Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jdckdldldldldldldlw;;w;wwww

Czy ktoras z Was moze byc z mezczyzna pieknym,

Polecane posty

nhmm na samym poczatku napisalem ze Korwin wyslawia sie w bardzo prosty i logiczny sposob :) A co do jego rozmow to kazdy polityk boi sie z nim dyskutowac, myslisz ze czemu go nie pokazuja na antenie ?:)

Gość nhmm..ze jak?
Artur, zgadzam sie z Toba:)

Słyszałam tez inne pomysły: wystąpienie z UE, zabranie bezrobotnym zasiłków, zwiększenie wydatków na armie itp i mogę śmiało stwierdzić, że te poglądy są mi również obce :)

Niestety nie ma w tym kraju partii, która poparłabym w 100%. Ale to co sie teraz dzieje to jest jakas farsa- chodzi mi o położenie łapy na składkach emerytalnych. Prawda jest taka, że te pieniadze pójda na bierzace wydatki ZUSu a my (tzn np ja) za 40 lat będę biedowac na emeryturze jeszcze bardziej niż dzisiejsi emeryci. I mkoge tylko powiedzieć jeszcze kurwa mać! :(

nhmm to super :) Cieszy mnie bardzo jak popiera jego poglady bo tak malo nas jest. Mario ludzie sa przyzwyczajeni do opieki panstwa nad soba. Zasilki tez bym zniosl, zlikwidowac pensje minimalne i wtedy ci bezrobotni mogliby pracowac za mniej zanim nie znajda czegos lepszego. UE to moloch socjalistyczny z masa urzednikow i coraz to nowymi przepisami (slynne banany). Zabijaja wolny rynek. My powinnismy wystapic z UE stworzyc super stabilne panstwo z jak najnizszymi podatkami i przegonic UE :)

Mario dokladnie ZUS niedlugo padnie (nawet z rymem hehe) A ci zlodzieje tylko podnosza podatki i ceny, obojetnie ktora partia tez mi sie chce przeklinac.

No ja akurat jestem zwolenniczka państwa opiekuńczego (patrz np Szwecja) i do mnie to nie przemawia. A co do UE nie jest to idalną instytucja, ale pozostając poza nią zostalibyśmy w tyle. Nie jesteśmy Norwegia i nie śpimy na ropie :)

Gość edgarrrr
maria czy jesteś za wprowadzeniem euro jako waluty?

Niech ZUS sobie pada tylko niech sie odpieprzy od moich pieniedzy. no ja rozumiem tzw. solidarnośc międzypokoleniowa, ale jak to jest mozliwe, że dotychczas kasa na emerytury była a teraz sie skończyła nagle? Matko jak to dobrze, że przestałam oglądać wiadomości ciagle to mi ciśnienie trochę spadło, ale za to ofe to jestem mega wsciekla!

Gość nhmm..ze jak?
Artur, jego poglady na gospodarke jak najbardziej popieram, natomiast troche mnie zraza stosunkiem do kobiet, ale to jego jedyny mankament;)

edgarr Czy ja jestem czy nie (a nie jestem) to nie ma zadnego znaczenia, bo nie spalniamy warynków- mamy za wysoki deficyt budzetowy i nie miescimy sie w tzw. kanale- złotówka nie jest stabilna a powinny być wahania max plus minus 5% a u nas raz euro 3.20 raz 4.70. Jakie tam jeszcze byly warunki nie pamietam juz, tak czy siak euro nam nie grozi na razie :)

Szwecja to bogaty kraj, ktorego nigdy nie dotknely zadne wojny ani tragedie :) Problem z panstwami opiekunczymi jest taki ze do tego interesu nalezy dokladac, a zeby to brac nalezalo najpierw wzbogacic panstwo wprowadzajac wolny rynek, ewentualnie zaciagac dlugi :) Nas na to nie stac. Kazde panstwo wczesniej czy pozniej padnie bedac tak rozrzutnym. Jestes inna sprawa. Redystrybucja pieniadza. Naipierw sciaga sie 70% dochodow a potem je spowrotem rozdaje, przy okazji kradnac polowe + koszta urzednikow ktorzy to maja dzielic :)

Gość nhmm..ze jak?
W kwestii UE sa racje za i przeciw, tutaj nie bylabym tak jednoznaczna. Sprawa bananow jest przerysowana, nie ma nigdzie rzadu/organizacji w ktorym nie pojawialyby sie takie 'kwiatki':D

Stosunku do kobiet nie skomentuje, chociaż wojującą feministką też nie jestem :) A i inflacje mamy za wysoką jeszcze na euro!

nhm jego stosunek do kobiet jest faktycznie nie na miejscu :) Mysle ze czasem sie zagalopowuje, albo moze chce podroczyc ?:)

Gość edgarrrr
to dobrze :) wg mnie to by była klęska

Gość nhmm..ze jak?
Z tego na ile pamietam jego zycie osobiste, to nie droczy sie:-).

A to akurat prawda Szwecja w czasie wojny była "neutralna" de facto troszkę Adiemu pomagała :) Ale miała tez bardzo stabilne rządy przez wiele lat- venstre rządziła prawie 60 lat, dopiero ostanio im sie uwidziała prawica. Myślę, ze to tez ma jakieś znaczenie. Chociaz jak sobię pomyślę o drugiej kadencji tuska to juz sama nie wiem- z torbami wszyscy pójdziemy :( Prawda jest taka, ze nie ma prostych rozwiązań.

edgarr- gdyby Grecja nadal miała drahmy to kryzys nie przybrałby takich rozmiarów. Zobacz jak dla euro poświeciła sie np Estonia- na co im to było?

Tusk to nic dobrego, nie wprowadzi zadnych zmian. Obiecywal obnizenie podatkow a podniosl :) Poza tym sa tematy zastepcze walkowane, najpierw dopalacze teraz ciagle Smolensk :) O zusie sie mowi ale tez jakos za delikatnie. Zreszta jak juz Maria zauwazyla kladzie lapy na drugim filarze.

Kładzie łapę to jest za mało powiedziane, to jest rozbój w biały dzień :( I dlatego jako doradca finansowy apeluje- ludzi odkładajcie na emeryturę (fundusze inwestycyjne, polisy akcyjne cokolwiek) bo umrzecie z głodu! No ale tu się już 3 zrobiła i trzeba iść spać. Dziękuję wszystkim za ciekawą dyskusje i polecam się na przyszłość. Dobranoc :)

Gość nhmm..ze jak?
Wybory ida i decyzje w sprawie OFE to decyzja polityczna zeby szybko zalatwac dziure, skutki dlugofalowe nie sa istotne. zegnam sie rowniez, pozna pora:)

Kładzie łapę to jest za mało powiedziane, to jest rozbój w biały dzień I dlatego jako doradca finansowy apeluje- ludzi odkładajcie na emeryturę (fundusze inwestycyjne, polisy akcyjne cokolwiek) bo umrzecie z głodu!" kradzież w majestacie prawa

Gość jdckdldldldldldldlw;;w;wwww
Nie potrzebuje dawac przykladow. Po prostu wiem, nie ja jedna, ze on nie potrafi czytac ze zrozumieniem, przekreca wyrazy, odpowiada nie na temat. A pytanie brzmialo, czy ktoras z Was, Kobiety, bylaby w stanie byc z zauwazalnie mniej inteligentnym i oczytanym facetem, jesliby poza tym byl w porzadku. Nie sprawdzalam mego IQ, Arturze. Ale zakladam, ze ludzie nie sa identyczni. Znam facetow, ktorzy bez problemu odnajduja sie w zwiazkach z glupszymi i takich, ktorym to przeszkadza. Nie znam zadnej kobiety majacej glupszego partnera. Wiec czekam...

Gość ja na pewno nie teog chce
ja próbowałam, ale szybko zaczęło mnie to męczyć. niestety za bardzo go polubiłam, by całkowicie zerwać kontakty, od czasu do czasu jeszcze się spotkamy.. jak to koleżanka twierdzi "moze się rozkręci"