Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie chce byc desperatka

ja rzeczywiscie w kazdym napotkanym facecie widze potencjalnego chlopaka

Polecane posty

ja staram sie wypierac z mego mozgu to myslenie, moze kidys sie uda.:)

Gość Ha, ha, ale mnie rozbawiłyście
Bo ja mam problem dokładnie odwrotny do Waszego. Choć jestem osobą bardzo uczuciową, to moje przykre doświadczenia z mężczyznami spowodowały taką reakcję, że choć brakuje mi kogoś bliskiego, to na dzień dziesiejszy mam tak dość facetów, że każdego traktuję wyłacznie jako kolegę. I co w tym jest najdziwniejsze, im bardziej traktuję jakiegoś mężczyznę wybitnie jak kolegę, tym bardziej on jest przekonany, że...lecę na niego i zczyna do mnie zarywać :-D . Kiedy go sprowadzę na ziemię i uprzytomnię mu, że przecież nie było w moim zachowaniu niczego, co by wskazywało na jakiekolwiek moje zainteresowanie nim (co jest prawdą), to oni mi to mają za złe, zupelnie tak, jakbym ich oszukiwała z premedytacją. :-D Nie rozumiem tego ani trochę, bo zawsze, kiedy mi na kimś zależało i okazywałam to mężczyźnie, to taki tracił zainteresowanie, było to dla niego obojętne, choć potrafił miesiacami zabiegać o moje uczucia. A gdy teraz naprawdę nikogo nie szukam, nie wysyłam żadnych sygnałów zainteresowania, traktuję ich na luzie i czasem z dystansem, to oni biorą moje zwykłe koleżeństwo i moją naturalną otwartość za objaw zainteresowania nimi i jeszcze mają pretensje, gdy okaże się, że tak nie jest. :-( Oni chyba sami nie wiedzą, czego chcą.

Bo ja mam problem dokładnie odwrotny do Waszego. Choć jestem osobą bardzo uczuciową, to moje przykre doświadczenia z mężczyznami spowodowały taką reakcję, że choć brakuje mi kogoś bliskiego, to na dzień dziesiejszy mam tak dość facetów, że każdego traktuję wyłacznie jako kolegę. I co w tym jest najdziwniejsze, im bardziej traktuję jakiegoś mężczyznę wybitnie jak kolegę, tym bardziej on jest przekonany, że...lecę na niego i zczyna do mnie zarywać :-D . Kiedy go sprowadzę na ziemię i uprzytomnię mu, że przecież nie było w moim zachowaniu niczego, co by wskazywało na jakiekolwiek moje zainteresowanie nim (co jest prawdą), to oni mi to mają za złe, zupelnie tak, jakbym ich oszukiwała z premedytacją. :-D Nie rozumiem tego ani trochę, bo zawsze, kiedy mi na kimś zależało i okazywałam to mężczyźnie, to taki tracił zainteresowanie, było to dla niego obojętne, choć potrafił miesiacami zabiegać o moje uczucia. A gdy teraz naprawdę nikogo nie szukam, nie wysyłam żadnych sygnałów zainteresowania, traktuję ich na luzie i czasem z dystansem, to oni biorą moje zwykłe koleżeństwo i moją naturalną otwartość za objaw zainteresowania nimi i jeszcze mają pretensje, gdy okaże się, że tak nie jest. :-( Oni chyba sami nie wiedzą, czego chcą.

Gość Angelika Emmm
hehe dobrze powiedziane ;)

Angelika Emmm - :-) Dochodzę do wniosku, że już chyba nigdy nie zrozumiem facetów, skoro moje zwykłe koleżeństwo, otwartość, ludzką sympatię i bycie wobec nich fair biorą za zainteresowanie, a Ci, którymi naprawdę byłam zainteresowana, albo tego w ogóle nie dostrzegali, nawet gdy stawałam na głowie, żeby się kapnęli, albo gdy odwzajemniałam ich, podobno uczucia, a niektórych kochałam, to zazwyczaj mieli to gdzieś.

Kaliban O matko..." Obawiam się, że w Waszym przypadku nie pomoże ani matka, ani nawet żaden święty. :-(

Zdarzył się nawet taki jeden, który na podstawie samych e-mailowych i neutralnych rozmów ze mną uznał, że...hit sezonu!...że jesteśmy razem. :-0 A nigdy nie byliśmy na żadnej randce, nie całowaliśmy się, nie trzymaliśmy za rękę, a nawet nie flirtowaliśmy. Co lepsze, widzieliśmy się tylko raz w życiu, gdy się przypadkiem poznaliśmy. Naprawdę ciekawe.

Myślę Autorko i inne Forumowiczki z podobnym do Niej problemem, że może nie jest najgorzej, że przez Wasze zbyt bujne wyobrażenia powodują, że w końcu się z nikim nie spotykacie, bo dzięki temu oszczędzicie sobie wielu przykrych rozczarowań, łamania sobie głowy nad niezrozumiałym i kompletnie nielogicznym zachowaniem mężczyzn oraz złamanego serca i cierpienia z powodu zaufania komuś i odrzucenia. A ten, który ma być, i tak pewnego dnia się znajdzie, czego Wam wszystkim życzę!

Gość ffffffffffffffiona
autorko, mam ten sam problem i też z nikim się nie umawaim...zawsez jak coś sie zaczyna krecić to ja sobie wyobrażam w głwie jak z nim ejstem już....nie traktije go jakoś chłopaka , ale mama tkie myselnie głupie już....

czyli dziewczyny, luz luz luz ijeszcze raz LUZ. ja sie luzuje, zadnych mysli, ajak takowe przyjda, bede je wypieralala az w koncu stana mi sie obce🖐️:)

Gość Ha, ha, ale mnie roznawiłyście
nie chce byc desperatka "czyli dziewczyny, luz luz luz ijeszcze raz LUZ. ja sie luzuje, zadnych mysli, ajak takowe przyjda, bede je wypieralala az w koncu stana mi sie obce". ...i wtedy konsekwentnie dojdziesz do drugiej skrajności, czyli do takiej sytuacji, jak moja. Więc lepiej nabieraj tego dystansu z umiarem. Zwłaszcza żę naprawdę nie masz po co się tak śpieszyć do tych rozczarowań i drani.

do rozczarowan i drani... spokojnie, to, ze nie mam faceta na stale nie znaczy, ze nigdy nie cierpialam, spotykam siez facetami i czasami to ja konczylam, czasmai oni, i nigdy nie jest latwo. moj problem polega na tym, ze jak ktos mi sie juz spodpba, to po prostu nie jestem soba, udaje, zbey sie przypodobac, bo juz w nim widze potencjalneog faceta, ba z reszta w kazdym wlansie, mysle sobie, a moze to ten!:P a co do Twojego przypadku, to calkiem normalne, ze kiedy Ty olewasz facetow oni za Toba lataja, i na odwrot, to jest znanae znjawisko iakurat nie dziwi mnie to.

Gość 002193
ja tez w zadnym spotkanym facecie nie widze potencjalnego partnera. ale jak na razie wole zycie singielki. mam 20 lat

Czyli już wiem, w czym leży Twój główny problem: w tym, że grasz kogoś, kim nie jesteś. Wierz mi, że nigdy udawanie kogoś innego, by się przypodobać, niczego dobrego Ci nie przyniesie, bo jeśli będziesz chciała rzeczywiście z tym facetem być, to on w końcu odkryje te gierki i wtedy może Cię za nie zostawić, bo zobaczy inną osobę niż tę, którą, jak mu się wydawało, pokochał. Zresztą chcesz chyba, abyś to Ty była kochana, a nie jakaś Twoja imitacja czy wyobrażenie? Zawsze bądź od początku sobą - jak ktoś się zainteresuje Tobą taką, jaka jesteś, to będziesz wiedziała, że temu komuś faktycznie odpowiadasz, a tym, którzy Cię nie zaakceptują, po prostu podziękuj: to nie byli oni. Co do mechanizmu, jaki u mnie wystąpił, to chyba nie w tym rzecz, co piszesz. Bo jak dla mnie olewanie faceta jest wtedy, gdy on się Tobą interesuje, podrywa, zabiega, daje Ci do zrozumienia, flirtuje, a Ty go odtrącasz, masz w nosie lub udajesz niedostępną. Tymczasem u mnie nic takiego nie miało miejsca. Nie było żadnego zainteresowania z żadnej strony, normalne znajomości, a tu nagle ci mężczyźni wyskakują do mnie z pretensjami, jak do swojej dziewczyny, dobre. A rekord pobił ten człowiek, który po spotkaniu mnie raz w życiu ubzdurał sobie, że jesteśmy razem i nagle wyskoczył mi z niemoralną, szokującą propozycją, jeszcze się na mnie oburzając, że jak mogę się za coś takiego wścieknąć, skoro jesteśmy razem (ciekawe od kiedy i dlaczego mi nic o tym nie wiadomo? :-P ).

haha, to ciekawie z ym typkiem;) nie wiem, u mnie bylo zawsze tak, ze kiedy ja kogos "zlewalam", to ten ktos szalal za mna, a kiedy ja szlalam, to ten ktos mnie zlewal, ale fakt, tu juz mowimy o spotykaniu sie, a nie o zwyklym kumpelskich relacjach. wiesz, ja zdaje sobie sprawe, ze nie zajade daleko taka postawa. nie wiem czmeu to robie, to sie dzieje niezaleznie ode mnie jakby. a najlepsze jest to, ze sama nienawidze klamstwa, udawania, cwaniactwa:O i kurcze niczego sie nie nauczylam, choc juz nie raz mialam taka sytuacje, ze udawalam, zbey sue przypodobac, jeju, ja wrecz wtedy sie prawie w ogole nie odzywalalm, bo sie balalm, ze wyjde na glupia i, ze czego nie powiem, to moze mu sie nie spodobac i zakonczy to, bylam wteyd jak kukla, na szczescie sama zakonczylam te chora relacje:O masakra to jakas byla i powiedzialam sobie, z enigdy wiecej, ze najpierw bede ja, a pozniej facet, ale widzisz, minal czas a ja znow popelanim te ame bledy. moze to, co bylo ostatanio(poznalalam fajnego chlopaka u znajomych) bylo bardziej niewinne, jednak juz mialam do siebie zal, ze dowcipkuje w jego stylu:O:O, zeby byc fajna. ok, bylam wteyd pod wplywem%, ale rano sie obudzilamz takim moralniakiem, jakbym sie z nim przespala:P

nie chce byc desperatka "haha, to ciekawie z ym typkiem". No to od razu się pociesz, że wcale nie jesteś desperatką - on to musiał być prawdziwy desperat. I nie był to młodzik. Nie potrafię postawić się w Twojej sytuacji, bo nie wiem, jak to jest udawać kogoś, kim się nie jest, więc trudnomi poradzić, jak możesz zmienić w sobie tę cechę. Ale myślę, że powinnaś rozpocząć pracę od podreperowania poczucia własnej wartości. Każdy ma wady i kompleksy, facet też, i pozwalanie na to, by one Tobą rządziły mija się z celem.

Gość Ellein
Dziewczyny mam identycznie:D czasami jest mi siebie zal, mysle ze po prostu zeswirowalam z tej ciaglej samotnosci i teraz chce za wszelka cene znalezc chlopa, aby pokazac ze tez moge go miec:D:D:D Pomijajac fakt, ze przyciagam ciagle do siebie jakis emocjonalnych popaprancow, ktorzy nie wiedza czego chca albo gosci, ktorzy pragna sie zaprzyjaznic:D Do tego bardzo szybko sie "zakochuje" i bardzo, ale to bardzo przezywam. Kiedys wykoncze sie emocjonalnie;)

Ellein, mi się właśnie już włączyła blokada przed emocjonalnym wykończeniem, bo trafiałam na podobne okazy, co Ty.

Gość Ellein
Wiesz ja po tych okazach na bardzo dlugi czas dalam sobie spokoj i mialam wlaczony totalny luz i olewlam facetow. Naprawde nie moglam patrzec na facetow w sensie bycia z kims i czulam sie naprawde spokojna i szczesliwa. NIe zastanawialam sie ile to bedzie trwalo, ale po prostu cieszylam sie chwila i tym spokojem. Ale jak mnie pierdyknelo tydzien temu to jakbym dostalam z nawiazka za ten czas spokoju i wyciszenia. I teraz siedze i przezywam ze zdwojona sila :D:D:D

Ellein - nie strasz mnie. ;-)

No to teraz będzie coś z męskiego punktu widzenia. Mojego oczywiście..;) Szczerze mówiąc nie lubię, kiedy świeżo poznana kobieta "wskakuje mi od razu na kolana".. Wbrew pozorom i utartym już schematom, nie każdy facet chce tego od razu. A żeby troszkę zagmatwać...:P Pączuś lepiej smakuje, kiedy trzeba nad nim się napracować.. najpierw trzeba wyrobić ciacho, poczekać aż wyrośnie, potem ulepić kulkę, usmażyć i polać lukrem.:) Jak ma się go od razu, kupionego w cukierni, to łyka się go szybko i zapomina jaki miał smak po 15 min...;)

Gość Ellein
Kolego - mysle, ze mnie i kolezankom nie musisz tego tlumaczyc;) Nasza postawa nie polega ( okej mowie teraz o swoim przypadku;) na tym, ze od razu wskakujemy na kolanka, jestem przytulasne i czekamy po pierwszy spotkaniu na jakies powazniejsze deklaracje. Mowimy raczej o tym co sie dzieje w naszych glowach - ja jestem bardzo emocjonalna i kazda akcje, ktora moze wydawac sie dla mojej kolezanki blaha ja niesamowicie przezywam. Jestem juz tym straznie umeczona.

Gość Ellein
Zreszta nie rozumiem co panowie widza w tych calych podchodach. Jest to strasznie irytujace i meczace.

Gość pierwiosnek_wiosenny
No to jesteśmy w dupie dziewczyny 😭.. Do mnie wczoraj odezwał się kolega z którym dawno nie miałam zadnego kontaktu , no i co?! oczywiscie zaczęłam sobie układać w głowie jakies chore scenerie, rano sie obudziłam napisałam do niego na gg ale nie odpisał !! ale przeciez nie musiał ! przeciez to moje chore wyobrazenie...on mnie traktuje jak znajomą a ja nie moge przestac o nim myslec ...poza tym szybko sie angazuje , zakochuje a potem cierpie ! co najgorsze nie potrafie podchodzic do takich znajomosci z dystansem...strasznie mnie to męczy...

Ellein... to może postarać się o troszeczkę dystansu do tego co nas spotyka??:) Ja wiem, że to niełatwo, ale chyba mało jest osób, którym spodobałoby się takie nagłe i namolne czasami "usidlanie", prawda?? Tobie spodobało by się, gdybym już teraz chciał umawiać się z Tobą na randkę (kawę:P)?? Podejrzewam ,że niekoniecznie.:)

I jeszcze jedno od dawien dawna nie potrafie udawac niedostepnej , jak facet da mi wyrazny sygnał , ze jest mna zainteresowany , przekraczam wszystkie mozliwe granice , łamie reguły , biegam za nim jak pies , dzwonie i nie czekam az on sie pierwszy odezwie ... ja pierdole 😭 ale jestem desperatką :D

A jeśli nie wiesz co takiego panowie widzą w takich podchodach, to przeczytaj co napisałem o pączkach;) Metafora taka:D:D:D:D

juz jestem --- Ty wiesz ile razy takie kobiety jak my probowałysmy podchodzic do wszystkiego z dystansem ?! nie wiem jak inne dzewczyny ale ja nie potrafie ! to silniejsze ode mnie . w kazdym facecie widze potencjalnego partnera..to chore...