Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poshposh

certyfikat jubilerski tez zwrocic?

Polecane posty

Gość poshposh

Po zerwanych zaręczynach zwróciłam facetowi pierścionek (kosztował ok900). Potem znalazłam w domu jeszcze certyfikat pierscionka z opisem dokladnym masy, czystości, proba itd. Czy ten certyfikat to cos istotnego? Czy to tez nalezy zwrocic? Czy to cos calkiem bezwartosciowego?

Gość monalisa1992
i całą spermę co połknęłaś też mu oddaj

Gość tak zwroc koniecznie
jest istotny

Gość poshposh
pytam sie na powaznie

Gość poshposh
nie bede mu zwracac starych gaci ktore mi kupil 2 lata temu, ale pytam czy nalezy zwrocic tez dokument pierscionka...nie zrobilam tego, bo nie mialam glowy wtedy i nie pomyslalam o tym, teraz znalazlam go w szufladzie. I nie weim, czy mam to wyrzucic czy wlozyc w koperte i przeslac

Gość poshposh
mama i siostra sie ze mnie smieja, ze mam to do smietnika wyrzucic

Gość kot13
daj spokój dziewczyno- każdy dobry jubiler wystawi taki dokument.

Gość maleńka85
a ja nie zwróciłam pierścionkanie wiem czy to dobrze czy zle ale stwierdziłam jak był kupiony tylko dlamnie to nie przezyłabym zeby jakas inna np go kiedys nosiła albo zeby do lombardu został sprzedany był dlamnie wiec niech tak pozostanie zreszta prezentów podobno sie nie zwraca!!!

Gość Wg zasad dobrego wychowania
nalezy zwrócic prezen, który bardzo duzo kosztował. Wartość porównuje się do wysokości dochodu. Jesli facet zarabia wiecej niz 900 pln nie musiałas mu go zwracac w mysl zasady grzecznosci, ze prezentów się nie oddaje. Jeśli jednak bardzo chciałaś oddać i też koniecznie chcesz zwrócić certyfikat, to pomysł z wysłaniem w kopercie bez dodatkowej tresci w liscie po prostu pusta koperta z certyfikatem jest ok. Jesli jednak upłyneło trochę czasu od oddania pierścionka to nie odsyłał dokumentów, bo będzie to postrzegane jak przypominanie o sobie z desperacji.

Gość kot13
powtarzam- każdy dobry jubiler wystawi taki certyfikat- były narzeczony chyba nie jest życiową kaleką? no nie róbmy z facetów debili...

Gość poshposh
Minelo pol roku, a mi dzis dopiero wpadlo to w reke. Facet byl niby bardzo zakochany, mielismy sie przeprowadzac. Nagle mu cos odbilo, stwierdzil ze mnie kocha ale stresuje go zwiazek ze mna, bo on chce miec swiety spokoj a ja mu go nie daje. I mnie tak zostawil. W ogole nie sluchal co do niego mowie. Rozstanie bylo straszne... Oddalam pierscionek, wiem ze jesli to facet zrywa nie mam obowiazku go oddac ale oczywiscie nie wyobrazam sobie zebym miala miec ten pierscionek w domu. Facet od zerwania nie utrzymuje ze mna kontaktow (mimo ze tak bardzo mnie niby lubil i kochal), w ogole jakbym umarla... Wyrzucic ten certyfikat?!

Gość kot13
SPALIĆ :-)

Gość poshposh
Ogolnie przykra sytuacja, jakbym zobaczyla swinie to bym mu ten obsrany certyfikat do buzi wsadzila.

Gość kot13
myślę autorko, że zranienie Twoich uczuć jest więcej warte niż te 900zł. Spal ten papierek i zapomnij o nic nie wartym gościu:-)