Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marek szuwarek

aborcja???

Polecane posty

Gość marek szuwarek

powiedzcie mi proszę, czy jestem w stanie po paru latach wykryć czy moja dziewczyna usunęła dziecko? naprowadziło mnie na tą hipotezę kilka objawów ale jestem w tym ignorantem więc nie bijcie... po mniej więcej 2 latach pojawiły się problemy z poziomem testosteronu, przez cały czas było sporo problemów ginekologicznych(zapalenie jajników, brak popędu, suchość pochwy itp. - niestety nie wszystko pamiętam) i psychicznych (po kilku latach dopiero stała się tajemnicza, płacze bez powodu i nie umie tego wytłumaczyć, ma okropnie chwiejne nastroje). czy mogę to jakośsprawdzic? czy po aborcji występuja takie objawy fizjologiczne? dziękuję z góry

Te wszystkie rzeczy, które wymieniłeś dzieją się ... wielu kobietom ;) Nie wiem w ogóle skąd podejrzenie o aborcji? Bo ja sugerując się tym w życiu bym na to nie wpadła. Pomyślałabym natomiast, że może Twoja dziewczyna ma gorsze dni.. może jakaś chandra/depresja? A choroby typu zapalenie jajników etc.. To zdarza się każdej z nas :)

Gość marek szuwarek
no to od początku - to właściwie ważne... kilka lat temu miała problemy z miesiączką, poszła do ginekologa i tam po USG okazło się że jest w ciąży, dostała różne medykamenty i pani ją poglaskała po głowie i pogratulowała; była wtedy przerażona i bardzo bała się reakcji rodziców. Potem udała się do innego ginka i okaząło się że to nadżerka/polip czy coś w tym stylu i od tamtego czasu występuja całkiem często problemy. Myślę, ze początkowa ulga mogla z czasem ustąpic poczuciu winy, zwłaszca że byłem aborcji przeciwny i ona wiedziała o tym bardzo dobrze

Gość marek szuwarek
dodam, że jej przerażenie opinią i reakcją rodziców było naprawdę paralizujące; wydaje mi się teraz że mogła to nei być żadna nadżerka, przecież i tak nie miałem tego jak sprawdzić; przyczyn tego może byc milion ale to jedna z nich ; czy po aborcji mogą się pojawić - nawet po dwóch latach skoki testosteronu?

Ja nie wiem jak można pomylić ciążę z nadżerką/polipem. I wydaje mi się, że doświadczony lekarz by tego nie zrobił. Jeżeli się mylę, to przepraszam, bo specjalistą w tej dziedzinie nie jestem. Jednak taka pomyłka wydaje mi się nierealna.

Gość niekoniecznie ...........
ja b łam kiedyś u lekarza i zapowiedział że prawdopodobnie mam ciążę poza maciczną kiedy ja byłam dziewicą więc z lekarzami jest różnie.