Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość modamamaaaaa

sucha skóra u 2 miesięcznego noworodka

Polecane posty

Gość modamamaaaaa

Co poradzicie na suchą skóre?jakies domowe sposoby?po oliwce z NIVEA I BAMBINO dostał uczulenia:(( skóra zrobiła sie sucha i szorstka,

Gość mamamamamam
kup oilatum na 100% pomoze

Gość hermisia
balsam pharmaceris do skóry atopowej dla niemowląt oczywiście

Gość Oilatum do kąpieli dolewaj
po kąpieli dodatkowo nasmaruj oliwką lub kremem oilatum soft. Oliwke kup bezzapachowa specjalna dla delikatnej skory niemowlat. Wybieraj kosmetyki dla skory alergicznej, delikatnej, atopowej. Te sa najdelikatniejsze.

ja mam oliwkę linomag i smaruje w trakcie kąpieli, tzn myje maluszka i oliwkuję w wodzie jeszcze - skóra się zrobiła cudowna, wcześniej, jak oliwkowałam po osuszeniu to też miał niefajną, szorstką i łuszczącą się

zanim sięgniesz po drogie kosmetyki (np oilatum, którego głównym składnikiem jest ciekła parafina, produkt uzyskiwany z ropy naftowej, składnik większości oliwek dla dzieci) spróbuj oliwek lub kremów rossmanowskiej serii babydream lub hipp. poczytaj sobie skład tych kosmetyków i porównaj z innymi (typu nivea, bambino czy j&j). najlepszym przykładem jest porównanie składu oliwki firmy hipp (Helianthus Annuus Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, parfum - czyli dwa naturalne olejki i substancja zapachowa) ze składem np oliwki bambino (Glycine Soja, Paraffinum Liquidum, Ethyl Linoleate, Ethyl Oleate, Ethyl Linolenate, Ethylparaben, Propylene Glycol, BHA, Propyl Gallate, Citric Acid, Parfum, Linalool, Hydroxycitronella, Eugenol - czyli olejek sojowy, nieszczęsna ciekła parafina i mnóstwo chemii, w tym ethylparaben - silnie alergizujący konserwant). polecam stronę http://www.zdrowe-kosmetyki.pl/skladniki_a.php, tam znajdziesz opisy różnych składników kosmetyków i wtedy oceń które z nich są najbezpieczniejsze.

zanim sięgniesz po drogie kosmetyki (np oilatum, którego głównym składnikiem jest ciekła parafina, produkt uzyskiwany z ropy naftowej, składnik większości oliwek dla dzieci) spróbuj oliwek lub kremów rossmanowskiej serii babydream lub hipp. poczytaj sobie skład tych kosmetyków i porównaj z innymi (typu nivea, bambino czy j&j). najlepszym przykładem jest porównanie składu oliwki firmy hipp (Helianthus Annuus Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, parfum - czyli dwa naturalne olejki i substancja zapachowa) ze składem np oliwki bambino (Glycine Soja, Paraffinum Liquidum, Ethyl Linoleate, Ethyl Oleate, Ethyl Linolenate, Ethylparaben, Propylene Glycol, BHA, Propyl Gallate, Citric Acid, Parfum, Linalool, Hydroxycitronella, Eugenol - czyli olejek sojowy, nieszczęsna ciekła parafina i mnóstwo chemii, w tym ethylparaben - silnie alergizujący konserwant). polecam stronę http://www.zdrowe-kosmetyki.pl/skladniki_a.php, tam znajdziesz opisy różnych składników kosmetyków i wtedy oceń które z nich są najbezpieczniejsze.

ostatnio trafiłam na stronkę z testami różnych kosmetyków pod kątem składu i faktycznie bardzo dobre oceny zebrała seria Babydream, a np J&J wogóle nie powinien być do sprzedaży dopuszczony.

Gość aga 1981
POLECAM EMOLIUM...EMULSJĘ DO CIAŁA I EMULSJĘ DO KĄPIELI....TEZ MIAŁ MÓJ SZKRAB SUCHĄ NICZEGO WIECEJ NIE UZYWAŁAM...ZERO OLIWEK!!!!!!!!!!!!!!

Gość Kasiunia989
My stosowaliśmy restoraderm, balsam nawilżający, skutecznie pomaga w przypadku bardzo suchej skóry.

Gość tlenikowiec
Witam może spróbuj restoraderm balsam. Jest oparty na bazie naturalnych składników i łagodny.

polecam emolium emulsja do nawilżania i emolient do kąpieli a sama cena co oliatum tylko że za 400ml płacisz 36 zł a oliatum za tą cene masz 200ml. jak dla mnie emolium lepiej nawilża