Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ilonaaaaa

prosze ,bardzo prosze o porade..

Polecane posty

Gość Ilonaaaaa

witajcie. od kilku mies bralam tabletki diane35. pod koniec listka,zapomnialam o 3 tabletkach...wzielam je jedneo dnia wieczorem.oprocz tego ,w calym tym cyklu tabletki bralam baaardzzo nieregularnie.uprawialam seks bez dodatkowego zabezpieczenia( czytalam na ulotce ze gdy sie zapomni tabletki,to im blizej konca listka i im wiecej tabl zapomniany h tym wieksze ryzyko ciazy. w 60 godzinie po stosunku wzielam novonelle( cos jak postinor tylko inna nazwa),niestety stres w jakim ostatnio zyje zrobil swoje i zwymiotowalam w niecale 1.5 godz po zazyciu. okresu nie mam.dodam ze stposunek byl w nocy 1 stycznia 2011. zawsze miesiaczka byla max 3 dni po skonczeniu tabletek.Dziwnie sie czuje mam pieczenie i pobolewanie w brzuchu..po przemysleniu wszystkiego doszlam do wniosku ze gdybym byla w ciazy to bym sie bardzo ucieszyla...jak myslicie czy test moze mi juz wykazac wynik??i kiedy zagniezdza sie zaplodniona komorka jajowa?

Gość japan styleee
poczekaj nalepeij do dnia spodzewanej@ ale juz na 7 dni przed okresem test moze wykryc ciąze albo idz na bete w dni spodzewanej @ lub zrób test ciązowy

Gość mysle ze to nie ciąża
a zawirowania hormonalne, szczególnie po "pigułce po", ale 10-14 dni po stosunku test ciążowy wykryje czy jesteś w ciąży

Gość 7 dni przed okresem
żaden test ciąży nie wykryje. Testy najwcześniej wykrywają 6 dniową ciążę tzn: w czasie owulacji uwalnia się komórka jajowa i jeśli dojdzie do zapłodnienia to ona okolo 6-7 dni wędruje do macicy i tam się zagnieżdża i wtedy dopiero jesteś w ciaży. Do tego doliczasz 6 dni i ci wychodzi termin kiedy można wykonać test - okolo 14 dni po owulacji czyli najwcześniej w dzień spodziewanej miesiączki! A w ogóle to strasznie zakręcona jesteś. Jak chcesz mieć dziecko to odstaw tabletki bo to moze prowadzić do bardzo przykrych konsekwencji. Biorąc nieregularnie tabletki albo pigułkę po i zachodząc w ciaze mozesz albo poronić albo urodzić niepełnosprawne dziecko.

Gość Ilonaaaaa
japan styleee ale jesli zaszlabym w ciaze to wlasnie 1 stycznia 2011 roku..wiec yloby to 8 dni po zaplodnieniu..stad tez moje pytanie-bo test pokaze dopiero wynik po zagniezdzeniu. Kiedy dochodzi do zagniezdzenia?? ps..ja t pigulke zwymiotowalam...po niecalym 1.5 godz od przyjecia..do tego od 2 dni mam taki ciagnacy dziwny bol brzucha...raz lewa strona raz prawa..pozniej takie uczucie peknosci rozpierania..i ciagniecia..nigdy wczesniej tak nie mialam. poza tym..zero innych objawow..no poza wczorajszymi lekkimi nudnosciami..

a ulotki nie umiesz czytac ? ze nie bierze sie zapomnianych i to w takiej ilosci ? wzielas 3 tabletki anty potem tabl po...nie dziw sie ;) ja na diane nie narzekam a bardzo dlugo biore ;) powinnas dostac okres a jak nie anie bedziesz w ciazy to okres pojawi sie gdzies za jakis czas-za taki jakiej dlugosci mialas cykl i wtedy bierz juz regularnie

Gość Ilonaaaaa
7 dni przed okresem..takie zakrecenie pierwszy raz mi sie zdarzylo w ciagu calego okresu brania pigulek//(bardzo duzo stresow..) zalozmy ze 1 stycznia doszlo d zaplodnenia. Napisalas ze kolo6-7 dnia od poczecia komorka sie zagniezdza. i od tej pory zaczyna sie wytwarzac hcg....miesiaczke powinnam juz dostac okolo srody( zawsze tak mialam po skonczeniu opakowania) a jej nie mam..

Gość 7 dni przed okresem
Ale ważne jest kiedy miałaś owulacje. Brałaś tabletki wiec równie dobrze owulacja mogla ci się przesunąć i mogłaś ją mieś np dopiero 5 stycznia. W twoim przypadku nic nie jest oczywiste. Musisz czekać cierpliwie na okres, ewentualnie za jakiś tydzień możesz wykonać test, ale test z krwi a nie z moczu bo na te z moczu u ciebie szkoda pieniędzy. Ten z krwi jest bardzo czuły i coś tam już wykaże jakby coś było. Choć uważam tak jak Saleminka ze to nie ciąża tylko sobie spieprzyłaś tym wszystkim hormony w organizmie i wszystko ci się porozkręcało.

Gość Ilonaaaaa
dziekuje drogie dziewczyny za odpowiedzi.poczekam jeszcze..w sumie jakos tak blogo sie czuje z ta mysla ze moze sie udalo...co ma byc to bedzie.:) co do nowego opakowania-powinnam zaczac jutro-jesli nie bedzie okresu-nie wezme a w poniedzialek pojde do lekarza zapytac kiedy mam przyjsc na beta hcg. pozdrawiam Was serdecznie.