Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalina27

znacie jakis super ujedrniajacy kosmetyk do ciala?

Polecane posty

Gość kalina27

Konkretnie to chodzi o brzuch i posladki, po ciazy skora troche mi sie zaczyna "ciagnac". Moze byc jakis krem, balsam, serum- cokolwiek co wyprobowalyscie i przynioslo jakis efekt. Mam 29 lat.

Gość kirli
Spróbujcie olejku arganowego zimnotłoczonego (ja mam z firmy ECO SPA), trzeba go wmasowywać w okolice, gdzie skóra jest wiotka. Mi pomaga i to bardzo:) Na allegro są różne w różnych cenach. Olejek jest bardzo fajny, bo pięknie się wchłania i zostawia skórę taką aksamitną, nie ma tłustych śladów. Ja smaruję nim tez twarz przed snem i muszę stwierdzić, że cera mi się znacznie poprawiła:) Na co dzień po kąpieli używam balsam AA antycellulitowy Cytrynowa Świeżość i jestem z niego bardzo zadowolona. Niska cena, a skóra fajnie nawilżona i ujędrniona.

Gość kalina27
dzieki kirli sprobuje tego olejku

Gość ja uzywam z eveline
ujedrniajaco antycelulitowy taki zielony i jest oki jak za ta cene

Gość kirli
Kalina27 - zobacz sobie na tej stronce te olejki, ja właśnie mam z tej firmy. Olejek jest bardzo wydajny, więc nie musisz na początek brać jakiejś wielkiej pojemności: http://www.ecospa.pl/olej-arganowy-tradycyjny-p-105.html Poleciła mi to moja koleżanka, która jest kosmetyczką i pracuje w takim ekskluzywnym kompleksie SPA, podobno to teraz na topie, ma wspaniałe właściwości i daje super efekty. Ja sama jestem alergiczką i bałam się, że mnie ten olejek uczuli. A tu nic się nie stało, skóra jest delikatna, super nawilżona i poznikały mi też jakieś drobne krostki, nierówności cery itp. Nawet moja "lwia" zmarszczka na czole wydaje się płytsza i mniej widoczna;) Piersi też smaruję tym olejkiem, ale jeszcze zbyt krótko, więc na efekty muszę poczekać:)

Gość ydudij
błoto GUAM, niestety dość drogie

Gość kirli
Poczytaj sobie na necie opisy tego olejku, ja wkleję "pierwsze z brzegu", co znalazłam: "Olej arganowy jest bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe (80%), głównie kwasy omega-6 i omega-9. Poza tym zawiera dużą dawkę witaminy E, w postaci kompleksu tokoferoli. Ilość witaminy E w oleju arganowym jest wyższa aniżeli w oliwie z oliwek. Jest to olej o intensywnych własnościach antyoksydacyjnych, wynikających z wysokiej zawartości witaminy E oraz dodatkowo związków fenolowych w tym kwasu ferulowego i karotenoidów - w postaci żółtych ksantofili. Dzięki antyoksydantom, olej chroni strukturę skóry przed zniszczeniami powodowanymi czynnikami zewnętrznymi. Olej wykazuje również działanie przeciwzapalne, łagodzące i sprzyja gojeniu, dzięki obecności fitosteroli, w tym głównie spinasterolu. Skwalan i nienasycone kwasy tłuszczowe wspomagają regenerację bariery hydrolipidowej naskórka oraz uzupełniają niedobory składników tłuszczowych w skórze, w tym cennych ceramidów stanowiących cement komórkowy. Dzięki temu olej wykazuje skuteczne działanie przeciwstarzeniowe, wpływając na odpowiednie nawodnienie, elastyczność, odżywienie i odnowę komórkową oraz złagodzenie procesów zapalnych. Zgodnie z badaniem z 2007r., olej arganowy wspomaga również regulację pracy gruczołów łojowych. Jest to olej polecany głównie w pielęgnacji cery dojrzałej, z oznakami starzenia, przede wszystkim cery suchej i odwodnionej wymagającej regeneracji, regulacji pracy gruczołów łojowych i wzmocnienia bariery lipidowej oraz skóry podrażnionej i zniszczonej np. działaniem słońca. Olej arganowy polecany jest również w pielęgnacji włosów, zarówno do wcierania w skórę głowy, jak i do nacierania końcówek włosów w celu ochrony przed działaniem słońca oraz do pielęgnacji zniszczonej skóry rąk i paznokci. Jest to olej szybko wchłaniający się w skórę. Obecność kwasu oleinowego sprzyja penetracji w głąb skóry składników aktywnych naturalnie obecnych w oleju, jak i tych dodanych w formulacjach z użyciem oleju arganowego." ................................................................................. A to z innej strony: "hroni przed zmarszczkami, wygładza skórę, ujędrnia i doskonale nawilża. Moc olejku arganowego jest nieoceniona w codziennej pielęgnacji. Olejek arganowy wytwarzany jest z nasion drzewa arganowego. Drzewo arganowe nazywa się drzewem Souss lub Drzewem Życia oraz Złotem Maroka. Krajem rodzinnym olejku jest Maroko i tylko tam występuje. Ten ciemniejszy stosowany jest w kuchni, a o kolorze jaśniejszym, nieco czerwonawym, używany jest w pielęgnacji: w kremach pielęgnacyjnych, w produktach przeznaczonych do pielęgnacji okolic oczu i ust, mydłach, olejkach przeciwsłonecznych, maseczkach. Bywa także stosowany solo, na przykład do kąpieli, która cudownie natłuszcza skórę. Eliksir Młodości, bo tak mówi się o olejku arganowym, zawiera m.in. witaminę E, stygmasterol regenerujący naskórek oraz tirukallol łagodzący objawy alergii. Chroni naskórek przed wysychaniem, wygładza najtrudniejsze miejsca na naszym ciele (kolana, łokcie), uspokaja podrażnioną skórę, działa przeciwzapalnie, opóźnia procesy starzenia, spłyca istniejące już zmarszczki, poprawia elastyczność, łagodzi objawy trądziku młodzieńczego, alergii, poparzeń słonecznych. Olejek arganowy polecany jest także w walce z pomarańczową skórką, a nawet z suchymi końcówkami włosów. Wystarczy nałożyć go na suche końcówki włosów i stosować jak odżywkę ze spłukiwaniem." ........................................................................ Przypomniało mi się, że teraz w te mrozy jak wysychały mi i pierzchły usta, to smarowałam je właśnie tym olejkiem. Przechodziło dosłownie w mgnieniu oka, usta szybko robiły się gładkie i nie szczypały:)