Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość civic

Osiedle nad stawem Radom

Polecane posty

Gość civic

Witam, czy i wy macie niemile doswiadczenia z tym osiedlem?? Zdecydowanie nie polecam!! Wysoka cena, a jakosc wykonczenia bardzo niska! Dodatkowo ukryte problemy juz po wprowadzeniu sie. A na poczatku wszystko bylo przedstawiane tak kolorowo. Jesli znajda sie osoby ktore chca wiedziec cos wiecej bo np chca sie wprowadzic to piszcie chetnie przedtawie szczegoly:)

Gość civic
:(:(:(:(:(

Gość civic
???????????

Gość mam to samo z tym
opisz dokladnie co z tym mieszkaniem:-)

Gość cartusia
zaczne od tego, że przed zakupem mówią, że jest wprost cudownie bo jest własny piec do ogrzewania budynku więc nie jest sie uzaleznionym od ogrzewania miejskiego, więc jak tylko bedzie troszke chlodniej to wlaczaja piec i w domku jest cieplutko- fajna perspektywa, jednak jak sie pozniej okazuje trzeba sie prosic zeby wlaczyli ogrzewanie do tego piec jest ustawiany automatycznie i nie ma mozliwosci zeby w mieszkaniu miec taka temp jaka sie chce co prowadzi do tego ze ze jest w nim po prostu zimno!! Pani zarzadczyni decyduje o tym jaka ma sie miec temp w swoim domu!! Po wielokrotnych próbach na pare dni podwyzszyla temp. bo jak powiedziala zlitowala sie nad mieszkancami po czym wylaczyla takie ogrzewanie bo stweirdzial ze JEJ sie to finansowo nie oplaca. Pomimo tego, że mieszkaja tam maleńkie dzieci i osoby starsze!! A wszyscy za to płacą w swoim czynszu!! Po drugie nieszczelne okna!! Niby nowe a wieje jak w starej kamienicy dolem, gora i bokami!! Jesli chodzi o takie rzeczy jak plac zabaw czy nawet kosze na smieci na osiedlu nie masz na co liczyc bo mieszkancy sami beda musieli wylozyc na to kase tak jak juz to bylo kiedy sie okazalo, ze zle wymyslili domofony( nie bylo jak sie dostac na osiedle bo nie bylo polaczenia z brama, wiec nie bylo mozliowsci aby np znajomi czy rodzian mogli cie odwiedzic bo trzeba bylo po nich wychodzic do bramy) mieszkancy sami musieli pokryc koszt nowych domofonow!! Jak byl snieg zdarzalo sie ze mieszkancy sami musieli sobie odsniezyc wjazd do garazu bo nie mial kto tego zrobic, nie bylo jak przejsc po zasniezonym i oblodzonym chodniku, badz nie bylo przejscia i przejazdu przez gory sniegu. Wszystko przedtawiaja pieknie na poczatku pozniej zeby sie doprosic o to co obiecuja jest niemozliwe, Do tego ta cena- MASAKRA w porównaniu z jakoscia. ODRADZAM

Gość civic
Ta cartusia to ja:)

Gość mamammamammawa
kuzwa bo sieroty jestescie i dajecie sie robic w bambuko. nie rozumiem was. nie mozecie sie postwic ze was robi w bambuko i to nie zgodnie z prawem? ludzie przeciez sa przepisy do kiedy do kiedy sa terminy roczne grzewcze i ile musi byc minimum stopni w mieszkaniu. wymiana domofonów na wasz kost? w ch** was zrobili bo wy sioerty. nie znajomosc prawa widac szkodzi. poza tym MOZE NIE WIECIE ALE TA PANIA ZARZADCE WY ZATRUDNIACIE I MOZNA JĄ ZWOLNIC. poza tym wystarczy jedno pismo do sadu lub do ministerstwa by ta pani straciła licencje zarzadcy za takie zachowanie i mozna ja tym postraszyc. kurcze macie wiecej praw niz myslicie ale nie zdajecie sobie z tego sprawy!

Gość civic
A i jeszcze cos:) jesli chcesz skorzystać z ciepłej wody w nocy już tak od ok 22, 23 czyli np umyć ręce, wykąpać się no to sporo sie naczekasz żeby z kranu poleciałą ciepła woda, kilka minut!! Całkiem przyjemne szczególnie w zimie, poza tym leci zimna a płacisz za ciepłą. A pani z zarządu gratuluje, że udało sie pani trafić na mieszkanie z dobrymi oknami bo to co sie slyszy od niektórych mieszkańców i panów zajmujących sie tam naprawami to naprawde miala pani ogromne szczescie:)

Gość sąsiedzi??
U mnie z oknami nie ma tak źle, chociaż dołem i bokami też troche wieje szczególnie w tych dużych, za to podczas remontu wyszły krzywe ściany i podłoga... a ztym ogrzewaniem to niestety sie zgadza niestety nie ma możliwości regulacji cały czas musimy mieć na 5 bo inaczej są prawie zimne;/

Gość Marcccepan
Kupiłem niedawno mieszkanie na osiedlu nad stawem i jeszcze nie mam dużych doświadczeń z mieszkaniem w tym miejscu .Jeżeli chodzi o nieszczelne okna to fakt są ,ale nieszczelnośc są znikome i można je szybko usunąć . Oczywiście bezdyskusyje jest że w mieszkaniach ma być ciepło a regulować temperaturę powinno sie za pomocą reguloatorów znajdujących sie na grzejnikach . Temperature na piecu też da sie regulować kwestia zaprogramowania automatu.Plac zabaw będzie budowany dopiero w drugim etapie i finansuje go developer . Nie poznałem jeszcze pani zarządczyni ale jeżeli nie będzie wywiązywała sie ze swoich obowiązków i dbała o komfort mieszkania na osiedlu , zawsze można wnioskować o zmianę zarządcy.

Gość ozzikaska
witam, to mnie przerażacie, bo ja właśnie mam w planach kupić tam mieszkanie. Ale teraz to sama nie wiem, bo nawet mi do głowy nie przyszlo żeby zapytać o to ogrzewanie, bo uważałam za normalne, że mozna regulować na grzejnikach. Bez regulacji to ja dziękuję, jedni lubią mieć chlodniej innu zimniej, jedni mają dzieci malutkie innie nie. Woda ciepła po kilku minutach?? to ja wole już mieskanie w starych blokach za pół ceny i sobie je do porządku sama doprowwadzic. Oj chyba sie jeszcz e poważnie zastanowie. A jak z wysokości ą tego czynszu tam jest? Można się z kimś ze wsplnoty skontaktowac? Bo byle czego za kupe kasy to ja kupic nie chce.

Gość civic
Czynsz nie jest taki tragiczny, ale najtańszy też nie. Możesz pójść lub zadzwonić i spytać kiedy będzie zarządczyni może się z tobą spotka... Teraz jak na to patrze to też lepiej by było kupić mieszkanie w jakimś starszym bloku za połowę ceny i doprowadzić do porządku, albo nowe, ale też o wiele tańsze. Niestety tutaj cena jest bardzo wysoka w porównaniu do jakości...

Gość ozzikaska
no wlaśnie eraz są duzo tansze, a lokalizacja fajna, i dużo tez plusów. Na slonecznym jest świetna jakość ale ceny kosmiczne są. No nic chyba jednak kupimy, więc będziemy sąsiadami.

Gość abecadlo12345
Czynsz za blisko 65 metrowe mieszkanie to jakies 320 zł, za garaż ponad 75 zł. Jak narazie najwieksza wada to chora ilość kluczy - do każdych drzwi inny klucz (a można to było załatwic jednym) i człowiek wygląda jak klucznik. Drzwi zewnetrzne mają jakiś słaby mechanizm domykający i często są niezamknięte...

Gość ozzikaska
za garaż 75zł :O a za co? przeciez to kawałek miejsca tylko i niewiele poza tym, światlo w zyciu na tyle nie wyjdzie, a cale koszty utrzymania osiedla są w czynszu za mieszkanie!!! za co te 75zł? 20-30 rozumiem ale 75... no to ja chyba zrezygnuje, nie dość że trzeba 25000 za niego zaplacić to jeszcze tyle bulić co miesiąc, to ja wole pod blokiem albo na strzeżonym obok trzymać autko. Np my myślimy o mieszkanku z tarasem, nawet zarezerwowaliśmy w pierwszym bloku, ale jeszcze rozglądamy się. Ten tarasik nas kusi strasznie :) a jak się tam mieszka poza tym, gdzie chodzicie na plac zabaw jeśli macie dzieci?

Gość niemam
Teraz już 78 zł. Cena jest masakryczna. 48 zl to koszta zarządu (za 23 metry) oraz 2x15 zl za jakieś koszta eksploatacyjne. To za garaż, boxokomórkę oraz pewnie części wspólne. Myślę, że z tą cena to trzeba coś będzie zrobić.

Gość ozzikaska
no mi się wydaje ze coś tu jest nie tak, bo co za koszta generuje tai garaż, nie przesadzajmy. Umówiliśmy się na umowę przedwstępną, więc sąsiadami będziemy - chyba że nie dostaniemy kredytu :) Ale nad garżem przez te oszta to sie mocno zastanawiamy.

Gość abecadlo12345
To są niestety normalne ceny miejsc postojowych w garażach podziemnych - wystarczy poszperać po internecie. Nie zmienia to faktu, ze są mało adekwatne do rzeczywistości i zawyżone. Ceny zresztą ustala zarządca (czyli de facto mieszkańcy).

Gość dudi06
to chyba pierwszy taki przypadek w mieście , że garaż kosztuje 25 tyś i jeszcze miejsce płatne???? Co tzn umowa przedstępna, można sobie zarezerwoowac lokal jak to w praktyce wygląda jeśli nie ma się pewności czy dostanie się kredy ? Z góry dziękuję za odpowiedż.

Gość dudi06
Jeszcze jedno -jak w takich blokach gdzie każdy płaci za swoje ogrzewanie może być zimno no i ta zimna woda przy małych dzieciach brrr ! Pani sprzedająca to potwierdza że nocą piece wygasają i faktycznie jest zimna woda ...no to nie wiem czy mam się na to mieszkanie zdecydowanać za taką kase i i pogdrzewać sobie wodę na gazie???

Gość abecadlo12345
Za umowę przedwstępną się płaci u notoriusza (jak dobrze pamiętam to coś koło 1300 zł) - radze więc najpierw się zorientować czy się kredyt dostanie przed umową przedwstępną. Zarezerwować można i bez tego (przynajmniej wcześniej nie było problemu). Co do garaży to ta praktyka jest powszechna. Nie wiem jak w innych lokalizacjach Radomia - garaże są obok w wieżowcu, leśniczówka też je posiada... Co do wody to zapytaj kogoś kto tam FAKTYCZNIE już mieszka a nie tylko kupił i dopiero się wprowadza. Te piece to są jak w domach jednorodzinnych - mają wady i zalety. Przez jeszcze półtora roku wszystkim zarządza developer (jak działają piece, koszta garaży, etc) - potem decyzje podejmują już w pełni mieszkańcy (czy umieją się dogadać to czas pokaże). Chcesz mieć wszystko tip top to niestety trzeba sobie wybudować dom (i dobrze się wszystkiemu przyglądać podczas budowy) - blok to zawsze kompromis.

Gość ozzikaska
no my pomyslimy jeszcze chwilke nad tym garazem, mam nadzieje, że potem będziemy umieli się dogadać. W leśniczówce miejsc garażowych juz nie ma a kosztowały bagatela 35 tys. Co do przedwstępnej, możesz podpisać, płacisz u notariusza ok 1200-1300 a potem możesz się wycofać jeśli nie dostaniesz kredytu. No ja dziś podjade po wzór przedwstepnej i polece do znajomej żeby loknęła czy żadnych haczyków nie ma. Co do wiania przez okna to chyba deweloper powinien wyregulować je, jako usunięcie usteri, bo to chyba wina złej regulacji. Właśnie musze jeszcze z braciszkiem podjechać coby mi kąty i piony posprawdzal :)

Gość ozzikaska
a z ta wodą to słabo troszke, bo też mam maluszki w domku. Choć może jak będzie cały blok ludzi i cały zasiedlony. Myślimy jeszcze na szybko nad słonecznym bo promocja teraz jest ale tam nie ogrodzone i straszny tłok będzie, pelno ludzi, samochodów, chyba wole cisze i spokój. A czy jeszcze jest tu ktoś kto ma mieszkanko na ostatnim pietrze? Nie ma większych problemów?

Gość civic
ja faktycznie mieszkam na tym osiedlu i z wodą w nocy niestety tak jest, ze jest zimna. A decyzje co do tego podejmuje zarządca, a nie developer. Ale co z tego, że mieszkańcy chcą mieć ciepło w mieszkaniach i ciepłą wodę w nocy jak zarządczyni ma z tym problem i zaraz mówi o podwyzkach a z drugiej strony sie cieszy, że za tamten rok oszczędziła na ogrzewaniu pare tysięcy i dzięki temu mamy nadwyżke no paranoja jakaś. Zarządce zawsze można zmienić...

Gość civic
a co do podgrzewania wody na gazie to... heheh nie da rady bo w mieszkaniach nie ma gazu, więc wszystko podgrzewa się na prądzie, a później rachunki masakryczne. Radze dopytajcie o wszystko o najmniejsze szczególiki bo my teraz żałujemy... A z dziećmi nie ma gdzie chodzić bo placu zabaw(oczywiście obiecywanego) nie ma. Przyjrzyjcie się dokłądnie oknom, bo wiem, że zdarzają się wręcz krzywe. Posprawdzajcie czy z kratek wentylacyjnych nie dmucha zimne powietrze, bo potem zarządczyni wam powie, że macie zły okap i to dlatego...

Gość ozzikaska
no to beznadzieja jakaś z tymi mieszkaniami w radomiu. Niby na rapackiego są słabe, tynk odpada itd, tutaj problemy z ogrzewaniem, oknami, w leśniczówce też słyszałam, że nie do końca jest dobrze, a na słonecznym mało miejsca do parkowania i perspektywa mieszkania tuż koło galerii. Już sama nie wiem co robić :( A musimy się zdecydować szybciuko bo już starą chatkę sprzedaliśmy i teraz to już nic nie wiem.

Gość abecadlo12345
@civic - zarządca jest wyznaczony przez developera i ma jeszcze 1.5 roku na to zagwarantowane w umowach. Taka praktyka to też norma a) developer najczęściej na tym zarabia b) developer świadczy gwarancje Potem zarządce wyznaczają mieszkańcy i to oni de facto rządzą - nie ma tak, że zarządca wymyśla coś z czym się nie zgadzają mieszkańcy. Jak większości jest zimno albo przeszkadza zimna woda to się z tym coś robi. Takie są zasady gry.

Gość dudi06
fajnie , myślałam że krzywe ściany i wiejące okna mamy już dawno za sobą, a placu zabaw jeśli nie ma tzn ze szybko nie powstanie jak większość rzeczy w naszym kraju.Ciekawe kto narzeka na odpadający tynk na Rapackiego , jeśli ktoś się chce doczepić to zawsze coś znajdzie,większość naszych znajomych tam mieskza i jest zadowolonych , cisza i spokój daleko od Warszawskiej.

Gość dudi06
może mi ktoś napisać ile w takie mieszkanie trzeba jeszcze zainwestowac żeby się wprowadzić np 65 m. TYlko bez przesady ...hehe