Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młodamama25

czy podajecie maluchom wit. C profilaktycznie lub w okresie choroby?

Polecane posty

Gość młodamama25

córka ma 15miesięcy i tak się zastanawiam czy jej tej witaminy nie dawać...kiedyś pediatra przepisała jak mała była przeziębiona i mam w domu pod ręką...nie będę biegła do lekarza specjalnie się o to pytać, więc może Wy podpowiecie?:)

Gość młodamama25
ja mam juvit, byłam chora i mała zaczęła też coś pokasływać no i ta pogoda ciągle zmienna, raz ciepło, raz zimno, a to plucha, a to wieje,pada...moja córka co jakiś czas przeziębiona mimo, że uważam:/

żadnych witamin nie daje się ot tak na wszelki wypadek. nadmiar jest tak samo niedobry jak niedobór. oczywiście małym dzieciom daje się vit d3 albo inne ale zgodnie z zaleceniami lekarza. zwróć uwagę ze wszystkie produkty dla dzieci są wzbogacane w witaminy a wit c to dają chyba wszędzie. jak twoje dziecko je codziennie warzywa i owoce, pije mleko modyfikowane wzbogacane witaminami to na pewno nie ma niedoborów

Gość mama urwisa malego
przeczytaj na opakowaniu, bo np. Cebion można używac tylko 3 -m ce od otwarcia ja podaję, ale z przepisu lekarza, mały ma specjalny zestaw witamin zapobiegający anemii, bo skubany nie chce jesc mięsa, nawet zmiksowanego w zupce, mały wegetarianin jeden

Gość Ja autorka niniejszego postu
ja podaję tylko na polecenie lekarza

ja też nie daje ot tak sobie na wszelki wypadek. Pediatra mi zaleciła, szczególnie jak teraz były plusowe temperatury i o infekcje łatwiej a moja mała chodzi do żłobka, a ja niedługo rodzę drugie maleństwo. A i moja modyfikowanego nie pije od roku (sama zrezygnowała), a owoce i warzywa... ona dla odmiany mięsożerca (po tatusiu), warzywa i owoce zje jak ma ochote.

Gość młodamama25
tzn nie daję jej ot tak, bo chcę...pediatra przepisała te witaminy jak mała była przeziębiona, teraz też jest i po prostu chciałam ją trochę wspomóc, no ale skoro mówicie, że nie warto...na juvicie nie widziałam żadnej info na temat ważności leku po otwarciu...

jak jest przeziębiona to juvit mozesz dać ale jak jest zdrowa to nie ma potzreby