Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pobieraczek

POBIERACZEK!! Oszukana czy naiwna?

Polecane posty

Gość Dla wszytskich krzykaczy
Załącznik nr 2 "Cennik" Spółka umożliwia zawarcie umowy o świadczenie Usługi Usenet w następujących pakietach cenowych: 1. Pobieraczek5 - Limit 5 GB transferu miesięcznie, okres świadczenia usługi - 12 miesięcy od dnia jej aktywacji - 7,90 PLN (słownie siedem złotych dziewięćdziesiąt groszy) brutto miesięcznie, opłata pobierana jednorazowo za cały okres świadczenia usługi poza okresem Bezpłatnego Testowania 2. Pobieraczek10 - Limit 10GB transferu miesięcznie, okres świadczenia usługi - 9 miesięcy od dnia jej aktywacji - 9,90 PLN (słownie dziewięć złotych dziewięćdziesiąt groszy) brutto miesięcznie, opłata pobierana jednorazowo za cały okres świadczenia usługi poza okresem Bezpłatnego Testowania 3. Pobieraczek20 - Limit 20GB transferu miesięcznie, okres świadczenia usługi - 3 miesiące od dnia jej aktywacji - 19,90 PLN (słownie dziewiętnaście złotych dziewięćdziesiąt groszy) brutto miesięcznie, opłata pobierana jednorazowo za cały okres świadczenia usługi poza okresem Bezpłatnego Testowania

Gość oszukana!!!!
Czy moze mi ktos to na jezyk polski wytlumaczyc, bo jezyka prawniczego nie znam...

Gość MAM DZIŚ DOBRY DZIEŃ
ale czego nie rozumiesz, już jaśniej chyba wyjasnić nie mogłem??

Gość dziunia z twoich snow
pobieraczek teraz po zmianie regulaminu moze zadac zapłaty jak już wiele razy ktoś tu zauważył nieznajomość prawa szkodzi, tak sie chołota nauczyła, ze wszytsko za darmo jest

Gość oszukana!!!!
Wiekszosc osob uwaza,zeby nie placic- wiele nie zaplacilo a dla mnie 100zl to bardzo duzo pieniedzy poniewaz jestem bezrobotna

to czemu regulaminu nie czytałaś?? po co ci to było? za piractwo mozesz naet do pierdla iśc pomijajac, ze pobieraczkowi musisz zapłacić. kiedy konto załozyłaś??

Gość oszukana!!!!
Do tej strony odnioslo mnie z innej strony- chcialam tylko plik z muzyka sciagnac a potem nagle formularz do wypelnienia:( i zaczelo sie! Konto mam tam niby od poczatku styczniaa jakos tak,ale nie scuagnelam stad nic...

no to przesrane bo bedziesz musiała bulić, regulamin zmienili po karze z UOKIK

Gość oszukana!!!!
Od kiedy jest ten nowy regulamin?

jakos w zeszłym roku

Gość mój brat
ze dwa lata temu coś tam ściągał od nich. Oczywiście regulaminu nie czytał, ale jak dostał wezwanie do zapłaty to poczytał fora na których pisali, że to oszustwo i nie zapłacił. Ma do dziś spokój. Ale skoro dostali karę i regulamin jest już w porządku to może faktycznie zapłać.

Gość oszukana!!!!
znasz kogos kto zalozyl konto w tym roku i nie zaplacil?

Gość Mała Mi obciąg mi
aż się wierzyć nie chce, że dalej się na to nabieracie. Po zmianie regulaminu wszystko jest n alegalu i pobieraczek ma prawo zadac od was tej kasy i nie wypisujcie bzdetów, ze nie bo od kilku miesiecy tak!!!!!!!!!!!!!!!! jak nie masz kasy to poproś o rozłozenie płatności na raty, napisz maila z prośbą do pobieraczka, opisz problem, moze coś wskórasz

Gość napisz tak
Drogi Pobieraczku, bardzo chciałam skorzystac z Twojego portalu ale nie wiedziałm, że ejst płatny. Wiedziona żadzą sciągania plików nie przeczytałam regulaminu i zaślepioną żądzą natychmiastowego pobierania nieopatzrnie go zaakceptowałam. Nie chciałam wiele, tylko jeden plik jakies 3.2 MB więc może w ramach swojej łaskawości miłościwy pobieraczku umorzysz mi ten dług?? Bardzo Cię o to proszę.

Gość oszukana!!!!
:( no to trzeba zaplacic tak? Kurde...czytam juz chyba setne forum i ludzie radza tam nie placic mimo wszystko

Gość oszukana, rób jak chcesz
ale jakby strona dalej była nie;egalna to by ją zamkneli i taka jest prawda, watpie zeby ryzkowali drugi raz płacenie kilku ładnych tysięcy kary. popytaj na innych forach kto zapłacił, kto zakładał konto gdzieś od czerwca zeszłego roku

Gość oszukana!!!!
To dla swietego spokoju pozycze kase i zaplace za swoja glupote :( Ale zem glupia jezuuuu

Gość oszukana, rób jak chcesz
może skontaktuj się z UOKiK i powiedz jak jest ;/ szkoda ci zwlaszzca jak nie masz kasy

Gość upupup...
UOKiK przypomina, co zrobić w sytuacji, gdy: Zawarłeś umowę, ale nie zacząłeś ściągać plików jeżeli przed zawarciem umowy przedsiębiorca poinformował cię o prawie do odstąpienia od niej, możesz to zrobić bez podawania powodu w ciągu 10 dni od momentu jej zawarcia. Powinieneś wysłać przedsiębiorcy oświadczenie na piśmie, w którym informujesz o odstąpieniu od umowy. Najlepiej zrobić to listem poleconym za zwrotnym potwierdzeniem odbioru. Nie trzeba przy tym podawać powodu. Pamiętajmy, że przedsiębiorca nie ma prawa pobierać od nas opłat za odstąpienie od umowy. Zawarłeś umowę, której warunki nie zostały potwierdzone na piśmie i nie ściągałeś plików prawo do odstąpienia od umowy wydłuża się wówczas do trzech miesięcy. Zawarłeś umowę, ale na podstawie nieprawdziwych informacji, np. reklamy czy danych na stronie internetowej przedsiębiorcy na podstawie kodeksu cywilnego możesz uchylić się od skutków złożonego pod wpływem błędu oświadczenia woli bez konsekwencji w ciągu 12 miesięcy. W takim przypadku należy wysłać taką informację, powołując się na to, że umowa została zawarta na podstawie wprowadzających w błąd informacji. Jesteś niepełnoletni i rejestrując się skłamałeś co do swojego wieku, a sprzedawca żąda zapłaty za produkt lub usługę - jeżeli twój rodzic lub opiekun nie wyraził zgody na transakcję, z tak zawartej umowy powinien zrezygnować, o czym należy niezwłocznie powiadomić przedsiębiorcę;pamiętaj, w przypadku poniesienia szkody przez przedsiębiorcę w związku z np. podaniem nieprawdziwych informacji czy pobieraniem plików może on wystąpić z roszczeniem odszkodowawczym do sądu przeciwko użytkownikowi, osobom niepełnoletnim lub ich opiekunom.

Gość do palanta ..Dla wszytskich kr
Przestań pisac pierdoły i straszyć ludzi !!! W swietle prawa [pobieraczek mpoze se w buty wsadzić taaaki regulamin .Płacisz za coś a nie za nic tak !Zażadaj faktury za usługę i to szczegółową a zobaczysz czy ci wystawią ...poczytaj inne NORMALNE fora a nie durne kafe dla debili a troche wiedzy łykniesz bo tu sie nie wyedukujesz ...;😠 NIE PŁAĆ I KONIEC .Pobieraczek ma w śadze niezliczone ilości spraw i zawiadomienia wysyła niemal obligatoryjnie ale jeszcze nie wydębili od nikogo kasy . Bo np moja ubezwłasnowolniona babcia albo teściowa chora na padaczke wysle z mojej poczty i co ? oj dzieci dzieci ...co z was kiedys bedzie jak wy juz teraz nie potraficie myśleć ...

Gość oszukana!!!!
po tym artykule znowu mam nadzieje,ale gorzej jak okaze sie ze nie mam racji i ktos ten artykul napisal zeby sie przed szefem wykazac a nie dla pomocy ludziom i sa to informacje niepewne?

Gość oszukana!!!!
Podbno sie zmienil w porownaniu do regulaminu sprzed rozprawy jaka mieli:(

Gość oszukana!!!!
sunia__agunia ale teraz strasza ze maja nowy regulamin i moga zadac kasy oficjalnie i legalnie...

Gość oszukana!!!!
to ich wewnetrzny regulamin ktory sie zgodzilam i podpisalam... niestety :(

Buhaha pobieraczek sraczek ledwo dycha dlateogp robuje kase wyciagnac od naiwnych pelikanow :classic_cool: Widocznie jestescie ZA GLUPI aby zrozumiec dzialanie tego portalu. Malo wam opisala Slodka Dzelusia CO MACIE ZROBIC? A wy nadala sie o to pytacie. Jestescie pojebani :-O

Gość oszukana!!!!
tylko,ze zasady gry chyba sie troche zmienily od pewnego czasu- cwaniak pobieraczek- oszukaczek zmienil regulamin niestety...

Gość oszukana!!!!
Mieszkam na wsi i nie ma tu nikogo takiego jak rzecznik praw konsumenta... mam dostep do internetu i nie moja wina ze jedno pisza tak a drudzy tak... jestem prosta kobieta, ktora nie ma kasy na placenie ale tez nie ma zamiaru potem sobie pluc w twarz "a moglam zaplacic..."

Gość asdaasaaaaaa
ja NIE place podobno nikomu nie wytoczyli procesu ..