Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak długo?? help!!

Ile powinien trwać pierwszy taniec? I co tańczyć?

Polecane posty

Gość jak długo?? help!!

Tak żeby się nie zanudzić i nie zanudzić gości? Jaka jest optymalna długość?? Zamierzacie tańczyć: 1) przytulańca? 2) układ do wolnej muzyki? 3) coś szybkiego (samba, rumba, jive, salsa)? 4) mieszaniec pół na pół 2 i 3? 5) coś innego? Szukam inspiracji :)

Gość adamari266
to ile trwa zalezy tylko od was. My tanczymy 2 najpierw walc wiedenski a potem zmienia sie muzyka i salsa:)

Gość effy.
a moja trwa 6 minut, i nie obchodzi mnie reszta ;)

Gość ja pier....
My tanczymy 2 najpierw walc wiedenski a potem zmienia sie muzyka i salsa czyli szopka rodem z USA

Nam Dj mowil zeby tanczyc tak gora 2-2.5 min. bo potem juz goscie zaczynaja sie nudzic i wiercic, zwlaszcza jesli ma to byc taniec wolny. Te szybsze uklady mysle, ze moga byc do 3.5 minut. Dluzej moim zdaniem nie ma sensu.

Gość moje propozycje
nie dłużej niż 3 minuty wg mnie. Ja nie umiem zbytnio tańczyć tylko 1 na 1 haha :D ale nie jest źle :)

Gość jak długo??
No tez mi się właśnie wydaje, że przy wolnych tańcach powyżej 3 minut goście zaczynają się wiercić i nudzić, a nam chodzi o dobra zabawę wszystkich. znacie jakieś wolne kawałki do 3 minut?

Gość effy.
no jak orkiestra każe stanąc w kółeczku do okoła i krecic sie w kółko to faktycznie 3 minuty max, bo to nudne. Ja nie pozwole im wstać ! Zastrzege djowi by nic nie mówił. Ja bede tańczyc a goscie niech sobie jedzą

Gość do effy
ale jak to, goście będa wsuwać kotleta wy wirowac po parkiecie?? przecież pierwszy taniec jest tez dla gości, czy nie tak?

Gość effy.
to bedzie juz po głównym daniu, mówie o jedzeniu ciast itp A jak nie chcą to będą się patrzeć tylko. Nie wiem co jest fajnego w staniu dookoła gdy para młoda tańczy

Gość do effy
o to już trzeba pytac gości. dla mnie całe wesele nie jest niczym fajnym :) a będę mieć i to na jakies 90 osób.

Nawet jak beda siedziec przy stole (u mnie tak bedzie) to i tak beda "zmuszeni" patrzec na Was. bo to by bylo raczej chamskie ze strony gosci, jakby w trakcie 1 tanca jedli sobie ciasto i byli pochlonieci rozmowa z sasiadem. wiec chcac nie chcac uwaga gosci i tak jest zwrocona na PM, wiec nie ma co przesadzac z dlugoscia tanca.

Gość effy.
no jakkolwiek zostaje przy swojej piosence, mojej kolezance tez sie bardzo ona podobała. Poza tym ona jest mało znana więc dla gości bedzie to nowość więc szybciej zleci :)

Gość panienka z okeinkaa
nie całe 2 minuty będzie trwał mój taniec

Gość adamari266
Pierwszy taniec jest takze dla nowozencow, to ich pierwszy taniec jako malzenstwo, tak wiec tez musza sie nim nacieszyc. Walc wiedenski bo zawsze mi sie podobal i chcialam go zatanczyc. Salsa z racji przyszlego meza. moze dla niektorych, to szopka ale dla nas nie, on jedyne co tanczy to wlasnie salsa, bachata, bolero etc. Nasz slub i wesele jest 2 krajowe tak wiec pierwszy taniec rowniez:)

Gość effy.
przesłuchałam dziś z 60 piosenek, wszystkie odpadają niestety. Zostaję wciąż przy swojej