Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Młoda Mamaa

Bezlitośni i wkurwia**cy kierowcy!!! ;/

Polecane posty

Gość potrzebujeszpomocy?
"1. Kierujący pojazdem, zbliżając się do przejścia dla pieszych, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność i ustąpić pierwszeństwa pieszemu znajdującemu się na przejściu." pieszemu NA przejsciu, a nie na chodniku PRZY przejsciu. jak wejdziesz na pasy to masz perwszenstwo i wio. jak Cie ktos potraci to on bedzie odpowiedzialny. ale dopoi sobie stoisz przy wejsciu na pasy i sie czaisz, nikt nie ma obowiazku Ci ustępowac.

tylko jak Cie potraci i polamie kregoslup albo zabije to co z tego, ze za to odpowie... zycia i zdrowia nie zwroci...

Czy Ty wiesz co to znaczy ustapic pierwszenstwa? I nie rozmyslaj czy tu chodzi o to czy ktos jest na pasach czy nie. Bo tu chodzi nie o pieszego na pasach. Aha czyli ja moge wepchac sie na pasy w kazdej chwili? zaprzeczacie sami sobie :D Bo bede mogla sie wepchac 5 m przed wami i nic mi nie zrobicie a jak mnie potraci jakis kierowca to jego wina bo MIAL MI USTAPIC PIERWSZENSTWA jak bylam na pasach metr przed nim xD

Albo wiecie co mnie jeszcze wkurza? Jak podchodze do pasów - jest korek . I kierowca nie stanie za pasami tylko NA PASACH i jak tu kurde przejsc?? ;/

A ja jestem kierowcą i powiem ci co mnie wkurza: - bezmyślność pieszych i to że dosłownie wchodzą pod koła mojego samochodu, kiedy na dworze jest ślisko i droga hamowania wysłuża się dwukrotnie - nagminne przechodzenie w miejscach niedozwolonych - nieużywanie odblasków po zmroku na nieoświetlonych drogach bez chodników (ludzie, taki odblask kosztuje 2 zł a naprawdę sprawia, iż kierowca widzi was z 200 metrów, a nie z 20...) Nie dziw się, że kierowcy trąbili, jak szłaś ulicą... dla kierowcy to też stres ominać w ostatniej chwili zauważoną osobę, w dodatku kiedy jest ślisko. Tym bardziej, że zazwyczaj zawsze ktoś za Toba jedzie i nagłe hamowanie jest również bardzo niebezpieczne.

Gość potrzebujeszpomocy?
"Aha czyli ja moge wepchac sie na pasy w kazdej chwili? zaprzeczacie sami sobie Bo bede mogla sie wepchac 5 m przed wami i nic mi nie zrobicie" no mozesz sie wepchac na pasy 5m przed nami i istotnie nic Ci nie zrobimy. poza tym że mozemy nie wyhamowac i Cie rozjechac, ale to jz inna bajka. co zreszta mielibyśmy Ci zrobic? weszlas na pasy, Twoje prawo do przejscia, musimy Ci ustąpić. "a jak mnie potraci jakis kierowca to jego wina bo MIAL MI USTAPIC PIERWSZENSTWA jak bylam na pasach metr przed nim xD"" yyy... tak. właśnie tak.

Ja wprawdzie nie jestem jeszcze mamą (ale od lipca będę), ale już teraz jestem uczulona na kierowców którzy zastawiają autem całą szerokość chodnika, tak że idąc sama nie jestem w stanie przejść, a co dopiero gdybym szła z wózkiem. Nasila się to zwłaszcza w niedzielę pod kościołami w godzinach mszy: byle autem pod same drzwi podjechać. Póki co, gdy nie widzę tych przepisowych wolnych 1,5 czy 1 metra, dzwonię na straż miejską (czasami pomaga), gdy zacznę spacerować z wózkiem, chyba będę obrysowywać karoserię, co mi zostaje:-P Że nie wspomnę o rowerzystach, którzy całymi stadami pomykają po chodnikach...

Gość a mnie wkurwiają ale
tępe babska z bachorami które wszędzie się pchają bo wychodzą z założenia że każdy ma obowiązek się zatrzymywać bo święta krowa idzie! a fe!

Wiecie co, jak czytam wpisy, że pierwsze co to dzwonię na straż miejską... no i co wam to da, że ktoś mandat dostanie? Taka polska mentalność - byle nakablować. A z tym rysowaniem karoserii to już w ogóle jakas blachara musiała napisac...

Gość potrzebujeszpomocy?
a co Ignacjo proponujesz? stac i czekac az jakis łaskawca zechce odjechac i odblokowac chodnik, na ktorym stoi niezgodnie z przepisami?...

betoniareczka ale sama widzisz ze inaczej sie nie da. Ja tutaj ABSOLUTNIE nie mam zamiaru obrazac tych kierowcow ktorzy sa fair ale nie znosze wlasnie takiego zachowania. Jak nanjbardziej wiem ze robie zle ale mialam w domu urodzic czy cos w tym stylu?? Bo na codzien to ja po ulicach nie chodzę :D Ale wlasnie dlatego nie lubie co niektórych kierowców bo za wszelką cenę chcą udowodnić swoje racje. I ten temat właśnie to ukazał...

Ignacja ". no i co wam to da, że ktoś mandat dostanie? Taka polska mentalność - byle nakablować. " SATYSFAKCJĘ

Młoda Mama---> a nie pomyślałam, że nikt ci nic nie chciał udowodnić, tylko "zwrócić uwagę", iż sama sobie stwarzasz zagrożenie? Pewnie gdybym o 7 rano w zimie (kiedy jest jeszcze nie do końca jasno) zobaczyła ciężarną na ulicy, to pierwsze co bym trąbnęła, a zaraz potem po cichu powiedziała sobie: "co za głupia, bezmyślna baba". Kierowca też nie musi widzieć, że chodnik jest nieodśnieżony, bo koncentruje się na jeździe w niedogodnych warunkach. Jeśli chodzi o to co robić z kierowcami, którzy tarasują chodniki... ja kiedyś takiemu zostawiłam po prostu kartkę za wycieraczką, ale nie zadzwoniłabym "po mandat", bo to i tak nic nie da, a można komuś zabrać ostatnie 100 zł w miesiącu.

No właśnie, czyli nic nie da tylko satysfakcję, czyli jednak mentalność :P

Nazywaj to sobie jak tylko chcesz ;] Ja nie pozwolę sobie na takie coś. I cieszę się gdy widzę miny tych mądrali którzy myślą że wszystko im wolno :P Jestem taka sama dla nich jak oni dla mnie :) Więc nie robie nic złego .

czyli co, dzwonisz i czekasz, aż przyjdą, żeby zobaczyć ich miny?!! To jest chore... A oni nie robią na złość Tobie i z różnych powodów ludzie tak parkują, chociaż ja tego nie usprawiedliwiam.

"Póki co, gdy nie widzę tych przepisowych wolnych 1,5 czy 1 metra, dzwonię na straż miejską (czasami pomaga), gdy zacznę spacerować z wózkiem, chyba będę obrysowywać karoserię, co mi zostaje " życzę ci, żebyś porysowała auto przyszłemu szefowi, innej wrednej babie z tego topiku albo policjantowi. Oni też lubią mieć SATYSFAKCJĘ

I co z tego? Może w końcu się nauczą jak co drugi będzie musiał auto lakierować. A ja Tobie życzę, abyś kiedyś został/a ojcem/ matką i żeby Ci ktoś tak PERFITNIE co 5 m samochodem na chodniku stał, a obok ruchliwa droga. Ale nie bo Ty pewnie będziesz samochodem jeździć nie myle się? :P

No pewnie, że będę jeździć samochodem, w końcu po to mam samochód. A ciebie widać zazdrość zżera (widać to po temacie i pierwszym poście, w którym to napisałaś, że kirowcy wożą swoje dupy... no wożą, bo do tego służy samochód).

Ignacja - to nam da, że jeżeli są przepisy, to trzeba ich przestrzegać. Jak się ludzie sami nie nauczą, to ktoś ich tego musi nauczyć. W innych krajach np jak ktoś widzi jak jedzie pijany kierowca - dzwoni. Tylko w Polsce jest to uważane za kablowanie. Jakby twoje auto zastawiło cały chodnik, porysowałabym jej jako pierwsza. takie tępe baby trzeba uczyc rozumu.

Sama jesteś tępa, jeśli nie odróżniasz złego parkowania od jazdy po pijaku i zapewniam cię, że nikogo nie nauczysz dzwoniąc na policję. A rysowanie czyjegoś samochodu, tak jak pisałam wcześniej - po prostu jesteś blacharą :P

Nie jestem zazdrosna. Nie mam o co dobrze mi tak jak jest. gdybym chciała miałabym samochód. Ale wszystko sie już wyjaśniło. Bronisz swoich racji bo jestes KIEROWCĄ - masz swój świat ( kierowców) ;]

Gość hfgufggfgh
Blachara to małolata, która umawia się z facetami biorąc pod uwagę tylko ich fury. Wbrew pozorom to nie: Osoba rysująca lakier. Osoba piekaca blachy ciasta. Pało:)

blachara --- to tępa, pusta idiotka w znaczeniu metaforycznym oczywiście... która uzywa przemocy, aby coś osiągnąć. Rysowanie komuś samochodu, to zachowanie typowe dla blachary :P

sama wymyślasz wyjasnienie tego pojęcia? Chyba Ci nie wyszło iz Twoja poprzedniczka podała właściwe objaśnienie :P

nie ma się z wami co kłócić, jak chcecie, to dalej właźcie pod koła samochodów i chodźcie ulicami, zamiast chodnikiem, jak również dzwońcie na policję, bo ktoś zajął wam chodnik. Oby tylko przez takie podejście ktoś was nie przejechał i oby na wasze dzieci nikt nigdy żadnego donosu nie zrobił, bo np. wybiły piłką komus okno.

Gość do Laury
a ja cie miałam za madrzejszą. " jeżeli są przepisy, to trzeba ich przestrzegać" - za parkowanie grozi mandat 100 zł, za niszczenie mienia kara pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5. i kto tu nie przestrzega przepisów i jeszcze podżega innych do tego na forum? ale jak znam życie to tylko pyszczysz tu na forum, w realu już byś nie była taka odważna.