Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gojanik

Alimenty czy ojciec nieznany? Co lepsze?

Polecane posty

ale jak mozna-ja wlasnie tez tego nie wiedzialam ale na sprawie o pozbawienie praw zostalam pouczona nie moge zabronic ojcu kontaktow z synem

Gość ale jak mozna
o kurcze no cos ty? przede mną tez sprawa ale o ograniczenie. hm no to ciekawe facet ma odebrane prawa rodzicielskie a moze sie z dzieckiem widywac. a moze niech autorka wystąpi jeszcze o zakaz zblizania się albo zakaz kontaktów. a i jeszcze wazna sprawa-autorko we wniosku zaznacz 2 wazne spprawy 1. o zabezpieczenie alimentów na czas procesu ( to znzcy ze sad na posiedzeniu niejawnym ustali zasadnosci wysokosc alimentów juz przed faktyczną rozprawą cyli gra na zwłokę z jego strony nie bedzie miala racji bytu) 2.o ustalenie adresu dziecka ( ze ma miec miejsce zamieszkania przy matce-na wypadek gdyby jakims cudem tatusiowi się chcialo wywiezc gdzies dziecko).

Gość skunkanansie
wolna, jesli to twoje zdjecia, to fantastyczna jestes (;

Gość ale jak mozna
ustali zasadnosci wysokosc alimentów poprawka: ustali zasadność i wysokosc alimentów

Gość KarolciaKrk
Czesc, czy autorka pytania początkowego zdecydowała się na alimenty? Jestem w takiej samej sytuacji i zastanawia mnie jak isę skończyła tamta sprawa.

Gość gość dziki
Witam. Dziś przez fb dowiedziałam się od ojca dziecka ze się go nie wyrzeka ale nie będzie na dziecko lożyc. Jestem panna. Straszy ze jak złoże o alimenty to nie dostane nic. Odbierze mi dziecko bo ma moje nagie zdjęcia które wysłałam mu i udowodni ze nie moralnie się prowadziłam :( czy ktoś jest kto może mi powiedzieć co mam robić? Bo chce dziecku nadać swoje nazwisko ale wolałabym żeby chociaż w papierach miał ojca.

Gość gość
ojciec nieznany

Gość gość
nie znam ojca tego dziecka,******* się mi chciało więc go pyknełam. zrobił oczywiście dzięki mnie bachora (tylko dla siebie, mnie wykluczył całkowicie i skasowował) niech nianczy teraz ...

Gość gość 1987
Witam, moja sytuacja przedstawia się następująco... obecnie jestem w 6 miesiącu ciąży termin porodu mam koniec grudnia początek stycznia. Od maja do połowy sierpnia mieszkałam wraz z ojcem dziecka i jego matka w jej mieszkaniu. Kobieta twierdziła że za trzy lata jak dostanie emeryturę wyprowadzi się i zostawi nam mieszkanie. Niestety była na tyle uciążliwą osobą, która wtrącała się dosłownie do wszystkiego mimo tego, że zarówno ja jak i mój partner płaciliśmy jej za wynajem pokoju 700 zł. W zamian za to kobieta przykręcała mi gaz musiałam kąpać się w letniej wodzie, twierdziła, że jak nie jem tego co ona to źle się odżywiam, że talerze są źle myte podczas kiedy ona sama je źle myła i na dodatek rozrabiała płyn z wodą, pod moją nieobecność ruszała moje prywatne rzeczy itp. sytuacje. Niestety w połowie sierpnia (po 4 miesiącach!) nie wytrzymałam już psychicznie i wyprowadziłam się do swoich rodziców. Mój Partner mnie zostawił bo twierdzi, że musi pilnować matki żeby nie sprzedała mieszkania i że za trzy lata ona się na pewno wyprowadzi. Nie wiem teraz jak postąpić? Czy lepiej jakbym podała przy porodzie, że ojciec jest nieznany? Czy mam złożyć sprawę o alimenty? Partner niestety nie odzywa się, nie interesuje się w żaden sposób ani mną ani Naszym dzieckiem, nie dokłada się do Naszego utrzymania. W ogóle nie mam z nim żadnego kontaktu. Proszę o pomoc....

Gość gość
Dziecko ma ojca wiec alimenty powinien placic a nie chcesz zrzucic ten obowiazek na polskich platnikow. Wybralas ojca swojego dziecka wiec sie jakos z nim dogaduj to twoj obowiazek jako matki. Nie mieszaj w to innych ludzi.

Gość gość
Ale z was puszczalskie