Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bagno

Kobiety działają mi na nerwy,czemu nie lubię ani jednej kobiety?

Polecane posty

Gość one nie lubia ciebie, ty
poza tym chyba nie czytales koranu,ale tam jest napisane,ze maz ma zaspokoic zone :-)

Światowa Organizacja Zdrowia-1000lat w ewolucji to tak jak jedna sekunda z twojego życia.Ja mówię o ewolucji charakteru.Jak murzyn będzie 1000 lat żył na syberii to nadal będzie czarny!!!!!To samo z charakterem,żyd zawsze będzie wyzyskiwał,tworzył korporacje,wielkie miasta i robił sobie państwo w państwie.Wynika to z jego charakteru.Brak u niego patriotyzmu,honoru itp,po prostu ewolucja u żydów takich wartości nie wytworzyła a jedyną jego ojczyzną jest pieniądź

Gość Światowa Organizacja Zdrowia
Offerma, Piszesz: "oczywiście. nie widzę powodu żebym miał się godzić na przestępczość, terroryzm i imię "poprawności politycznej"." Otóż ja też się na to nie godzę ale nie jestem rasistą :). Można... oczywiście, że można. "jak chcesz statystyk to sobie sprawdź amerykańskie. w stanach jest poniżej 20 procent czarnych w społeczeństwie a w więzieniach 80 procent. arabscy imigranci we francji to samo. znaczy nie że 80 proc w więzieniach ale też same problemy." Brawo - nareszcie ktoś podał jakieś w miare sensowne dane. Wiem jaki jest odsetek czarnych w USA. Co do więzień - sprawdze, nie obawiaj się. Nawet jestm w stanie uwierzyć w te dane (choć 80% wydaj mi się liczbą dosyć zawyżoną), nie zmienia to jednak faktu, że człowiek (każdy bez względu na kolor skóry) jest niewinny puki się mu nie udowodni winy - zatem mówienie, że czarni są źli z założenia jest zwyczajnym rasisimem... A tak btw to kwestiami bezpieczeństwa się zajmuję zawodowo więc raczej nie wchodz na ten teren bo nie masz pojęcia o czym piszesz. :)

Bagno, Piszesz o ewolucji... owszem, ewolucja trwa miliony lat. Lecz nie wiem czy wiesz ale wszyscy ludzie pochodzą z Afryki :). Poprostu nasi przodkowie sobie przywędrowali do dzisiejszej Europy tysiące lat temu :). W zegarze ewolucji to również jest czas krótki. "To samo z charakterem,żyd zawsze będzie wyzyskiwał,tworzył korporacje,wielkie miasta i robił sobie państwo w państwie.Wynika to z jego charakteru.Brak u niego patriotyzmu,honoru itp,po prostu ewolucja u żydów takich wartości nie wytworzyła a jedyną jego ojczyzną jest pieniądź" Tego nawet nie ma sensu komentować... jesteś tak przeżarty ideologią narodową i rasizmem, że aż boli... A tak btw to wiesz, że koncepcja narodu jest śmiesznie krótka? Państwa narodowe zaczęły powstawać po traktacie Westwalskim z 1648 roku, a sama koncepcja, że ktoś jest Polakiem, Włochem, Francuzem itp to dopiero schyłek XVIII wieku :). Zatem wmawianie, że Naród to coś tak starego... niemal jak świat, jest śmieszne :)

one nie lubia ciebie, ty-A ty myślisz że czemu tak turki lubią Polskie turystki w Turcji ?Otóż dlatego,że dla nich to jest jedyna możliwość seksu,Arabki i Turczynki się nie puszczają,bo się boją że brat czy ojciec ich zabije w imię honoru,a władza przymyka na takie coś oko.I dlatego Turki i Araby mają możliwość jedynie pobzykania sobie białych kobiet

Światowa Organizacja Zdrowia-Człowieku,jakie wędrówki?Otóż kiedyś nie było kontynetów,była jedna całość,dopiero później ta całość się rozerwała i powstały kontynęty,a ewolucja trwała dalej,a klimat już się ogromnie różnił po poszczególnych kontynętach i zaczeły się właśnie wytwarzać poszczególne rasy w danym środowisku,a życie pochodzi z wody,bo ziemia była cała zalana wodą.

Offerma, "ze względu na na gorący klimat takie cechy jak pracowitość i oszczędność nie popłacały." Coś w tym jest... jednak wytłumasz w takim razie dlaczego pierwsze cywilizacje świata powstały na terenach gorących i suchych (Egipt, Mezopotamia)... przecierz tam sami przodkowie "leniuchów". Myślisz, że dzisiejsi Arabowie to z kosmosu się wzieli? Zgodnie z twoją teorią to w Skandynawii powinniśmy mieć piramidy, a w UK zamiast Stonechage powinny stać Zigguraty. "czarni i arabowie nie są skrupulatni, uczciwi i pracowici." Większej bzdury nie słyszałem dawno. Chyba pominołeś w historii lata 500-1700 kiedy to kultura Arabska kwitła. W czasie kiedy w Europie była ciemnota i średniwiecze Arabowie tworzyli sztukę, technikę. Myślisz, że skąd dziś głównie wiemy o istnieniu takich osób jak Planton czy Arystoteles? Dzięki temu, że Arabowie się zainteresowali tymi myślicielami, a my od nich to zaczerpneliśmy kiedy zaczeliśmy wychodzić z mroków średniowiecza (np. działalność Szkoły w Chartess). Awicenna i Awerroes to przykłady najświatlejszych umysłów w dziejach świata.

offerma Ewolucja w jakim sensie? Chyba jedynie społecznym, kulturowym i tutaj większego pierdolenia nie słyszałem. Arabowie byli świetnymi kupcami, matematykami, astronomami i nie mieli problemu z gromadzeniem majątku. Żydzi mieszkali na bliskim wschodzie mniej więcej od zawsze i nim stali się tułaczami, byli tacy jak ich sąsiedzi. Byli rolnikami, rzemieślnikami, kupcami, kapłanami, żołnierzami. Zmiany w ich mentalności to jak zwrócił uwagę wynik diaspory nie klimatu bliskiego wschodu. Dodam jeszcze, że Żydzi, czyli Semici, to także słynni Fenicjanie i Akadyjczycy, którzy wtargnęli do Sumeru i podobno wynaleźli łuk i oczywiście sami Arabowie.

offerma-Zgadzam się z tobą.Uważam że jako Polscy,to mamy zakichany obowiązek chronić głupie Polki.Wolę być uznany za rasistę i wywalić murzynów i arabów z Polski,niż patrzeć jak umierają Polki,albo leczą się za kasę z moich podatków na HIV

offerma Co do aktualnych kwestii politycznych i zagrożenia jakim są Arabowie, to odstawiłbym ich do kraju pochodzenia i niech tam robią porządki, bo rzeczywiście kraje arabskie to mniej lub bardziej zamordystyczne satrapie, niech się podpalacze samochodów z przedmieść Paryż z tym zmierzą. I nie kieruje mną rasizm ale trzeźwa ocena sytuacji.

Bagno, "Człowieku,jakie wędrówki?Otóż kiedyś nie było kontynetów,była jedna całość,dopiero później ta całość się rozerwała i powstały kontynęty,a ewolucja trwała dalej" Ty uczyłeś się kiedyś geografii i historii? Kiedy ludzie wędrowali (zajrzyj do neta i to teraz, na głupią wikipedię nawet) z tej Afryki kontynenty były już z grubsza ukształtowane. Tzn. Oni przywędrowali do niemal identycznej Europy jaką mamy dziś człowieku. To bylo setki tysięcy lat temu - dla ruchów tektonicznych to jak 5 sek. :/ "a życie pochodzi z wody,bo ziemia była cała zalana wodą." Owszem, życie pochodzi z wody - MILIARDY lat temu tam się zaczeło... ludzie to jest ostatnie 40mln lat. Nie ma nic wspólnego z wodą (no chyba, że ktoś jest zwolennikiem teorii "wodnej małpy", ale to już inny temat). Pozatym kiedy świat był cały zalany wodą? Chyba nie mówisz o biblijnym potopie?

Gość sdsadsadsdsa
Nie wiecie, że Bagno to Cream?

Światowa Organizacja Zdrowia-Najnowsze badania donoszą że praedopodobnie były też trzy ludzkie gatunki,ale na razie nie są te badania oficjalnie potwierdzone.Pewnie też z względów poprawności politycznej też nigdy nie będą.Dobra,idę spać bo rano wstaje.

Offerma, ty sobie nawet sprawy nie zdajesz jakim jesteś zaściankowym głupcem. Brak elementarnej wiedzy na jakikolwiek temat. Jesteś zerem. Piszesz: "bo zamykanie oczu na problemy które czarni i arabowie nawet już w polsce zaczynają sprawiać jest głupotą." Otóż nikt na to nie zamyka oczu. Jest to problem, jednak w porównaniu z małą dzietnością kobiet w Europie oraz głodem gospodarki na nowych pracowników jest on drugorzędny. "i gadanie że "każdy jest niewinny". Owszem, każdy jest niewinny puki się mu nie udowodni winy. Wiem, że ty byś chciał kamienować ludzi za sam fakt bycia czarnym lub żydem ale soory - nie te czasy - jak chcesz takie zabawy to do Iranu. A najlepiej to by było jakbyś mógł się tak 60 lat wstecz przenieść :D - ale byś miał zabawę - lata 1933-1945 to poprostu dla ciebie urzywanie, że uhuhu :). Na reszte twojej wypowiedzi szkoda mojej klawiatury :)

offerma Ja widzę mizerię obecnego świata arabskiego ale to co mówisz, jest uproszczeniem. To nie Arabowie się cofnęli, to Zachód ich przegonił. To jest bardzo interesujący problem. Gdy zwrócić uwagę na historię podbojów arabskich i ich państw, to gdy tylko pojawili się Turcy, przecież prymityw straszliwy, przejęli prawie całą terytorialna schedę po Arabach, wraz z kulturą i religią. Możliwe, że wynika to z faktu, że do dziś są raczej "federacją plemion" niż narodem, narodami. Turcy potrafili zbudować sprawny organizm, potem uczynili go państwem narodowym. Arabowie, deklarują jedność ale to tylko fikcja. Wydaje mi się, że ich obecne zachowanie, terroryzm swego rodzaju kontestacja zachodu, jest wynikiem frustracji na skalę milionów. Mają w pamięci wielką przeszłość, poczucie misji religijnej, czy choćby tylko kulturowej, cywilizacyjnej, ale de facto nie mają cywilizacji. Wszystko czego dziś używają pochodzi z zachodu, w sensie myśli i dalekiej Azji.

Offerma, "to prawda, jest taki okres w historii krajów arabskich, że ich rozwój przewyższał rozwój cywilizacji zachodniej. trzeba by to bardziej szczegółowo zgłębić aby wyjaśnić jak doszło to takiej degrengolady." To jest zgłębione :), tyle, że Ty jesteś ignorantem i masz to gdzieś.

SOZ Myślę, że Ty też trochę błądzisz. Sukcesywne pozbywanie się imigracji arabskiej i pozyskiwanie Rosjan, Ukraińców, Azjatów ale oczywiście nie muzułmanów, to jest jakiś pomysł. Do wyrzucania nielegalnych imigrantów, nie trzeba sądów i wyroków, tylko skutecznej policji i WOLI POLITYCZNEJ. Ten problem w Polsce jest marginalny, offerma przesadza, natomiast Francja strzela sobie w stopę, w dłonie, w kolana...

Przeklęte pragnienia, "To nie Arabowie się cofnęli, to Zachód ich przegonił." - Prawdę piszesz "Turcy potrafili zbudować sprawny organizm, potem uczynili go państwem narodowym." - Tu akurat nie do końca tak było - Turcy stali się na poważnie państwem narodowym dopiero po I WW kiedy to Mustafa Kemal Ataturk założył republikę. Było to już jednak po rozpadzie imperium. "Arabowie, deklarują jedność ale to tylko fikcja." - Akurat na ten temat wiem dość sporo. Arabowie są BARDZO wewnętrznie podzieleni, dużo bardziej niż Europejczycy. Nie ma jednak sensu tutaj się rozpisywać bo i tak do offermy nic nie dotrze. "Wydaje mi się, że ich obecne zachowanie, terroryzm swego rodzaju kontestacja zachodu, jest wynikiem frustracji na skalę milionów." - Owszem, kontestacja zachodu, który wykorzystuje ich od wieeelu lat. Jak by nas ktoś tak wykorzystywał to też byśmy mieli rodzimych terrorystów. Na ten temat (przyczyn terroryzmu, zróżnicowania muzułmanów, i tego dlaczego wielu nienawidzi zachodu i rodzimych okcydentalistów) mógłbym tu sporo napisać ale to i tak nic nie da. Tych ludzi się przekonać do czegokolwiek nie da :/.

offerma Tu też się zgadzam, nie należy dopuszczać do imigracji ekonomicznej, tej na masową skalę z krajów, z których przybysze będą stwarzali poważne problemy, bo to od razu wiadomo. Pomijam tu względy polityczne, np Czeczeni, ale jest ich stosunkowo niedużo i w istocie nie są straszliwymi terrorystami, jak chce ich widzieć Rosja. Ale to inna kwestia. Australia przez długie lata i chyba w jakiejś mierze do dziś, prowadziła bardzo wybiórczą politykę imigracyjną. Polacy, Czesi, Rosjanie, Rumuni proszę bardzo, ale poza wyjątkami, specjalistami, ewentualnie politycznie prześladowanymi, żadnych muzułmanów i zdecydowanie niewiele odmiennych rasowo. Dzięki temu przez lata byli wolni od tzw problemów rasowych. Oczywiście USA ponosi konsekwencję własnej historii.

Przeklęte pragnienia, Ja nigdy nie twierdziłem, że jest ok - jest to problem ale on jest tak wielowątkowy, że trudno go ugryść. Po to m.in. mamy od jakiegoś czasu Wspólną Politykę Imigracyjną w UE, same kraje sobie z tym rady nie dają. "Sukcesywne pozbywanie się imigracji arabskiej i pozyskiwanie Rosjan, Ukraińców, Azjatów ale oczywiście nie muzułmanów, to jest jakiś pomysł." Problem w tym jak się pozbyć tej imigracji? Tych co prztjechali nie da się w w dużej częsci wywalić tak poprostu. Zablkować? Gigantyczne wysiłki są czynione... zapewniam ogromne nakłady na to idą... aby zmniejszyć nielegalną imigrację z krajów Afryki i Azji jednak jest to trudne i nadal fala jest ogromna. Rosjanie, Ukraińcy nie chcą tak chętnie przyjerzdzać do Europy zachodniej na stałę. Tam aż tak źle nie jest... są inne powody ale nie ma czasu tutaj się nad nimi rozpisywać. "Do wyrzucania nielegalnych imigrantów, nie trzeba sądów i wyroków, tylko skutecznej policji i WOLI POLITYCZNEJ." - Nie jest to takie proste jak się wydaje. Gospodarka Europejska potrzebuje tych ludzi. Czy nam się to podoba czy nie. Cześć z nich oczywiście, żyje na zasiłkach, większość wykonuje najczarniejszą robotę jaka może być. Jeżeli chcemy być nadal oazą praw człowieka to tych ludzi też nie możemy potraktować jak zwierząt. "Ten problem w Polsce jest marginalny, offerma przesadza, natomiast Francja strzela sobie w stopę, w dłonie, w kolana..." - Owszem, po częsci jest tu racja, że strzela sobie w stopę. Spójrzcie na ich perspektywę: Oni nie są tu bo tak fajnie i tolerancyjnie tu jest... oni tu są bo w ich krajach jest tragicznie... Nie da się żyć, a w Europie jakoś to jest. Nie usprawiedliwiam ich ale trzeba na to spojrzeć również z takiej strony

"Tu też się zgadzam, nie należy dopuszczać do imigracji ekonomicznej, tej na masową skalę z krajów, z których przybysze będą stwarzali poważne problemy" Powiedzcie mi jak chcecie to zrobić? Jak taka łudka sobie płynie? Na której jest 100 murzynów? Zbliża się do wybrzeża Malty... i co? Zatopić i ich zabić? Wziąść na ląd i zamknąć w obozie przejściowym - to się właśnie dzieje. Zawrócić? Jak, karabinem strzelić przed nosem? Offerma, "jedyne co wiesz to garść banałów. jesteś głupcem, gnojem i zwykłym tchórzem który schowany za kabelkiem, nie mając nic interesującego do powiedzenia posuwa się do wyzwisk." Otóż wiem na ten temat znacznie więcej niż ty :). Soory, ale na naukach politycznych człowiek się takich rzeczy uczy. Natomiast co do wyzwisk to sam zaczołeś nazywając mnie głupcem zatem ja poleciałem po tobie. Ale chyba nie będziesz się z tego powody obrażał jak mała dziewczynka? Na topiku o Lechu K. non stop się obrażacie a jakoś tam z nimi gadasz :). Zatem nie przesadzaj i nie obrażaj jako pierwszy to nikt kulturalny i ciebie nie obrazi. "tylko że naturalnym procesem w historii cywilizacji jest jednak rozwój" - Pokaż mi taką cywilizację, która nie miała upadku? (Nie licząc zachodniej, która aktualnie jest na topie). To, że cywilizacje i imperia się staczają jest czymś tak naturalnym jak tlen :).

Przeklęte pragnienia, "Turcy potrafili zbudować sprawny organizm, potem uczynili go państwem narodowym." - Tu akurat nie do końca tak było - Turcy stali się na poważnie państwem narodowym dopiero po I WW kiedy to Mustafa Kemal Ataturk założył republikę. Było to już jednak po rozpadzie imperium. Nie jestem dzieckiem ;) wiem kiedy i jak powstała współczesna Turcja. Miałem na myśli, że Turcy skutecznie wykorzystali dorobek arabski na swoją korzyść, tworząc sprawny organizm, który zaczął obumierać gdzieś w 17 wieku. Do tego czasu od najazdu na Anatolię i umiejętnego podporządkowania sobie Arabów, de facto zepchnęli ich do roli drugorzędnej. Wiem, że oczywiście Arabowie robili karierę w armii, administracji, na dworze ale nie to wszystko miało przymiotnik: turecki. Wiesz pewnie dobrze, że Arabowie Turków nie znoszą, podobnie jak Persów :D Bo mają wobec nich historyczne kompleksy. "Arabowie, deklarują jedność ale to tylko fikcja." - Akurat na ten temat wiem dość sporo. Arabowie są BARDZO wewnętrznie podzieleni, dużo bardziej niż Europejczycy. Nie ma jednak sensu tutaj się rozpisywać bo i tak do offermy nic nie dotrze. Oni na ulicy krzyczą jak kochają Palestyńczyków a w gruncie rzeczy mają ich w dupie. Ci którzy ich lepiej znają jak Arabowie egipscy (za cholerę nie powiem Egipcjanie, bo oni ostatecznie wymarli już dawno) gardzą nimi, bo mają ich za prowincjuszy. "Wydaje mi się, że ich obecne zachowanie, terroryzm swego rodzaju kontestacja zachodu, jest wynikiem frustracji na skalę milionów." - Owszem, kontestacja zachodu, który wykorzystuje ich od wieeelu lat. Jak by nas ktoś tak wykorzystywał to też byśmy mieli rodzimych terrorystów. A widzisz, nas też wykorzystywano, mieliśmy terrorystów np: Piłsudski, no przynajmniej tak mówili Rosjanie, i już nie mamy, chociaż wysadzić Kreml, to byłaby całkiem piękna akcja :D Na ten temat (przyczyn terroryzmu, zróżnicowania muzułmanów, i tego dlaczego wielu nienawidzi zachodu i rodzimych okcydentalistów) mógłbym tu sporo napisać ale to i tak nic nie da. Tych ludzi się przekonać do czegokolwiek nie da :/. To jest bardzo ciekawa tematyka. Ale idę już spać i dzięki za rozmowę 🖐️

Przeklęte pragnienia, Co do Twojej ostatniej wypowiedzi w zdecydowanej większości się zgadzam :). Również dziękuję za udział w dyskusji - dobrej nocy

Offermo, tobie też życzę dobrej nocy :), nie obrażaj się boś nie dziecko... wraz z Bagnem dostarczyliście mi dziś trochę rozrwyki na wieczór. Również śpij dobrze

Powiedzcie mi jak chcecie to zrobić? Jak taka łudka sobie płynie? Na której jest 100 murzynów? Zbliża się do wybrzeża Malty... i co? Zatopić i ich zabić? Wziąść na ląd i zamknąć w obozie przejściowym - to się właśnie dzieje. Zawrócić? Jak, karabinem strzelić przed nosem? Sam napisałeś: na ląd i do obozu. To kosztuje ale mniej, biorąc pod uwagę sumę kosztów i tzw koszty społeczne. Potem na statek i do kraju pochodzenia. Ale jak napisałeś to się właśnie dzieje i nie to miałem na myśli ale szczególnie przypadek francuski. Jak wiesz mają tam wielu Arabów z obywatelstwem francuskim. To na razie odkładam. Ale też mają mnóstwo nielegalnych imigrantów, którzy przyjeżdżają do swoich braci, sióstr, synów, ojców... Należy ich wyłapywać ale na serio a nie na niby. Zamykamy jakąś dzielnicę i robimy kontrolę ruchu. Tak to są faszystowskie metody, ale jakże skuteczne. Wyłapujemy nielegalnych imigrantów. Potem wchodzimy do osiedli i pod byle pretekstem, byle mieć na to papier wchodzimy do mieszkań i tam znów znajdujemy nielegalnych. Taka akcja oczywiście wywoła rozruchy. Bardzo dobrze będą złapani liczni sprawcy i cholernie wysokie wyroki, trzeba przygotować stronę prawną. Można też zaproponować oczywiście nie mówię tu o rozwiązaniu formalnym, wolność za zrzeczenie się obywatelstwa. Prowadzić taką akcję dzień za dniem, miesiąc za miesiącem. To po prostu zadziała. Z góry odrzucam argument o łamaniu praw człowieka, bo albo chcemy załatwić problem albo nie. Oczywiści do tego musi być wola polityczna i silne nerwy bo zdaję sobie sprawę, że terroryści ruszą, ale w dłuższej perspektywie stracą zaplecze.

Offermo, "słuchaj, dosyć długo tolerowałem chamstwo tego śmiecia. pisanie jakie to ja "miałbym urzywanie" (pisownia oryginalna) w latach 1933-45. ale było i się skończyło. w normalnej rozmowie nie odważyłby się na coś takiego bo dostałby po ryju. tutaj muszę sobie z podobnymi jemu tchórzami, którzy lżą mnie schowani za kabelkiem, radzić inaczej." Gdyby to było w realu w ogóle bym z tobą nie dyskutował bo nie ma sensu. Z takimi jak ty się na poważnie nie dyskutuje - można sobie na forum popierodlić smuty i tyle. Gdyby jednak do takiej rozmowy doszło to po usłyszeniu twoich tekstów czasy 1933-1945 przytoczyłbym bardzo chętnie :). Uważaj abyś ty kiedyś nie dostał w ryj za swoje rasistowskie poglądy. Jesteś małym krzykaczem i tyle... nie masz pojęcia o historii, a uważasz się za wielkiego znawcę. Uspokój się i nie obrażaj bo to jest poprostu żałosne.

Koniec końców jest to forum i sobie można gadać do kogo się podoba :). Jedyne co możesz zrobić offermo to sobie pujść z płaczem. Jak chcesz to mnie ignorój - jak będziesz gadał gdzieś swoje farmazony to i tak wtrącę swoję 3 grosze dla równowagi :).

Gość offerma buahhahhaaa
dawaj jeszcze :D