Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Michi1971

czy obok Was mieszkają ludzie biedni?

Polecane posty

Gość pytam?????:)
emerytura to raczej kiepska ...... o ile u nas mozna miec inna :(

a ja jestem takiego zdania jak daja to się bieze na stare lata wiem ze od nich grosza nie dostanę

Gość nast
jak się dożyje do emerytury, bo nie wszystkim sie to udaje niestety

Gość nast
jak dają to się bierze . sterotyp ludzi wykorzystujących socjal!!!!!

dziecko ma wykupione przez mops obiady ale jak podejme prace to wiem ze juz nie dostane ale 57zł miesiecznie to nie majatek dla tych co mają

a ja jestem biedna??? samych opłat w tym kredyt 1200 kredyt 300 mieszkanie 200 gaz ok 200 prad to jest 1900 opłat to tyle co zarabia mąż a ja 1600 zl i dwoje dzieci na uczymaniu i co mi sie należy pomoc???

a i zapomniałam przedszkole 300 zł około :(

Gość a czy to można nazwac biedą
mam 29 lat i nadal mieszkam z rodzicami, bo nie stac mnie na wyprowadzke

pytam-wasz dochód musicie podzielić na 4 osoby ale netto jezeli macie po 700zł na osobe to moga twojemu dziecku dotowac obiady w przedszkolu bo to jest sprawa pioretytowa i jak masz rodzinne to tez mniej jezeli dziecko jest w placowce prywatnej to juz to nieobejmuje.

my nie mielismy wyboru albo kredyt na mieszkanie albo wynajmowac i komus płacic a tak to dzieciom zostanie .

Gość do pytam?????:)
skoro stać cię na 2 dzieci to jesteś bogata

ja mam 28 lat i wiem ze zycie jest ciezkie i uciazliwe ale musi mieć swoją jakość i tego sie trzymam.

Gość takajednazołzaa
[zgłoś do usunięcia] ryjekkk U mnie jest sporo biednych ludzi ci prawdziwi biedni ,starają się nie "obnosić" z tym ,że mają ciężko ,nie narzekają ,są po prostu skromni i bardzo mili .Znam też od groma biednych kombinatorów ,zazwyczaj to młode małżeństwa wyłudzające pieniądze z MOPSu ,mieszkania dostają wyremontowane przez gminę łącznie z wyposażeniem a pod domem stoi BMW Są ludzie i ludzie No właśnie i co mają Ci uczciwi z tego, że nie kombinują? Gów.o! Ja pracuję, tzn. obecnie jestem na stażu, rok po studiach, zarabiam 1150 zł, mąż też pracuje, zarabia 1500-2000 zależy jaka premia, ale na umowie ma najniższą. Mieszkanie wynajmujemy w kamienicy w śródmieściu, bo jest taniej, ale i tak opłaty wynoszą ok. 800 zł. Także reszta ledwie starcza na jedzenie, ciuchy, paliwo itp. Jeździmy starym gruchotem z 1992r., bo oczywiście nie stać nas na lepszy. I jeszcze jak się tam wprowadziliśmy, to przylazła sąsiadka, z takiej właśnie patologii, co to nie pracują, gromadka dzieci, a na wódkę mają i chciała pożyczyć 50 zł. Myślałam, że mnie krew zaleje. Śpi sobie taka do 10.00 dzieciaki starsze do szkoły chodzą może 2-3 dni w tyg, nic nie robi tylko mor.ę drze, dzieciaki nie lepsze, niewychowane, po śmietnikach łażą, wywalają te śmieci, syf na całe podwórko. I taka dostanie z opieki kasę na opał, na jedzenie, dzieciaki mają obiady w szkole za darmo. A ja nie dostanę, bo dochód za wysoki. I gdzie tu kur.wa jest sprawiedliwość??

700 myslalam ze jast 500 z groszami??

sprawiedliwosci nie ma niestety jk masz jakis dochód to ci sie nic nie nalezy znam tkoch co na czarno robia i kase biora z mopsu i co takim sie powodzi eh.....

najlepiej idz do opieki i sie zapytaj ile przysluguje na osobe netto czy brutto ale pewnie netto bo ja tak miałam i jakie papierki trzeba doniesc pozniej przyjda na wywiad srodowiskowy podzuci ci pani ankiety i z wszytskiego trzeba sie wyprzec np czy posiadasz ziemie czy posiadasz samochod jakies papiery wartosciowe oni tego nie sprawdzaja ja posiadam to i to

mnie by nawet dopłata do czynszu urzadziła ciekawe czy cos takiego istnieje???

przyznaja na pol roku i na nowo sie sklada maja blankiety do wypełnienia i tez tam jest cos na osobe nie pamietam i nie wazne czy najmujesz czy jest twoje

mi teraz przyznali 370zl ze pokrywa mi caly czynsz 350zł czyli jestem n aplusie 20zł w miesiacu

a to do mopsu czy mzbmu???

Dodatek mieszkaniowy nadal istnieje ,ale nie wiem na jakich jest to warunkach przyznawane :) z resztą w każdym ośrodku jest inaczej a z tego co wiem to dodatki mieszkaniowe chyba nie przyznaje MOPs tylko urząd gminy a w nim odpowiedni dział :)musiałabyś zapytać :) Dziewczyny ja was niektóre rozumiem,że macie ciężko ,macie kredyty na mieszkanie ,na samochód itp itd ,ale w MPSie nikogo to nie interesuje co masz na raty :) oni wychodzą z założenia ,że jeśli stać cię na raty nawet na telewizor to stać cię na jedzenie :) dużo też zależy od pań w ośrodku :) są takie ,że jakoś przychylniej spojrzą ,ze masz np.krredyt na mieszkanie a wiadomo mieszkań gminy nie maja raczej wolnych aby je rozdawać każdemu to wtedy czasem próbują coś "wyczarować ".Czasem jest to dożywianie dzieci w szkołach czy przedszkolach ,czasem jakieś paczki żywnościowe są ,ale na jakikolwiek zasiłek to już trzeba mieć niskie dochody i niestety czy stety kredyty nie są ujmowane we wnioskach . Mam taką znajomą ,jest dość biedna ,ale rzadko korzysta z pomocy MOPSu i ostatnio składała podanie o paczki świąteczne dla dwojga swoich dzieci i pani policzyła zasiłek rodzinny jako dochód :O te żałosne 64 zł na jedno dziecko (a ma dwójkę w wieku 7 i 9 lat ) jest liczone jako dochód :O

pit trzeba do dodatku mieszkaniowego???

Gość Ja się nigdy nie spotkałam,
z kimś biednym tak naprawdę jak w TV nieraz...

Gość Michi1971
Ale Wy tu koleżanki raczej o dobrobycie piszecie. Telewizory, auta, kredyty mieszkaniowe- to normalne życie w XXI wieku. Normalne życie, każdej rodziny, która musi się też zmagać z różnymi porażkami i problemami. Bieda, to coś innego !