu. ile masz lat- 17-20?

Gość szczesliwego nowego roku
a ja uważam że powinna iść. Sama bym poszła ale niestety nie mam z kim dziecka zostawić;( idź i baw się dobrze:0 szczęśliwego nowego roku:0

Gość ekhm...
jakies same nadpobudliwe matki polki tu.. to moze niech przez caly najblizszy rok nie spi tylko slycha czy dziecko oddycha;/

Gość koleżanka z forrum
róbcie jak uważacie, nie rozumiem jak ktoś może komuś narzucać swoje zdanie. Jeśli nie zostawiacie komuś dziecka na siłę, a zaufana niania chętnie z nim zostaje to nie widzę powodu, żeby się nie pobawić. Dziecko nie powinno aż tak ograniczać rodziców, żeby nie mogli nigdzie wyjść. 4 tygodniowy bobas obudzi się tylko na jedzenie, a sen będzie silniejszy od niego więc prześpi całą noc. Czy w zyciu nie można nic robić ani nigdzie iść tylko dlatego bo ma się dziecko? Co innego jeśli jestescie nieodpowiedzialni i będziecie cały czas podrzucać dziecko komuś zamiast samemu się nim zajmować, ale sądzę że wypad na Sylwestra jeszcze nikomu nie zaszkodził. Ja w tym wieku nie pamiętałam co ze mną robiono i jeśli mama zostawiła mnie pod czyjąś opieką na pewno nie mam jej tego za złe. Bawcie się dobrze!!

Gość a co zasrasz sie jak nie pójdz
na tego sylwetra/////????masz tak male dziecko zdajesz sobie sprawde trzeba bylo myslec wczesnij

Gość zoltatulipanka
ja mam 25 lata mąż 30.

dziecko wie, ze nie ma przy nim mamy i moze zareagowac roznie. to nie jest tak ze sie obudzi tylko na jedzienie i blogo zasnie. moze wcale nie zasnie - no chyba ze wymeczone placzem za mama po to zeby sie obudzic za 10 min sprawdzic czy nadal jest z ta nieznajoma baba, zwana opiekunka.

Gość zoltatulipanka
jesteśmy odpowiedzialnymi rodzicami ale nie ukrywam że nie lubimy siedzieć w domu. Mam wiele koleżanek , które po urodzenia dziecka przestały chodzić na przyjęcia, nie dbają o siebie jest to naprawdę smutne

Gość zoltatulipanka
jak będę miała 80 lat to będę siedziała w domu i oglądała sylwester w tv.

Gość chyba bardzo zabolało
a za 3 lata będziesz miała nudne kinderbale zamiast tego do czego przywykłaś

Gość zoltatulipanka
dlaczego naraz nudne??? jak się wie jak należy je zorganizować to nie są nudne:) a za 3 lata też pójdziemy z mężem na Sylwestra

Gość thgbrszfvd
a kurcze a dlaczego nie mozna isc na sylwestra bo ma sie 4 tyg niemowle???? jak to dziecko nie zasnie pffff.....takie dziecko zasnie bo nie ma włpywu na sen.....oczy same sie zamykaja i tyle. idzcie sie pobawic. Dziecko ogranicza w życiu no ale bez przesady takie male jeszcze nic nie rozumie i jest mu obojetne na czyich rękach będzie, byle mialo sucho i brzuszek pelny, reszta sie nie liczy. Co innego roczniak co nie pojdzie do obcego, nie zasnie jak mamy nie ma w pobliżu, itp. Idzcie bo kolejna okazja moze nie zdarzyć się prędko. Ludziska nie przesadzajcie zostawia maluszka pod opieką.

Gość muszynianka z wapniem
Taką postawą można się wykazać, kiedy dziecko będzie starsze, co najmniej kilkumiesięczne, ale zostawić 4-tygodniowe dziecko z nianią?? Na całą noc?? Widać, że masz pstro w głowie :o Mylisz pojęcia, bo trzeba mieć jeszcze troszkę oleju w głowie. Nie potrafiłabym się bawić z myślą, że moje 1-miesięczne dziecko jest z kimś obcym :o Oczywiście piersią nie karmisz, bo to powoduje ich obwisłość? Z czystej odpowiedzialności :) ' Dla mnie jesteś przykładem "jak być złą matką"-wzorem!

Gość zoltatulipanka
nie widzę w tym nic złego że nie karmię piersią. nigdy nie chciałam, mąż mnie zupełnie w tej kwestii popiera

Gość ollllllon
dobraliscie sie z mezem:)hahahaha, pytanie tylko czemu dzieci maja dzieci...

Gość nimkaa
Ja chyba bym się nie odważyła zostawic miesięczne dziecko pod opieką obcej osoby na całą noc. Chociaż nie widzę nic w tym złego. Ja również poszłam na Sylwestra w roku w którym rodziłam ale dziecko już miało 6 m-cy. Jak ufasz tej niani i będziesz spokojna o dziecko to jak najbardziej idź się bawic. Przecież są telefony (jakby się coś działo) nie jedziesz chyba na bezludną wyspę na tego Sylwestra.

Gość zoltatulipanka
no nie wiem czy dzieci mają dzieci ja mam 25 lat a mąż jest 5 lat starszy, jest b. opiekuńczy i kochany dla mnie i córeczki

to nie jest twoj ostatni sylwester w zyciu ale jak wazniejsze jest dla ciebie zeby sie dobrze bawic a masz w dupie to, ze dziecko cala noc bedzie sie stresowalo brakiem matki (takie male dziecko wie czy jest z matka, kims kogo zna czy z kims calkowicie obcym- wyczuwa to od urodzenia) no to idz i dobrze sie baw.