Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pobieraczek

POBIERACZEK!! Oszukana czy naiwna?

Polecane posty

Gość ja założyłam konto
kilka dni temu i nic nie zamierzam placic. sądzę to samo jak post wyzej.

Gość zygfryr the great
a nie płacie sobie co mi tam? odsetki rosną wam a nie mi, czyli nie mój problemat :D

Gość kikuttinek
No ale powiedz jak mnie zmuszą do zapłacenia skoro założyłam konto w pracy na służbowym kompie mojej szefowej i podałam dane Krystyna Janda z Warszawy :D

Gość zygfryr the great
ty do mnie się zwracasz, że ja mam ci powiedzieć? a skąd mam wiedzieć? i co to mnie obchodzi jak oni dochodzą do człowieka? ja tam problemu z nimi nie mam niech się martwi ten, kto ma

Gość kikuttinek
To sobie płać jeleniu tym naciągaczom i w ogle wypie­rdalaj jak nic nie wiesz 🖐️

Gość zygfryr the great
płacić? a za co? nigdy się nie rejestrowałam nie potrzebuję pobieraczków, by ściągnąć to, co mi potrzebna:D

Gość kikuttinek
to na ch­uj tu wlazłeś ? :o

przecież jeśli ze skrzynki email ktoś się loguje z domu, to dziecinna sprawa namierzyć ip nieważne skąd nastąpiła rejestracja

Gość im zalezy na
takich co sie ociagaja, bo rachunek rosnie i odsetki tez rosna

Gość dfghjk,l.
Tycjan Piekny pomyśl logicznie :o Może ktoś codziennie sprawdza pocztę w kafejce , albo przesiaduje u tej samej koleżanki, albo w pracy, albo ma zmienne IP (neostrada) albo korzystał z tej poczty tylko jeden raz bo była założona tylko do tego jednego celu :o

no jasne, że są przypadki, że kogoś nie da się namierzyć, bo można nie mieć neta w ogóle a się zarejestrować na pobieraczku. Jeśli chodzi o kawiarenki to już pewności nie mam, bo oni zdaje się mają obowiązek prowadzenia ewidencji

Gość Ciamciara
nie chce mi się wam tego tłumaczyc bo już tu tysiac ludzi pisało a wy dalej swoje. od zmiany regulaminu tzreba płacić bo wszystko jest na legalnie zrobione. Pobieraczek świadczy usługę a ty płacisz. W regulaminie ejst na rok z gory wiec nie rozumiem o co się czepiacie. czytac sie nie chciało??? I mozecie sobie gadac, ze ejstm z pobieraczka czy inny power rangers, zycze nie dostania zawału jak po kilku latach dostaniecie do lacenia ładnych parę tysiecy. Bo to nie tylko za usługę ale tak samo za koszt korespondencji, komornika, sadu itp.

Gość Werdiana czy jak ci tam
twoje argumenty są bez sensu. Wszystko opiera się na regulaminie allegro czy też umowa z operatorem komórki. w umowie masz zawarte jaką masz czestotliwość płacenia abonamentu!!!!!!! a pobieraczek w regulaminie który musisz ZAAKCEPTOWAC przed załozeniem konta mówi jasno i wyraznie co i ajk i kiedy masz zapłącić wiec nie wprowadzaj ludzi w bład

Gość bez sensuuuuu
Czyli jakie sa niby te odsetki jesli jednak nie zaplace a oni okaze sie ze maja legalny regulamin...

Gość gingi87
jest ktoś tu mądry? przecież oni tylko naciągają ludzi

Gość extra virgin???
a co to za roznica ze jests zalogowana?? tak samo mozesz bzdety opowiadac

Gość bez sensuuuuu
Kazdy kto byl albo pytal Uokik mowi co innego .. jedmi twierdza ze pobieraczek ma prawo sciagac ta kase od nas, a inni ze oszukuja i kradna od nas to 100zl....

Gość extra virgin???
11308867 to jest gg napisz tam ci udziela wszelkich porad

Gość pozdrawiam srodkowym palcem u
ludki nie piencie sie tylko skontaktujcie z pobierakiem i jiech czarno na białym powie, za co macie zapłacic

Gość czekoczekoczekolada
uważam że mają prawo ponieważ zawarłaś z nimi umowę. Zastanawiam sie tylko czy wyraziłaś zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych (czy bylo to gdzies zawarte) bo jesli tak to nie maja prawa zgłosic twojego ewentualnego dlugu. Pobieraczek ma obowiazek wyslac wezwanie do zaplaty, nastepnie wezwanie przedprocesowe a dopiero potem zalozyc sprawe. Moze to trwac nawet rok lub wiecej. Jesli przegrasz bedziesz musiala pokryc koszty sadowe. Działa to rowniez w inna strone, jesli ty bedziesz powodem i przegraja sprawe beda musieli pokryc koszty sądowe.

Gość update now
no to macie jak na dłoni - trzeba płacic, jeszcze jakies pytania??

Gość czekoczekoczekolada
zle napisalam.. jesli NIE wyrazilas zgody na przetwarzanie danych osobowych to NIE maja prawa podać cię do instytucji prowadzącej rejestr dłuznikow ani innej chyba ze zwrócą się z tym od sądu i wyroku bedzie zawarte ze mogą to zrobić.

Gość bez sensuuuuu
ale umowy pisemnej do domu nie dostalem przeciez- tak wiec nie wiem jak to traktowac, bo jesli faktycznie logowalm sie z kafejki to jak mnie odnajda jesli podalem falszywe dane?

Gość update now
ale logowałes sie z domu wiec nie gdybaj

Gość bez sensuuuuu
Oni nie wiedza ze to bylo z domu przeciez!

Gość grubaska :)
jesli podales falszywe daane to ci moga naskoczyc bo umowa zostala zawarta miedzy pobieraczkiem i kims kim nie jestes

Gość pobierak?
Ja nie mam pytan tylko watpliwosci- bo dzisiaj na rmf maxxx slyszalam audycje w ktorej wypowiadala sie jakas pani (prawnik?), na temat stron typu pobieraczek- sraczek, ze mozna odstapic od umowy w ciagu 10dni na pewno! Dla tych ktorzy ten termin przekroczyli niby nie ma ratunku i trzeba placic, ale pani pddala pod watpliwosc, brak dostarczenia umowy pisemnej na adres rejestrujacego sie na stronie! To jest obiwiazkiem takich witryn internetowych dla potwuierdzenia ze obie strony sie zgadzaja, bo zawartosc witryn internetowych moze sie zmienic w ciagu minuty-dlatego jesli firma nie wysyla takiej umowy to postepuje nieuczciwie! Ale poelcila na wszelki wypadek skontaktowac sie z UOKIK, wiec pytam teraz WAS:) Czy komus udalo sie skontaktowac na dniach z UOKIK? Bo mi bezskutecznie jak na razie :(

Gość ludzie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
krew mnie zalewa jak was czytam. oni NIE MAJA PRAWA sciagac od was zadnych pieniedzy. nie podpisaliscie zadnej umowy a tylko podpisana umowa jest prawomocna wiec nie macie obowiazku im niczego placic. pobieraczek nikogo jeszcze nie podal do sadu, bo sami sa przestepcami - na wiekszosc udostepnianych przez nich plikow nie maja praw autorskich. ja sama mam u nich 3 konta i juz pare lat czekam na tego windykatora od nich he. nie dajcie im sie zlamacpo ty ich mailach bo oni tylko zeruja na ludziach slabych psychicznie. ;)

"Werdiana czy jak ci tam twoje argumenty są bez sensu. Wszystko opiera się na regulaminie allegro czy też umowa z operatorem komórki. w umowie masz zawarte jaką masz czestotliwość płacenia abonamentu!!!!!!! a pobieraczek w regulaminie który musisz ZAAKCEPTOWAC przed załozeniem konta mówi jasno i wyraznie co i ajk i kiedy masz zapłącić wiec nie wprowadzaj ludzi w bład " Naucz się czytać "werdiana" :O i Ty chcesz kogoś pouczać jak sam/a czytac nie potrafisz :O I gówno prawda! umowy żadnej nikt nie dostał. Bierzesz tel na abonament - dostajesz umowę. Rejestrujesz się na allegro - dostajesz list! a pobieraczek? tylko wysyła jakieś bzdety! Ja nawet nie kliknęłam w link aktywacyjny,a przyszło powiadomienie,że aktywowałam konto ( po czym na moje pytania pan odpowiedział,że nie ma możliwości aktywacji konta bez kliknięcia w link :O )