Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jebanelyzwy

Czy to poważna sprawa?

Polecane posty

Gość jebanelyzwy

Będąc na łyżwach uderzyłam się w głowę, nie straciłam przytomości, ale nic nie pamiętałam z ostatnich zdarzeń, m.in jak się znalazłam na łyżwach, czym przyjechałam itd. wiedziałam kim jestem i kim są ludzie wokół. Z początku bolała mnie głowa i miałam nudności, od zdarzenia minęło ok.5 godz. i wszystko jest już ok, głowa nie boli, tylko urósł guz, pamięć wróciła, czy mimo to mogą być jakieś powikłania, czy wstrząśnienie mózgu może dać o sobie znać poźniej?

Gość jebanelyzwy
up

Gość jebanelyzwy
pomóżcie

Gość jebanelyzwy
Dzięki za pomoc, chuj wam w dupe

Gość jebanelyzwy
Byłam u lekarza na pogotowiu, powiedziała, że prześwietlenie, a ja nie poszłam bo dobrze się czułam.

Gość 79080809-0-0
No to czego idiotko tutaj szukasz? Wsparcia? Miałaś możliwosc zrobic badanie, trzeba bylo isc, teraz, to sie domyslaj!

Wybacz, ale za głupotę i brak umiejętności myślenia tutaj się po główce nie głaszcze. Złe miejsce wybrałaś. 🖐️

Gość jebanelyzwy
Tak z tym, że ja tam gdzie ona mnie wysłała było 50 km od przychodni, samochodu nie mam, znajoma, która ze mną poszła też nie, piechotą tam miałam iść? :o

Gość jebanelyzwy
Nie dała mi kurwa nawet skierowania, nawet na mnie nie spojrzała.

Gość jebanelyzwy
Dalej chętni do wyzywania? :o

Gość 79080809-0-0
Czego Ty od nas oczekujesz?

Gość jebanelyzwy
Od Ciebie akurat niczego 🖐️ Chce wiedzieć czy moga być jakieś powikłania, utraty pamięci krótkotrwałej po urazie.

Gość 79080809-0-0
Może Ci nic nie byc, mozesz miec zarowno wstrzasnienie mozgu jak i krwiaka. Bez badania sie nie dowiesz. Nikt z nas nie jest prorokiem. Lepiej popros o skierowanie na tomograf, dobrze Ci radze...

Gość jebanelyzwy
Tak, mam krwiaka-siniaka z boku głowy, trochę odstaje więc pewnie ulegnie wchłonieniu, po wstrząśnieniu nie powinna mnie boleć głowa lub mdłości? Czuje się normalnie, jem bez problemu, bardziej boli mnie kolano niż ten guz...

Gość 79080809-0-0
Po wstrząsnieniu ma sie mdlosci, zawroty glowy, dretwienie karku i konczyn. Teraz Ci może nic nie byc, ale jak tylko zacznie Cie bolec glowa, bedziesz miec zawroty, idz do lekarza...

Gość jebanelyzwy
Jak będę miała objawy to na pewno pójdę! ale narazie nie mam żadnych, właściwie to w ciągu 10 minut po uderzeniu przeszły mi wszystkie objawy, chodziłam normalnie, wszystko robiłam, drętwienia wogóle nie odczuwałam. Mam jeszcze pytanie, czy przy wstrząśnieniu przyjmuje się jakieś leki, nie mówię tu o ciężkich wstrząśnieniach z krwotokami wewnątrzczaszkowymi, bo to oczywiste.

Gość 79080809-0-0
Wstrzasnienie mija samoistnie, mnie minelo po 3 dniach.

Gość jebanelyzwy
A jakie mialaś objawy jeśli można wiedzieć? Długo się utrzymywały w dniu wstrząśnienia? Czy było tak jak u mnie?

Gość 79080809-0-0
Uderzylam glowa o krawężnik. Miałam rozwaloną zuchwe, zawroty głowy, wymiotowalam, zesztywnial mi kark. Nie stracilam przytomnosci, nie mialam zanikow pamieci. w 3 dniu od wypadku wszystko wrocilo do normy.

Gość jebanelyzwy
:( Mi trochę ramię zamortyzowało upadek (upadłam na prawy bok), ale i tak chyba było poważnie skoro straciłam pamięć, to było głównym objawem, mdłości słabe, ból głowy też, tylko guz pod naciskiem lub kiedy kaszlne boli, ale ta utrata pamięci tak mnie wystraszyła najbardziej, aż się poryczałam, czytałam, że to też objaw wstrząśnienia, bardzo nieprzyjemne uczucie dezorientacji... Mam to wstrząśnienie na pewno, ale oby nie było poważniejszych komplikacji, podobno mogą wystąpić nawet po kilku godzinach (?)

Gość jebanelyzwy
podobno realne objawy mogą wystąpić nawet po kilku godzinach (?)*

Gość 79080809-0-0
to sie raz jeszcze zastanow nad tym tomografem...

Gość jebanelyzwy
Dzisiaj już raczej nie :(

Gość 79080809-0-0
pracujesz, uczysz się?

Gość jebanelyzwy
Ciągle jest ktoś obok, więc w razie nasilenia objawów, pojedziemy do lekarza. Mam nadzieję, że nie będzie to potrzebne.

Gość jebanelyzwy
Jutro mam wolne, a w weekend studia, nie wiem czy jechać, daleko mam, a jak tam by mi się coś zaczęło dziać?

Gość 79080809-0-0
Jeśli nie musisz isc do pracy, leż przez 3 dni. Jesli cos sie bedzie dzialo, na pogotowie.

Gość 79080809-0-0
Nie czytaj, nie siedz przed komputerem, tv, duzo odpoczywaj, śpi. Dobrze Ci radzę, bo przez to przechodziłam.

Gość jebanelyzwy
To spadam, dzięki za rady 🌻