Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

always000

8miesieczne dziecko je co 2 godziny?

Polecane posty

czy to nomalne ze 8 miesieczne dziecko je w dniu co 2 godziny?niektorzy pisza ze ich dziecko je np o 9 12 16 i 20.moje tak by nie wytrzymalo...

Gość A powiedz mi
co je co 2 h mleko ??

nieee mleko je rano i wieczorem a w dniu to wszystko.obiady jakies parowki czy kanapki czy owoce badz wazywa.

A co je? Bo jak mleko co 2 godziny, to się nie dziwię, takiemu dziecku mleko już nie zaspokoi głodu. Moja je co 4 godziny - 6 kasza manna, 10 owoce z biszkoptem/ kisiel, 14 obiad, 18 jogurt/ jajecznica, 24 kleik

Moja córa skonczyła 7 miesięcy i nie chce mi jeść :/ na siłę wciskamy .. wrrr.. zjada o 5 rano 100 ml mleczka, potem 9.30 ok. 120-150ml kaszki różnie, o 13 zupka lub obiadek, o 15.30 mleczko, 18 pół słoiczka deserku i 19.30 wielka walka żeby zjadła kaszkę na noc ... ale WIELKA WALKA ... bo nie będzie jeść i koniec !

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
to nie jest normalne, za czesto je, kiedy układ pokarmowy ma odpoczac?? tak czesto to nawet noworodki nie jedza

Gość A powiedz mi
moje tez je mniej wiecej co 2 h rano mleko potem kaszka z owocami potem jablko tarte potem oiad potem nalesniki badz wafle ryzowe z pasztecikiem potem na kolacje kaszka lu kasza manna na wodzie i mleko i spanie A mala wazy 9 kg i ma 13 miesiecy

Gość dznnk
Applepie jak przyrządzasz jajecznicę???

ja tez daje mojej jajecznice.robie normalna na patelni tyle ze na masle,nic jej nie jest a zajada sie strasznie.nie wiem czemu ona tak czesto je;/ tez i nalesniki daje i serki parowki chrupki kukurydziane na obiad normalnie ziemniaki i rybe badz mieso albo zupy.wazy 8 kilo.wydaje mi se ze normalnie

Po prostu ma dziecko apetyt. Myślę że jest ok, jeśli nie jest za grube. A ile jest tych posiłków dziennie dokładnie? A może ona nie jest głodna, tylko widzi że ty jesz i jest ciekawa a ty dajesz bo myslisz ze jest glodna. jesli cie niepokoi to jedzenie, to sprobuj jej nie podkarmiac chlebem czy parowkami, nie dodawaj cukru, bo napedza apetyt i sprobuj wprowadzic jakies stale posilki co np 3 godz.

a jak podajecie kasze manna?bo ona jest dosyc gruba i potrzebna jest chyba spora dziurka w butelce?i jak ja przyzadzacie?bo moja ma 8 miesiecy wiec nie dam jej z mlekiem.jak mam przyzadzic?na modyfikowanym czy co?

2 jajka roztrzepuję z odrobiną mleka i smaże na maśle. czasem dodaje troche koncentratu pomidorowego.

jesli ja jem a ona widzi to jej nie daje.cukru w ogole nie dostaje bo nie je slodyczy.

Gość do Polaaa
to ty chyba dziecka jeszcze nie masz, co????? Moim zdaniem lepiej często, a małe porcje. Możesz gotować kaszę manne na wodzie (1 łyżka na 100ml wody) I dodać do 100ml mleka modyfikowanego. Ja tak robiłam.

sa specjalne smoczki do kaszki, ja mam butelke aventu i uzywam smoczkow trojprzeplywowych, ale kazda firma ma w ofercie takie smoczki. Na ok 200 ml kaszy: 180 ml wody zagotuj, odlej sobie troche z tego zimnej i w tym rozmieszaj 4 lyzeczki kaszy, jak woda sie zagotuje wlej ta kasze i gotuj 3 minuty, dodaj 6 miarek mleka w proszku wymieszaj i gotowe. kaszy mammej mozesz dodac inna ilość, zalezy jak gesta chcesz miec, proporcje sa na opakowaniu.

ta kasze manna chyba najlepiej dawac na noc?a jak wy karmicie swoje 8 miesieczne dzieciaczki?co mozna dawac jeszcze w ciagu dnia bo brakuje mi pomyslow:D

Gość do Polaaa
Tylko nie dodawaj mleka modyfikowanego do wrzącej kaszy, bo mleko straci na wartosci.

Gość do Polaaa
tak samo możesz przyrządzić ryż "na mleku" ze startym jabłkiem i odrobiną masła. Tzn ryz rozgotować na wodzie, dodac mleko w proszku, troche masła i starte jabłko.