Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takich aukcji jest mnóstwo

uwaga uwaga -nowy sposób oszukiwanai na allego-ostrzezcie znajomych

Polecane posty

"No to narusza ewentualnie regulamin allegro ale nadal chyba nie popelnia przestepstwa" Jak nie popełnia przestępstwa? ktoś już wcześniej podał co jest uważane za przestępstwo, poniżej jeszcze raz wklejam część tekstu: "[]...Oszustwo polega na doprowadzenia innej osoby do niekorzystnego rozporządzenia mieniem poprzez jeden z trzech sposobów określonych w art. 286 k.k.: # wprowadzenie w błąd, # wyzyskanie błędu innej osoby, # wyzyskanie niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania przez inną osobę. Wprowadzenie w błąd Błędem w rozumieniu przestępstwa oszustwa będzie fałszywe wyobrażenie, urojenie lub nieświadomość w stosunku do faktów, zjawisk, wartości rzeczy, jakości, liczby, osób oraz co do istniejących przepisów prawnych."

Gość no ale ten sprzedajacy
No ok, ok. Tylko Wredzioszek w jaki sposob sprzedajacy wprowadzil w blad jezeli napisal, ze sprzedaje zdjecie???? Ja nie bronie tych cwaniakow tylko wina ewidentnie lezy po stronie kupujacego. Normalny czlowiek, umiejacy czytac w jezyku polskim ;-) nie zalicytuje zdjecia za 500 zl :D:D:D:D:D

Gość Stary Wyga
dura lex,sed lex.................i ta sentencja powinna obowiązywać każdego obywatela w tym kraju moze kiedys do tego dojdzie !!!!!!!!!!!!!!11

"Tylko Wredzioszek w jaki sposob sprzedajacy wprowadzil w blad jezeli napisal, ze sprzedaje zdjecie???? " Po pierwsze: przedmiot jest w kategorii "Telefony komórkowe" Po drugie: od kiedy zdjęcie może posiadać poniższe parametry: "Blokada simlockBez blokady, DzwonkiMonofoniczne, Polifoniczne, True-tone, MP3, Dzwonki-video, KomunikacjaBluetooth, Wi-Fi, Transmisja danychGPRS, EDGE, UMTS, HSDPA, Informacje dodatkoweJava, MMS, Odtwarzacz MP3, Obsługa video, Slot kart pamięci, Przeglądarka WWW, E-mail, Radio, Ekran dotykowy, Dyktafon, Kamera video-rozmowy, QWERTY, GPS, "

Gość Moze jednak na policje niech a
oczycie. Ale jakby napisla ze zdjecie jest rozmiarow 10x15 papier kodak mat. Swiezo wywolane to ok. Ale to jes specjalnie wprowadzenie w blad, bo pisze parametry przedmiotu na zdjeciu. Jakby wszystko bylo ok, to by bylo mozna przyczepic sie tylko do zlego umieszczenia owej fotografi w kategoriach.

Gość Stary Wyga
gdyby napisał ze komórka przedstawiona na zdjeciu posiada takie parametry techniczne to by było zgodnie z prawem !!!!!!!!!!!!!! bo byłaby to informacia ogólna czyli cos jak reklama !!!!!!!!!!!absolutnie nie wprowadzająca kupującego w błąd!!!!!!!!!!!!czyl byłaby to może bezczelna ale jednak propozycja sprzedaży zdjęcja zgodnie z prawem!!!!!!!!!!!!!

Gość Moze jednak na policje niech a
juz nie ma

Gość rtryfdgkjdbvdcnb ncf,mb
jak znalezliscie takie aukcje??

Gość gbhghg
No owszem zdjecie nie moze posiadac takich parametrów ale przedmiot fotografowany juz tak. Idąc na jakąś wystawę obrazów czy tez zdjęć interesuję cię raczej to co te zdjecie przedstawia a nie na czym zostało wykonane, na jakim papierze, itd. Skoro opis przedmiotu który jest na zdjęciu to przestepstwo i oszukiwanie potencjalnego widza i bądź co bądź może jakiegoś nabywcy tego zdjęcia to trzeba zabronić wszelakich wystaw.

Gość fvvbvfbvgf
ja zakupilam tak konsole na ebay.de koles malymi literkami na dole napisal ze na tej aukcji licytujecie tylko karton... nie zaplacilam oczywiscie

Gość fvvbvfbvgf
tylko to już było rok temu także późno to do Polski doszło:P

Gość i po zabawie zlikwidowali
aukcje

Gość kimol
Aukcja została usunięta na szczęście.

ja pierdziele ale jestescie debile :/ juz wiem skad sie tacy biora na allegro hihi z kafeterii przychodza :P:P wyjsc z matrixa- oszolomie nikt nie zabroni mi wpisac w tytul aukcji ile rzeczy sprzedaje ) tak mozna wpisac ze sprzedaje 76 obudow to nii jest blad :))) logika idiotki sie klania :)) 35szt po 1zl a nie 35 szt za 1zl :))) prawie robi roznice :P:P:P potem sie dziwic ze reklama dziala, dla takich idiotow co kupuja zdjecie telefonu to nawet m\arketingowcem nei trzeba byc :) tak samo jesli chodzi o wredzioszka co pisze o rodzaju przedmiotu rodzaj pzredmiotu zdjecie telefonu zawiera sie w kategorii telefony :P:P

Gość W\
myszsza>> jakby Ci to kulturalnie powiedzieć... idiotko :D umiesz czytać regulamin?? czy tylko Twoja umiejętnośc czytania zakończyła się na lekturze czasopism typu "Pani Domu"?? skoro pracownicy allegro usuwają aukcje niezgodne z regulaminem tzn: że nie są to nasze wymysły tylko aukcje pogwałcają regulamin i wprowadzają użytkowników w błąd.

"tak samo jesli chodzi o wredzioszka co pisze o rodzaju przedmiotu rodzaj pzredmiotu zdjecie telefonu zawiera sie w kategorii telefony " czego nie rozumiesz debilu? Przedmiot jest w zlej kategorii, jest to niezgodne z regulaminem allegro.

ale jestescie intelygenci zgloscie sie do pracy w allegro zero wymagan w tym umiejetnosci czytania, allegro usuwa rozne aukcje rowniez te ktore nie maja nic z lamania regulaminu, wystarczy byc pracownikiem all i brac kase za tepienie konkurencji :D:D ja umiem czytac teksty prawne a wy na to wychodzi ze nie tylko nie umiecie czytac regulaminu to tez aukcji i wogole mam watpliwosci czy umiecie literki skladac bidulki :D tylko dlaczego przez takie osobniki jak wy ma cierpiec poziom spoleczenstwa??? dlaczego zanizac poziom? bo jak inaczej to nazwac? jak ktos nie umie, nie potrafi czytac, to niech nic nie kupuje i nie dokonuje czynnosci ktore wymagaja myslenia, dlaczego to inni maja sie dostosowywac do debilizmu tego jednego? przez takie wariatki notorycznie usuwane mi sa aukcje z kwiatami z kategorii wyposazenia domu :/ nie ma to jak zupelne ograniczenie umyslu, nie dziwota ze kreatywny pracownik dzis jest na wage zlota, nie ma jak standaryzacja i produkcja mgr z bozej laski :D a jak jestes zdolniejszy i myslisz to ci wmowia chorobe... zalosc i tyle..

"allegro usuwa rozne aukcje rowniez te ktore nie maja nic z lamania regulaminu, wystarczy byc pracownikiem all i brac kase za tepienie konkurencji " jakiej konkurencji ? Przecież te aukcje są wystawiane na ich portalu a oni biorą prowizje od sprzedaży. Aukcja nigdy nie zostanie usunięta jeżeli jest zgodna z regulaminem przecież allegro zarabia na kazdej dokonanej tranzakcji. Ty masz problemy z logicznym rozumowaniem. "jak ktos nie umie, nie potrafi czytac, to niech nic nie kupuje i nie dokonuje czynnosci ktore wymagaja myslenia, dlaczego to inni maja sie dostosowywac do debilizmu tego jednego? przez takie wariatki notorycznie usuwane mi sa aukcje z kwiatami z kategorii wyposazenia domu :/ " Przeczytaj kołku regulamin allegro może się dowiesz czemu Twoje aukcje są usuwane. Napewno są niezgodne z regulaminem. Jak ktoś nie potrafi czytać, to niech nie bierze się za sprzedaż na allegro widać przewyższa to Twój poziom myślenia :D

Gość kirikulakir
hahaha mysza ale z Ciebie tępa dzida :D:D wytlumacz nam jaki jest cel allegro w usuwaniu aukcji według ich widzimisie?? :D

Gość polandpoland
myszza sorry ale oragnij sie kobieto:O jestes taka głupia na serio czy udajesz?

Gość ????myszsza a to ty wystawiłas
to zdjecie z telefonem?ze sie tak zbulwersowałas? miałam cie za madrzejsza-alenie,straszny pustak z ciebie

Gość Partarara
A myszsza jak zwykle swoje mądrości musi przekazać pospólstwu! Jakaś ty wykształcona, cwana i mądrutka! Ale z takimi błędami ortograficznymi piszesz, że aż w oczy szczypie! Z bożej łaski "ynteligentko"! Jak zwykle musisz swoje frustracje odreagować na innych, nawrzucać im i powyzywać, tak dla zasady, za własne nudne i szare życie. Mąż ci znów przylał? Czy tym razem wpierdoliliście Przemciowi? Bo Tadeuszek już sporo od was dostał, co? Zakompleksiona, obrzydliwa, schizofreniczna megalomanka!

robta sobie jak chceta ja wiem swoje :P nie macie pojecia o swiecie interesie handlu ani o allegro :D:D zyjcie dalej w przekonaniu jakie jestescie madre :) tak stoje w obronie czlowieka ktory sprzedaje zdjecia debilom ! nie lubie idiotow ktorzy nie potrafia czytac ani myslec ale wmawiaja calemu swiatu ze rozumy pozjadali i wszyscy maja sie do nich dostosowac D::D:D szkoda pisac z wami :D:D jak zwykle na kafe :D:D

Gość nananannanana
pewnie myszsza sama wystawia te aukcje

Gość 4ry i poł roku
myszsza -beton z ciebie

Gość nokt noic
a ja nienawidze jeb* cfaniaków którzy żerują na dzieciach i starszych ludziach moze ty jesteś taką cwaniarą..niech takim ja ty te pare stówek w gardle stanie