Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

always000

pieluszki dada sa dobre?prosze o opinie.

Polecane posty

czy ktoras z mam uzywa pieluszed dada z biedronki? powiem szczerze ze do tej pory uzywam ciagle pieluszek firmy pampers ale slyszalam ze niby dada sa takie same jak te z pampersa.czy to prawda?czy nie jest to jakis szajs?nie przemakaja badz nie smierdza siuskami jesli dziecka zrobi siku?jaka jest w ogole ich cena?

Gość Chyba sie starzeje...
sa dosc sztywne, dosc duze (sporo miejsca zajmuja w oubranku) i falbanki podraznialy skore i pachwinki mojego malucha... ale sa tez kobiety ktore je chwala.

Gość grota solna
dla nas były ok,ale tylko te w najmniejszym rozmiarze, dziecku nic się nie działo; rzeczywiście sztywne,ale wystarczy "zmiękczyć" w rękach; na noc i na wyjścia zakładaliśmy pampersa

Gość misia1111111111111111111111
moim zdaniem nie są złe używałam i córka nie miała żadnych podrażnień i nie przemakały polecam również z rossmana BABYDREAM

Gość ja raz kupiłam i 3/4 paczki
wyrzuciłam bo mały od nich dostał pieluszkowego zapalenia skóry!!Się biedny namęczył

7-18kg (maxi), w paczce 64 szt, cena ok 27 zł Trochę grubsze od pampersów, wkład nie zbija się, dobrze chłoną, moim dzieciom nic się nie działo i nie dzieje. Polecam.

Gość misia1111111111111111111111
40 zł

jak jesteś przyzwyczajona do pampersów, to takie zwykle to ogromna różnica, ja testowałam różne , oczywiście ze względu na cenę , ale przekonałam się że pampers to pampers, i nie znalazłam nadających się do użytku, i jeszcze to zależy od skóry dziecka w innych moje dziecko zaraz się odparza

mialam tez paczke huggiesow ale jakies dziwne sa;/ takie jakies szerokie czy cos;/ no i przeciekaly.ale zastanawiam sie nad tymi dada.bo pampers owszem sa swietne ale tez dosyc drogie musze wydac ponad 100 zl zeby starczylo mi na miesiac;/

Zgadzam sie z ABS.. bylam w Polsce na wakacjach i kupilam te "Dada"ale stwierdzam ze bardzo sie pogorszyly (stosowalam je 5-6 lat temu przy pierwszej corze) Mnie sie wydaje ze na tanszych pieluchach sie wcale nie oszczedza..

Ja używam dada i bardzo sobie chwalę. Są dobre i tanie, nigdy nie odparzyły skóry mojej córeczki. Na początku używałam Pampersów ale mała mi je przesikiwała, a tych z biedronki nie udało się jej przesikać.. jak dla mnie są bardzo dobre.

Gość grota solna
no to jeszcze sprawdź sobie toujours z lidla,też dosyć fajne

Używałam Dady i zrezygnowałam. Może i tańsze ale zdecydowanie mniej wydajne niż Pampers. Na jednego Pampersa zużywałam dwie Dady, więc koszt taki sam, a jakość... no cóż... Dada jest zdecydowanie bardziej sztywna i nie jest elastyczna. Na zakładanie "po domu" może być jak najbardziej (na dzień). Ale tak jak mówię, jeśli chodzi koszt, to na jedno wychodzi.

ja je kupowałam i są ok. nie przeciekają, nie odparzają, ale jednak pampers jest badziej miękki, wygodniejszy dla dziecka

Uzywam tych pieluszek i jak dla mojego synka- sa ok. Nie przeciekaja, nie maja od siuskow jakis zapaszkow i nie sa jakies super sztywne. Jak dla mnie to pampers, huggis, bella to jakas pomylka, wszystkie przetestowalam na pierwszym synku i masakra do kazdej moglabym sie o cos doczepic. Ale jeszcze zalezy od skory maluszka jednym sluza takie, a innym takie pampery... najlepiej przetestowac je:)

U mnie na pierwszym miejscu są Pampers, bo są mięciutkie, elastyczne i cienkie. Ale kupuję je tylko jak utrafię promocję, a tak to używam Dada i Toujours. I jedne i drugie są nieco grubsze od pampersa, mają mniej elastyczny tył i wierzch pieluszki nie jest taki miękki. Ale swoje zadanie spełniają - zmieniam co 5 godzin i są po prostu napęczniałe, ale wilgoć nie przechodzi i pozostają suche, nie przeciekają nawet w nocy, a czasem jak sie zdarzy rzadka kupka, to nie wypływa na plecy. więc moim zdanie są ok. Mała nie ma odparzeń, nic ją nie uwiera, ani nie uciska nóżek. Możesz kupić, żeby sama na swoim dziecku ocenić.

dla mnie dada i gaga sa the best! za to pampersa mam teraz paczke i kurde jestem bliska wywalenia do kosza non stop pzreciekaja i sie pzresuwaja na dupce dziecka :/ a w duzych rozmairach pampers to totalna porazka, zrepy sie nie domykaly, chwila moment i pzreciekal, a czasami nawet pekl po nocy :(

Gość gość
Zeżr-yjcie se te podra-bia-ne pam--persy z bi-d-ry, sk-oro się nim-i tak za-chwyc-a-cie. DNO i wodorosty jak C*****J!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
yebnijcie sie bidronką w łeb zakute pały!

Gość gość
Ja używałam, są ok, ale chyba jednak pampers lepszy. Ja lubię te w pomarańczowym opakowaniu, a ich cena jest chyba podobna do tych z biedronki.

Gość gość
pampersy z pomarańczowego opakowania to szajs gorszy niż dada, powiem szczerze dada jest ok ale na dzień, ja mojej daje ale na noc daje oryginalne pampersy!:)

Gość gość
nie sa sztywne- wręcz przeciwnie- są miękkie. Dla mnie są lepsze od pampersów bo nie śmierdza tak w zetknięciu z moczem ;P