Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pobieraczek

POBIERACZEK!! Oszukana czy naiwna?

Polecane posty

Gość pobieraczek
ciekawy artykul znaczy flink na youtube!:) dziekuje! p.s. ale teraz odpisywac im cos, jakas rezygnacej z umowy , wyrejestrowac sie, bo juz sama nei wiem co i jak zrobic?

Gość sepia2489
Na podstawie przepisów ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny, z zachowaniem 10 (dziesięć) dniowego terminu od dnia zawarcia umowy, odstępuje od zawartej z Eller Service S. C. umowy o świadczenie usług Usenet. .................. imię i nazwisko .................. adres e-mail To jest z ich regulaminu. Niektore wzory znajdziesz też na forum prawnym

Gość pobieraczek
Ale od zawarcia umowy juz w moim przypadku minelo 10dni podejrrzewam :(

Gość mam to samo98
ja wyżej wymieniony tekst wysłałam emailem i zachowuja sie tak jakbym nie odstapiła od umowy wysyłaja wszystkie te listy w każdym razie czuje sie zabezpieczona

Gość pobieraczek
Wyslalam im ustawy ktore pozwalaja mi na zerwanie umowy jesi nie zostala ona podpisana w ciagu 3miesiecy i nie zostal mi przyslany zaden formularz w wersji pisemnej na adres. Mysliccie ze to starczy i cos podziala w ogole?:)

Mój chłopak też się tam zarejestrował. Przysłali,że konto zostało aktywowane.. a żeby je aktywować trzeba kliknąć w link. I żeby było zabawnie to wiadomość z linkiem i wiadomość o zapłacie odczytałam u niego tego samego dnia :P Więc jak mógł aktywować konto skoro obie wiadomości odczytałam tego samego dnia - oczywiście nie kliknęłam w to. Zaraz Ci prześlę to co im wysłałam. I resztę mam w dupie. Wysyłają nam dalej jakieś pierdołki,ale zawsze im to samo odsyłam :D

Gość vvfvnhjj dfs
a czy niektóre konkursy internetowe takie jak np. o tym szybkim wypełnieniu danych o telewizor są płatne czy nie bo ja wypełniłam i jak teraz to przeczytałam to mnie troche strach obleciał

Gość pobieraczek
Weridiana1986 ja kliknelam na ten link wlasnie :( odelalao mie do ich strony- podali mi moj login i haslo do wejscia :( nie wiem co teraz i prosze o rade jak mozesz..

­­­­­­­­­­­ na ten adres wysłałam tą wiadomość: bok@pobieraczek.pl A to treść ( bo też później niż po 10 dniach chcieliśmy się wyrejestrować ) Szanowni Państwo, Składam drogą elektroniczną, rezygnację z usług pobieraczka. KONTO NIE ZOSTAŁO NAWET AKTYWOWANE ! Najpierw otrzymałem następującego e-maila: Dziękujemy za rejestrację na stronie www.pobieraczek.pl W celu aktywacji Państwa konta i pomyślnego zakończenia procesu rejestracji prosimy kliknąć na poniższy link aktywacyjny lub wkleić go w pasek adresowy przeglądarki internetowej. Po tym zostanie przesłane Państwu hasło do konta w usłudze Pobieraczek. WKLEJ TEN LINK AKTYWACYJNY, KTÓRY CI PRZESŁALI Jeśli nie zakładali Państwo konta na stronie www.pobieraczek.pl to prosimy o zignorowanie tego listu. Ten mail został wysłany automatycznie i prosimy na niego nie odpowiadać. Pozdrawiamy Zespół Pobieraczek.pl Na link oczywiście nie kliknąłem dlatego do żadnego zawarcia "umowy" nie doszło, a mimo to otrzymałem takiego e-maila : " Drogi użytkowniku! Wiadomość ta została wysłana automatycznie, prosimy na nią nie odpowiadać. Z przyjemnością informujemy, że Twoje konto w serwisie Pobieraczek.pl zostało uaktywnione. Twoje dane logowania do panelu klienta oraz serwera news: Login: WPISZ SWÓJ LOGIN - JEST W WIADOMOŚCI OD NICH Hasło:TU WPISZ HASŁO, KTÓRE CI WYSŁALI Adres serwera news: news.pobieraczek.pl Aby pobrać instrukcję instalacji i konfiguracji programu dostępowego należy zalogować się do panelu klienta (w prawym górnym rogu strony serwisu). Dodatkowe funkcje dostępne po zalogowaniu: 1. Film objaśniający sposób pobierania plików 2. Bezpośredni link do wyszukiwarki plików 3. Zmiana hasła Życzymy miłego pobierania, Zespół serwisu Pobieraczek.pl " . Zgodnie z art. 9 ust. 3 ustawy o ochronie niektórych praw konsumentów, przedsiębiorca jest zobowiązany do potwierdzenia konsumentowi na piśmie informacji o zawartej umowie, najpóźniej w momencie rozpoczęcia spełniania świadczenia. Z powyższego wynika, iż po rejestracji na stronie internetowej Pobieraczek.pl - Twój dostęp do Usenetu, konsument powinien otrzymać potwierdzenie zawartej umowy na piśmie. W wypadku nieotrzymania powyższego potwierdzenia, zgodnie z art. 10 ust. 2 przedmiotowej ustawy, termin w którym konsument może odstąpić od umowy wynosi trzy miesiące i liczy się od dnia zawarcia umowy o świadczenie usługi. Jeżeli jednak konsument po rozpoczęciu biegu tego terminu otrzyma potwierdzenie, termin ulega skróceniu do dziesięciu dni od tej daty. W związku z powyższym konsument, który zawarł umowę przez rejestrację na stronie www.pobieraczek.pl, podał swoje prawdziwe dane,a nie otrzymał potwierdzenia zawarcia umowy na piśmie, ma prawo odstąpić od powyższej umowy w terminie 3 miesięcy od jej zawarcia. Umowy nie otrzymałem, więc przysługuje mi prawo do rezygnacji z usług pobieraczka. Poza tym nie trzeba podawać nawet minimum niezbędnych informacji do jednoznacznej identyfikacji osoby (np. nr dowodu czy innego dokumentu ze zdjęciem) ani składać podpisu wobec czego mógłbym zarejestrować kogoś, bez jego wiedzy. UOKiK mówi o tym, iż przed zawarciem umowy na odległość konsument powinien zostać poinformowany m.in. o: * imieniu i nazwisku przedsiębiorcy; * cenie i zasadach jej zapłaty; * koszcie, terminie i sposobach dostawy; * prawie odstąpienia od umowy w terminie 10 dni; * miejscu i sposobie składania reklamacji; * prawie wypowiedzenia umowy. Co istotne, po zawarciu umowy wszystkie te dane przedsiębiorca powinien potwierdzić na piśmie. Jednym z podstawowych praw konsumentów korzystających z usług portali oferujących pobieranie plików czy kupujących w internecie, jest prawo do odstąpienia od umowy w ciągu 10 dni. Jednakże w przypadku, gdy nie otrzymamy od przedsiębiorcy pisemnego potwierdzenia wszystkich wymaganych przepisami danych, termin ten wydłuża się do trzech miesięcy. W ZWIĄZKU Z POWYŻSZYM REZYGNUJĘ Z USŁUG POBIERACZKA

Gość pobieraczek
Dziekuje, tylko ze ja nacisnelam na link aktywacyjny wlasnie :( echhh

Jeśli nic nie ściągałaś i nie minęły trzy miesiące to wyślij tylko wybrane fragmenty z mojego pisma. Tam masz o tym,że muszą Ci na piśmie wysłać dane itd. Więc wyślij im wszystko z wyjątkiem tego,że nie kliknęłaś w link. Bo my nie kliknęliśmy dlatego to napisałam. Teraz mam ich w dupie. Odpisują mi,że oni się powołują na inne paragrafy itd ale mam to gdzieś. Akurat dziś mi odpisali o tym,że oni mają inny regulamin. Nie ma co sobie głowy zawracać. Skoro wszyscy mówią,że olać ich to olejmy ich :) A pismo wysłałam tak na wszelki wypadek żeby w razie czego mieć jakieś dowody,że zrezygnowaliśmy :)

Gość pobieraczek
Ja przeslalam taki teskt odmowy czy starczy im? Ciekawe co z ludzmi ktorzy nie zaplacili po np 2latach- dalej ich nekaja czy dali sobie spokoj ? Posiada ktos takie informacje?

­­­­­­­­­­­ Więc wyślij to: Szanowni Państwo, Składam drogą elektroniczną, rezygnację z usług pobieraczka. Zgodnie z art. 9 ust. 3 ustawy o ochronie niektórych praw konsumentów, przedsiębiorca jest zobowiązany do potwierdzenia konsumentowi na piśmie informacji o zawartej umowie, najpóźniej w momencie rozpoczęcia spełniania świadczenia. Z powyższego wynika, iż po rejestracji na stronie internetowej Pobieraczek.pl - Twój dostęp do Usenetu, konsument powinien otrzymać potwierdzenie zawartej umowy na piśmie. W wypadku nieotrzymania powyższego potwierdzenia, zgodnie z art. 10 ust. 2 przedmiotowej ustawy, termin w którym konsument może odstąpić od umowy wynosi trzy miesiące i liczy się od dnia zawarcia umowy o świadczenie usługi. Jeżeli jednak konsument po rozpoczęciu biegu tego terminu otrzyma potwierdzenie, termin ulega skróceniu do dziesięciu dni od tej daty. W związku z powyższym konsument, który zawarł umowę przez rejestrację na stronie www.pobieraczek.pl, podał swoje prawdziwe dane,a nie otrzymał potwierdzenia zawarcia umowy na piśmie, ma prawo odstąpić od powyższej umowy w terminie 3 miesięcy od jej zawarcia. Umowy nie otrzymałam, więc przysługuje mi prawo do rezygnacji z usług pobieraczka. Poza tym nie trzeba podawać nawet minimum niezbędnych informacji do jednoznacznej identyfikacji osoby (np. nr dowodu czy innego dokumentu ze zdjęciem) ani składać podpisu wobec czego mógłabym zarejestrować kogoś, bez jego wiedzy. UOKiK mówi o tym, iż przed zawarciem umowy na odległość konsument powinien zostać poinformowany m.in. o: * imieniu i nazwisku przedsiębiorcy; * cenie i zasadach jej zapłaty; * koszcie, terminie i sposobach dostawy; * prawie odstąpienia od umowy w terminie 10 dni; * miejscu i sposobie składania reklamacji; * prawie wypowiedzenia umowy. Co istotne, po zawarciu umowy wszystkie te dane przedsiębiorca powinien potwierdzić na piśmie. Jednym z podstawowych praw konsumentów korzystających z usług portali oferujących pobieranie plików czy kupujących w internecie, jest prawo do odstąpienia od umowy w ciągu 10 dni. Jednakże w przypadku, gdy nie otrzymamy od przedsiębiorcy pisemnego potwierdzenia wszystkich wymaganych przepisami danych, termin ten wydłuża się do trzech miesięcy. W związku z powyższym, rezygnuję z usług pobieraczka

Gość kasiasklik...klik
to nie jest wezwanie do sadu,do sadu nie wzywa sie mailem :) A swoja droga mnie tez straszyli i musze przyznac ze naprawde sie balam.Poszperalam na forach i za namowa innych oszukanych olalam ich i nie zaplacilam :) i nic :) juz rok minal i nawet maila nie dostalam.Oni tylko strasza,moglabym sie tam codziennie logowac jakby bylo po co,bo na tej stronie nawet jednego pliku nie maja do sciagniecia...

Oni Ci oczywiście odpiszą,że musisz zapłacić, że już to do sądu wnoszą i takie tam. Nie słuchaj na to. Ja też się wystraszyłam ale z tego co czytałam to same brednie. Z kilku różnych for pościągałam sobie różne informacje i skleiłam to do kupy. http://forumprawne.org/prawa-konsumenta/72328-rezygnacja-z-uslugi-pobieraczek-bez-koniecznosci-zaplaty.html http://www.wykop.pl/link/176356/pobieraczek-pl-uwazaj-na-to-oszustwo/ http://www.money.pl/forum/temat,43,1706802,1706802,15,0,pobieraczek;pl;-;zaakceptowanie;regulaminupodpisanie;umowy.html

Gość grubaska :)
a mnie sie wydaje ze zakladajac tam konto zawarliscie umowe z tymze calym pobieraczkiem i jesli ktokolwiek podal prawdziwe dane to i tak bedzie musial zaplacic .

Gość kasiasklik...klik
jasne z:) a jak niby te umowy podpisaliscie?

Gość Jahim
Witam!! Ja tez sie dalem w to wplatac ale jak wiekszosc troche na poczatku zpanikowalem .. Pozniej jednak zaczolem szperac w necie i czytac forum. Przyslali mi juz niby przedsadowne do zaplaty .... poczekam dalej zobaczymy ale nie zaplacilem a podalem poprawne dane osobowe. Tak sie zastanawiam zebrac sie w wieksza grupe pare kijow bejzbolowych i to ich teraz nastraszyc .. hehe co Wy na to.

Gość Jahim
i zamias płacic dupy im dac

umowy nie trzeba podpisywac ,czy jak kupujesz cos na alegro to podpisujesz cokolwiek?? a i tak zawierasz umowe cywilno prawną

Gość pobieraczek
Weridiana1986 dziekuje za pomoc prawna i ta psychiczna takze podtrzymuajca na duchu:) jestem wdzieczna... bardzo! mAM nadzieje, ze to starczy zeby skonczyli nekac mnie i nie przysla mi kolejnycjh wezwan do zaplaty..hymm choc wiec ze wysla!

dokladnie akceptujac regulamin zaakceptowalas fakt zaplaty ,wiec i tak czy teraz czy pozniej bedziesz musiala zaplacic

Gość pobieraczek
guwno w puchu! Poczytaj fora i zorientuj sie ze ludzie nie placa i zyja dalej bez zadnego rejestru KRD jak mi zaraz zaczniesz pewnie tlumaczyc ze mnie tam wpisza jesli nie zaplace tej sumy....

zobacz sobie ten reporataż na youtube o pobieraczku, oni nikomu jeszcze nie zalożyli sprawy :) sami są oszustami i żerują na strachu. Sami rozpowszechniają nielegalnie pliki i myśle, że kwestią czasu jest aż ktoś dobierze im się do dupy :)

Gość bunia1500100900
a ja ci radze zapłacić, bo mnie wpisali do kRD!! i nic o tym ie wiedziałam dopiero jak pozyczkęchciałam wziac pani z banku mi powiedziała ze figuruję w rejestrez dłuzników i jestem nie wiarygodna i dupa zbita ;/ oni cie nawet nie powiadomia jak cie wpisza ;/;/;/

Gość Martuta
dokładni oni cie nie powiadomią ze cie wpisali tylko z apare lat moze cie spotkac nie miłe zaskoczenie. ci co pisali n atych forach chyba jeszce nei sa tego śwaidomi niestety takie sa fakty, współczuje ;(

Gość pobieraczek
oj dziewczyny nie straszcie mnie ... :(

Gość pobieraczek
Jestem studentka, mam 23lata dopiero albo juz... kiedys bede mogla potrzebowac pozyczki, ale wszyscy mowia zeby nie placic bo nic sie nei stanie...