Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kici Kasia

Przygotowujemy się do ciąży

Polecane posty

cześć dziewczyny :) Wesele boskie! Pięknie wyglądałam, pogoda wspaniała i wszystko było cudownie. Tylko teść mi numer wykręcił bo mnie obrażał na weselu jak się upił ale to już wieczorem to jakoś to zniosłam. @ się na razie spóźnia więc na weselu był spokój - więc i tu się udało :) ale fasolinki w prezencie nie ma :( więc czekam na @ Odezwę się więcej jak będę miała wolną chwilę :) 🌼 dla was :*

Ajlin kochana wszystkiego Najlepszego a przede wszystkim abyście kochali się i byli tak szczęśliwi jak w dniu Ślubu.Duzo , dużo miłości i fasoleczki :)) Misia to wspaniale że spodziewasz się córci, a o jakim imieniu myślisz? Aniau z całego serca życze ci aby staranka były owocne,nie moge się doczekać jak będziesz testować. U mnie niby zaczyna się owulka, więc dalej będziemy próbować. W sobote wyjeżdzamy na urlopik więc troszke mnie nie będzie.Ale postaram się zaglądać do was.Buziaki

hej dziewczynki ajlin zadowolona to super a fasolka też już nie długo sie pojawi na pewno mocno w to wszystkie wierzymy buziaczki :) ania dreszczyk emocji przed nami sie szykuje super :) diana przed tobą szalona noc a może dzień tylko nie robić dzieciaczka bo nic z tego nie bedzie. madzik 4d super to bedzie spotkanie unas jest dostępne ale 3d jak zwykle gonimy a co do imion to kiedyś chciałam Maja a teraz po głowie chodzi mi Alicja, Asia, Alina jestem za prostotą

Misia, ladne imiona :) Mi tez sie bardzo podoba Alicja, ale moj maz krecil nozem... A ja dzis do dermatologa musze sie udac, bo na nodze jakas dziwna plama mi sie pojawila, wiec musze to sprawdzic.... Gorace pozdrowienia dla wszystkich

dziękuję wszystkim za życzenia :) teraz czeka nas trochę formalności. Szukamy też czegoś na podróż poślubną :) Trochę mi żal, że ta spóźniona @ to tylko stres, ale trudno. Może kiedyś się uda. diana22 owocnych starań i udanego urlopu :) MISIA 83 ANULKA ładne imiona. Szczególnie Alicja mi się bardzo podoba :) Madzik983 mam nadzieje, że to nic poważnego, ale warto sprawdzić. aniauu mam nadzieje, że na teście wyjdą dwie piękne kreski :) będę trzymać kciuki :)

dziewczyny smutasek mnie dopadł:(:(:(:(:( przerażające myśli o porodzie, gdzie rodzić w krakowie tyle szpitali. mąż nie chce zemną rodzić. jestem w piątym miesiącu i już panika co to bedzie zemną pod koniec takie są skutki paskudnej pogody za oknem na urlopieeeeeeee :P

MISIA 83 ANULKA a dlaczego mąż nie chce z Tobą rodzić? Może chociaż do szkoły rodzenia się wybierzecie? Wszystko wytłumaczą i na pewno odrobinę spokojniejsza będziesz, jak będziesz wiedziała czego się spodziewać.

Oj Misia, nie przejmuj sie za bardzo, glowa do gory, na pewno wszystko bedzie dobrze. Ja tez czasami martwie sie porodem i strasznie boje sie bolu, ale wtedy zawsze sobie mysle, ze tyle kobiet przede mna rodzilo i jakos kazda przezyla, to dlaczego u mnie mialoby byc inaczej. Zdecydowalam sie, ze dam sobie wstrzyknac "magiczny" epidural i mam nadzieje, ze faktycznie zadziala... Moj maz tez na poczatku sie wahal czy isc ze mna do porodu. To normalne, nie wiemy przeciez jak to bedzie i czego mamy oczekiwac. Mysle, ze z czasem i Twoj maz zmieni zdanie. A przeciez nikt mu nie bedzie kazal stac i patrzec jak dziecko wychodzi. Moj maz powiedzial, ze bedzie przy porodzie, ale od strony glowy :) I wcale mu sie nie dziwie... Ajlin, super, ze wszystko udalo sie pomyslnie, chetnie bym zobaczyla pare zdjec :) a podroz poslubna to gdzie planujecie?

Ajlin super że wesele się udało :) A gdzie planujecie jechać w podróż? Msia może z czasem mąż się przekona. Myślę że pomysł ze szkołą rodzenia jest całkiem niezły, najlepiej się zapiszcie tam gdzie będziesz rodzić, to poznasz personel, będzie łatwiej przy porodzie :) Madzik Ty mówisz o znieczuleniu przy porodzie? Będziesz robić? Szkoda że u nas w Polsce tak się nie da :(

Jeszcze nie wiemy gdzie... wypatrujemy jakiegoś last minute na Karaibach :) mam nadzieje, że coś się fajnego trafi :) Trochę się martwię, że @ jeszcze nie ma, ale brzuch już boli to może się pojawi. Chciałabym ruszyć do przodu ze staraniami :( najgorsze te nieregularne @ :( dzisiaj jakiś gorszy nastrój :(

U mnie też trochę gorszy dzień, ale to chyba wina pogody. Jakoś dni mi się dłużą, a jeszcze cały czas pada. Karaiby super miejsce :) Pozazdrościć.

nono Karaiby brzmia zachecajaco Ajlin :) Aniauu, tak mowie o zneczuleniu przy porodzie, jest to tzw. znieczulenie zewnatrzoponowe, w Polsce tez mozna poprosic o takowe, nie wiem czy w kazdym szpitalu, ale wiem, ze nie jest to niemozliwe. Ja zdecydowalam, ze na pewno sie zapisze, zeby miec mozliwosc dostania tego zastrzyku, czy skorzystam- jeszcze nie wiem, ale wole miec pewnosc, ze w razie czego w szpitalu beda na to przygotowani... Znam wiele dziewczyn, ktore mialy to znieczulenie i zadna z nich nie zaluje. Na pewno dam Wam znaj jak juz bedzie PO :) no le to jeszcze dobre 3 miesiace...

Madzik ja ostatnio rozmawiałam z siostrą i mówiła że nie ma możliwości znieczulenia. Ona zdecydowała się na poród w prywatnej klinice i tam rzeczywiście można wybrać kilka opcji porodu. Ale w szpitalach państwowych (przynajmniej w moim mieście) tak nie ma niestety :(

Ajlin, wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, przede wszystkim dużo miłości, radości, spełnienia marzeń i żeby każdy dzień Waszego już wspólnego życia był taki piękny jak dzień Waszego ślubu :) U mnie już miesiąc po ślubie, tak szybko to minęło że nawet nie wiem kiedy :) Zaczęliśmy remonty naszego mieszkanka, ale pewnie do urodzenia maluszka się nie wyrobimy, bo musimy wszystko wymieniać, oprócz okien - na szczęście. Wczoraj zaczął mnie boleć ząb, niestety dzisiaj to samo, ale troszkę mniej boli. Niestety dentysta nie dał mi antybiotyku, tylko przeczyścił, dał jakieś lekarstwo do ząbka, na razie nic nie jest lepiej :( Mój mały łobuz czasem tak się wierci, że aż mnie to dziwi że to tak czuć :)

oo to moze faktycznie tylko w prywatnych szpitalach... a szkoda, bo skoro istnieje mozliwosc unikniecia bolu to nie rozumiem dlaczego jeszcze tego nie rozpowszechniono.. Pewnie chodzi o koszta i NFZ nie chce po prostu za to placic... no coz, tutaj tez jest tak, ze jak chcesz znieczulenie to musisz zaplacic dodatkowo. I nie tylko za to, bo szpitale tez niestety nie sa za darmo.

hej dziewczyny dzieki za miłe słowa ale mój jest tak uparty i jak go prosze ze by sie przestał zemną sprzeczać zwłaszcza kiedy chodzi o ciąże i moje obawy. mógł by zachować swoje głupie opinie i powiedzieć ze bedzie dobrze i teraz jest lepsza opieka, w czasie porodu. a bedzie zemną ze by tego dopilnować. najbardziej zaskoczyło mnie to ze mój myślał ze poród to sam moment wyciągniecia dziecka ale ja go już uświadomię. sprawdziłam jest szkoła rodzenia przy szpitalu który mnie interesuje jutro do niej zadzwonie . ajlin wakacje nad ciepłym morzem coś spaniałego super ze jedziecie madzik z tego co wiem to u nas nadal ciężko o znieczulenie i na pewno nie ma refundacji

Misia, moze on sie po prostu boi, ale wstyd mu sie do tego przyznac. Sprobuj na spokojnie z nim porozmawiac, powiedz co Ty czujesz i ze bardzo Ci zalezy na tym, zeby z Toba byl.. dla facetow ponoc najgorsze jest to, ze jak widza swoja zone czy dziewczyne wijaca sie w bolach to czuja sie strasznie bezradni i to podobno jest najgorsze, bo wiedza, ze tak czy siak nic nie poradza... Moj dobry znajomy tez opowiadal o tym jak strasznie sie bal, ale w momencie jak wszystko sie zaczelo to adrenalina tak go opanowala, ze zapomnial o strachu, obrzydzeniu czy czymkolwiek innym co go wczesniej martwilo... Takze jeszcze nie wszystko stracone. Nie ma sie co martwic na zapas :)

Misia jak go trochę uświadomisz i powiesz co i jak, będziecie chodzić do szkoły rodzenia to na pewno się przekona. Moja siostra też rodziła z mężem i mówiła że bez niego by nie dała rady. Więc namawiaj swojego, to przeżycie dla dwojga :)

postaraj się namówić męża na szkołę rodzenia... może ktoś obcy go przekona? Czasami tak jest, że dopiero jak obcy powie to się posłucha. Jeszcze raz dziękuję za życzenia :) Wakacje już mi się marzą :) tylko ten ból jajnika znów wrócił... muszę pojechać do domu do gina bo znów mi organizm świruje :( We wrześniu musimy się za jakiś remont wziąć... eh nie cierpię remontów :( a na znieczuleniu się nie znam. Ja i tak będę miała cesarkę ( o ile kiedyś zajdę w ciążę) ze względu na chorobę serca.

dziewczyny to chyba u mnie jakiś kryzys ale po mały go opanuje. dziś piekna pogoda wiec idę na spacer na wieczór umówiłam sie z koleżanką - kolacje na mieście zawsze sprawiało mi radość. dużo zmian naraz a ja zawsze to sobie wyolbrzymiam. kochane piszcie coś pozytywnego bo jeden smutas wystarczy

Hej dziewczyny. Tylko bez żadnych smutasów mi tu :) Ja dziś byłam w koleżanką na zakupach, w 3 godziny obeszłyśmy pół miasta ale kupiłyśmy co chciałyśmy :) Spotkałyśmy koleżankę mojej koleżanki i ona już półtora roku po ślubie się starają o dziecko i okazało się że ona w ogóle nie ma owulacji no i właśnie zaczęła się leczyć. Mam nadzieję że szybko im się uda :) Ajlin u mnie remont się skończył, u Ciebie się zaczyna, oby Wam szybko udało się wszystko zrobić :) A co u Was dziewczyny?

Tak, kupiłam testy i spróbuje w sobotę, może już coś wyjdzie :)

aniauu to mam nadzieje, że się uda ;) Nie życzę Ci czekania na kolejne cykle. U mnie dalej brak @ :( nie jest dobrze :( znów nie było owulacji i teraz @ nie ma :( eh... już mi się odechciewa tego wszystkiego. Z tych starań to same problemy. Nie wiem już co robić. To, że nie mogę zajść jest smutne... ale jeszcze te braki @ i bóle jajników przy tym są bardzo zniechęcające :( Bo jak tu się starać i mieć nadzieje, jak kompletnie nic nie działa tak jak trzeba :( Płakać mi się od tego chce :(

Gość akuaku
Mam pytanie, jakie badania powinnam jeszcze zrobić przed ciążą? Narazie sprawdziłam TSH, Różyczkę i Toksoplazmozę. Jestem krwiodawcą, więc pewnych testów robić nie muszę, a grupe krwi znam. Co jeszcze byście radziły?

akuaku wizyta u dentysty to podstawa i prześwietlenie ząbków jak bedzie potrzeba. kwas foliowy i ogólnie zjadać różne pyszności ze by nie brakowało witamin. kontrolna wizyta u gin który na pewno udzieli ci dobrych rad

Cześć dziewczyny. Akuaku wizyta u dentysty też jest ważna, lepiej wyleczyć wszystko przed ciążą bo potem może być z tym problem. Ja jeszcze robiłam cytologie. Co u Was dziewczyny? Mi dziś pojawił się śluz taki jak podczas owulacji. Co to może znaczyć? Czy w ogóle może coś znaczyć? Pogoda nareszcie się poprawiła u mnie :) Miłego weekendu!