Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

redrose76

zakwas na chleb

Polecane posty

Pod biegunem - dobre sobie:-) Wystarczy mieszkać w Polsce. U mnie dziś rano było (-16). Mróż szczypał w nos. Dobrze, że w domu ciepło, to i zakwas można zrobić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Redrose...biegun zimna w Polsce jest w okolicy Suwałk :D (chyba tak to się odmienia? ) oni to pewnie mieli zimno.... a ja raczej z zachodu :) pozdrawiam znad filiżanki gorącej kawy:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość latający Holender
W Stuposianach,prawda ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
witam , jaka ta mąke żytnią kupić na ten zakwas bo juz nie wiem w koncu, jaki typ. Jestem akurat w Polsce to zaboire troszke na zapas

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość może być żytnia żurkowa
dobra na chlebek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ale konkretnie na zakwas nie na chleb, bo kupilem zytnia na chleb i zakwas za kazdym razem nie udal sie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mam pytanie ...
mam zamiar zacząć przygodę z chlebem własnej roboty i jedno techniczne pytanie odnośnie zakwasu... Czy jak zakwas sobie rośnie przy kaloryferze to ma być przykryty szczelnie, czy ma mieć dopływ powietrza ??? może głupie pytanie, ale na prawdę nie wiem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość chlebuś
Ja przykrywam lnianą ściereczką złożoną podwójnie i jest git.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×