Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anita00018

czy mój płód jest martwy..?? :(

Polecane posty

Gość anita00018

dzisiaj bylam na USG. z wyliczen lekarza wyszlo ze jestem w okolo 11 tyg ciązy, ale badanie wykazalo 7 tydzien. Lekarz powiedzial ze albo zaszlam pozniej w ciaze lub plod jest martwy. ostatni okres mialam 18 pazdziernika. nie wiem co mam myslec mam przyjsc za 2 tygodnie ale ja nie wytrzymam. tak bardzo sie martwie... POMOCY!!!

Gość A NA JAKIEJ PODSTAWIE LEKARZ
stwierdził ze plod jest martwy

Gość a co serduszkiem
byla akcja serca??

Gość anita00018
powiedzial ze w ciagu tych 2 tygoni nie wystapia zadne plamienia tzn ze zyje i jestem w 7 tyg ale to czekanie mnie wykonczy...

Gość anita00018
nic nie mowila czy jest akcja serca czy nie..

ale na jakiej podstawie lekarz stwierdził ze płod jest martwy nie było widac akcji serca ?

Gość anita00018
bo z jego wyliczen czyli kiedy mialam ostatni okres wynikalo ze jestem w 11 tyg

Gość anita00018
... a nie w 7 na jaki pokazalo badanie

Gość a co serduszkiem
jak u mnie plod obumarl to nie plamilam wcale. Wg mnie bylo ok i to wlasnie na wizycie lekarz powiedzial ze od ostatniego razu nic sie nie "ruszylo" Idz do lekarza i niech powie czy jest akcja serca wtedy bedziesz wiedziala na czym stoisz. oby bylo dobrze. Cuda sie zdarzaja. Ja teraz znowu jestem w ciazy i boje sie kazdego dnia, po stracie to juz nie jest to samo

Gość kobieto Ty natychmiast...
ZMIEŃ LEKARZA! ten to jakiś konował:O jak mógł nie stwierdzić (nie ważne czy jest to 7 tc czy 11 tc) czy płód jest żywy i jeszcze narażać Cię na taka nerwówkę? kazał Ci przyjść za 2 tygodnie? to jakaś kpina:O koniecznie idź do innego lekarza, najlepiej jutro powodzenia i wszystkiego dobrego:)

Gość anita00018
ono sie ruszalo bo mi pokazala ale i tak nie mam pewnosci...teraz caly czas mi sie wydaje ze mnie boli brzuch

Gość lekarz konowal
moj plod w 7 tc + 2 dni = 0,98 mm czyli niecaly centymetr e 11 tc + 4 dni = 5 cm roznica kolosalna powinien widziec serce. zmien lekarza, moja rada.

Gość slonik151718
anita----wiem, ze latwo mowic nie przejmuj sie. Ale moim zdaniem powinnas jutro isc do innego lekarza i zaciagnac innej opinii!!!Jak lekarz moze takie cos powiedziec do pacjentki??przeciez to wiadomo, ze bedziemy sie denerwowaly. A moze jedz na pogotwie poprostu powiedz, ze masz bole brzucha i oni wszystko sprawdza to bedzies miala natychmiastowa pewnosc!!

wybacz ale trafiłas na niekompetentnego lekarza , musi stwierdzic czy jest akcja serca czy nie dziwne ze tego ci nie powiedział, ja poroniłam 2 ciaze za kazdym razem przestało bic serduszko i to było widoczne na usg chodziłam z martwym płodem kilkanascie dni przed usgi nie mialam plamienia wiec nie za kazdym razem ono wystepuje nie czekaj te 2 tygodnie tylko idz jak najszybciej do innego lekarza czasem warto odzałowac te pare złotych a wybrac dobrego lekarza chodzi o twoje i dziecka zdrowie powodzenia nie czekaj

Gość jedz na pogotowie
powiedz ze jestes w ciazy i ze boli Cie brzuch , albo ze plamilas caly dzien - wtedy zrobia Ci usg i okaze sie czy dzidzius zyje czy nie Jesli bedzie akcja serca ( a w 7 tc to serce powinno byc )to nie masz czym sie martwic - tylko lepiej zmien lekarza bo ten do ktorego teraz chodzisz to jakis idota - nie slyszal akcji serca - dziwne!!!

Gość KoloRowE wycinanki z papieru
Nie martw się tylko lec jutro do innego lekarza, koniecznie!!! To jakiś pieprzony konował!

Gość do zawiedzionejjjjj
ja bym tez pojechala na pogotowie. Powiesz, ze masz bole brzucha, a oni dokladnie ciebie zbadaja. Przeciez po tej wiadomosci to ty oka dzisiaj nie przymkniesz. JEdz i sie nie zastanawiaj

Gość aniiula
mnie też lekarz kazał czekać dwa tygodnie, tez twierdził że może zaszłam pózniej w ciąże. Potem się okazało że dziecko jest martwe. Zaznaczę że mnie nic nie bolało ani nie plamiłam. Ja teraz wiem że od początku płód obumarł, i lekarz mógł to stwierdzić od razu. Dlatego lepiej isć skonsultować to z innym lekarzem. Napradę, szcze rzęradzę.

Jesli ostatnią miesiączke miałaś 18.10 to dzisiaj jesteś w 13 tyg a nie 11

a ja bym poszła na usg prywatnie.owszem do lekarza nie ma sensu iść przed 6 tygodniem ciąży,bo wtedy może jeszcze na usg nie zobaczy serca. ale jeśli przypuszczasz u siebie 11 tydzień, to lekarz POWINIEN określić na sam początek czy serce bije czy nie.wydaje mi się, że to jest podstawą do określenia czy płód jest martwy czy nie. przynajmniej każde usg które ja miałam leklarz zaczynał od ''akcja serca obecna'' i serce pokazywał na monitorze.dla świętego spokoju nie czekaj, tylko idź prywatnie albo jedź do szpitala powiedz że np. bardzo boli cię brzuch i powiedz o werdykcie lekarza.

Gość ananamana
A mi sie wydaje, ze lekarz nie widzial akcji serca (jakby widzial to by przeciez nie robil akcji, ze ciaza moze byc martwa prawda?) i po prostu nie chcial jeszcze wyrokowac ostatecznie ze plod nie zyje. Dla lekarza sa dwie opcje plod nie zyje (bardziej prawdopodobne ze wzgledu na tydz podany przez autorke) i zaplodnienie w pozniejszym czasie i jeszcze nie widoczna akcja serca (mniej prawdopodobne ale wciaz mozliwe). Nie naskakujcie na lekarza tak od razu. Moze to dla niego bylo logiczne, ze skoro podejrzewa martwy plod to NIE MOZE byc akcji serca prawda? Autorka niech pomysli chwile...

akcja serca jest widoczna chyba od 6 czy 7 tygodnia o ile dobrze mówię..

Gość anita00018
jutro pojade do szpitala i niech tam zrobia mi USG bo za 2 tygodnie to nic ze mnie nie zostanie... ale jak okaze sie ze płód jest martwy to nie wiem co zrobie...

hmm to nawet 14 tydź, koniecznie idź jutro na prywatną wizytę, no jakos dziwnie to wyglada.