Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amamama

gorączka u dziecka

Polecane posty

Gość amamama

po jakim czasie powinien zadzialac lek przeciwgoraczkowy typu ibufen?

Gość do 10minut
tak przynajmniej jest u moich

Gość amamama
cholera:/

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
po 10 minutach zaden lek nie działa, nie gadaj bzdur, czopek działa juz po 20 minutach a leki w syropach po 30-40 minutach

Gość amamama
kurcze podalam po 22. bylo 39,6 a teraz 38,8.

Gość A więc działa, skoro spada.
Często tak jest, że gdy jest bardzo wysoka gorączka jak w tym przypadku, to wolniej spada. Tak czy siak, z taką gorączką musisz pójść do lekarza (o ile jeszcze nie byłaś), zwłaszcza, że chodzi o dziecko i zapewne małe.

Gość do 10minut
Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa masz dzieci?Pewnie nie.Moja córka raz w życiu dostała wysokiej gorączki z drgawkami.Od tamtej pory gdy tylko pojawia się u niej temperatura 38 aplikuje jej lek i już po kilku minutach mierzę czy spada.Więc to mam sprawdzone.

Gość tak,
spróbuj robić chłodne okłady na czoło, ew, wykąpać dziecko w wodzie o 1 stopień chłodniejszą niż temp. ciała. ponoć pomaga

Gość weronka2323
dzieciom pyralginu nie wolno podawać, ktos napisał zeby podac matko chyba nie wie co pisze

Żadnych kąpieli, bo więcej to szkód może przynieść, jak zysków :o Skoro spada, to ok, a że wolno - to już zależy od organizmu, no i choroby.

Gość weronka2323
dokładnie okłady rzecz najlepsza, pod kolanka, na czoło, na stopki, pod paszki, jak juz sa ciepłe zmieniamy, moja córeczk 2 temu miła taka temp i po czopkach od gorączki nie schodziło, po okładach z 39,5 stopnia zeszło do 37,8 stopnia, okłady robiłam około 40 min

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
mam dzieci i to trójke ;) nigdy goraczka nie spadła im po 10 minutach a tez latałam co chwilke z termometrem, pyralgin wolno podawac dzieciom ale bardzo rzadko

Oczywiście, że wolno pyralginum w czopkach podawać. Jednak jest ona na receptę i wypisuje lekarz. Moje dziecko, od dawna ma to przepisywane. Kiedyś kazał podawać pół czopka, a teraz, jako, że jest już duża - cały.

Gość weronka2323
potem temperarura powróciła po 8 godzinach, lecz zalezy to od choroby, przy anginie własnie zbić najlepiej można tylko okładami z

Gość malamimimi
poloz dziecko na brzuchu i poloz bardzo zimne oklady (np z waty zamoczonej w lodowatej wodzie) na karku, przegubach raczek i pod kolanami. Ja tak zrobilam z moja 5mies mala gdyu nic nie pomagalo, byla tak wykonczona ze mimo zimnych okladow usnela, po chwili byla chlodna, ani sladu po goraczce. Wczesniej dalam jej nurofen ale nic nie pomogl.. Sproboj, tylko wiadomo im starsze dziecko tym dluzej temp spada, bo masa ciala jest wieksza. Aha, jesli do polnocy nic sie nie poprawi to jedz na pogotowie

Gość weronka2323
A więc działa, skoro spada. ..................a od jakiego wieku sie przepisuje pyralgin? moja córeczk ma 3 latka i nigdy mi lekarz nie powiedział o pyralginie, wiem ze mozna go dopiero w pózniejszym wieku podawać

Gość amamama
bylam u lekarza. miala 38 i kaszlala. mam dawac ibufen naprzemiennie z paracetamolem. troche sie jednak przestraszylam tak wysokiej goraczki bo dziecko ma 1,5 roku a pani doktor stwierdzila ze to "najprawdopodobniej" tylko jakas infekcja...

Gość amamama
nie chce co piec minut meczyc jej termometrem bo niestety douszny mi sie zepsul ale na dotyk to raczej spada. za jakas chwile zmierze... kurcze tak to jest jak sie jest niedoswiadczona matka i do tego sama dzis z nia jestem...

Gość amamama
38,6 tendencja spadkowa... nie powinnam jej dawac teraz pic? kurcze ciemna masa jestem:/

Gość amamama
z tego co pani doktor zalecila to mam podawac ibufen i paracetamol nawet bez mierzenia goraczki przez dwa-trzy dni bo to pomoze pozbyc sie "infekcji" ale czy przy zwyklych infekcjach pojawia sie prawie czterdziestostopniowa goraczka? jak spi to tez ja mam przebudzac i podawac cos do picia?

Gość amamama
no najgorzej bylo jak ta temperatura urosla do 39,6. ja zupelnie nie wiedzialam co mam robic poza podaniem leku:/

Gość amamama
mierzymy normalnie wiec nic nie odejmuje. dobrej nocy i dziekuje za wsparcie:)