Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bob budowniczyhhhh

Buduję dom

Polecane posty

Gość tylko dlaczego jaki był koszt
Waszego projektu ? Tylko projektu i ile wyniesie Was budowa domu?

Gość Tylko dlaczego...
Cóż projekt kosztował, w końcu mamy gwarancję, że nigdy nie powstanie drugi taki sam. Więc parokrotnie więcej niż katalogowy. Ale to i tak projekt to parę procent z kosztu całego domu, a jest wymarzony. Więc ostatecznie warto. Co do kosztu budowy, to tyle co autor wystarczyło..

Gość wenta
Wasze katalogowe średnie domki, to głównie korytarze i małe boksy, jak dla konia. za to twój dom przypomina fabrykę - duże przestrzenie , szkło ,aluminiu i mosty z metalowymi poręczami . Wypisz - wymaluj fabryka albo inny warsztat . i nie szkoda ci było forsy na taka budowlę - zamiast domu masz sale produkcyjną .

Gość kasia mazowieckiw w2
tylko dlaczego... to post do Ciebie to projekt domu ktory bedziemy budowac obejrzyj go pomału, wszystko jest tak jak na projekcie tylko zamiast tych dwoch pokoi na partezrze po lewej stronie bedzie garaz . wiec suma sumarum beda 3 sypilanie, salon, kuchnia... 1 lazienka, (bo dzieci moga sie przeciez pofatygowac z gory ze swoich pokoi na dol. zobacz, ocen szczerze prosze: aha i do domu z przodu bedzie mala zadaszona weranda. http://www.tooba.pl/projekt-domu-Dominik/a,s_pd,idp,5351.html

Gość wenta
podejrzewam ,zę nie ma w nim żadnej intymności , nikt nie ma kąta dla siebie , bo wszystko jest otwarte i wszyscy wszystko widżą - czyli wielki brat ptarzy - upiorna wizja budownictwa .

Gość Tylko dlaczego...
musze dodac ze w srodku tez wszystko bedzie najlepsze, bede srala na najlepszym kiblu w Polsce i podcierac moja artystyczna dupe najlepszym papierem zaprojektowanym przez znanego projektanta

tylko dlaczego tylko sie nie zaczerniaj, pisz normalnie i tak kazdy widzi kto sie podszywa a kiedy Ty. nie dawaj kafeteri kolejnego zarejestrowanego uzytkownika. te podszywy to pracownicy kafeteri. wiecej zarestrowanych uzytkownikow= wiekszy dochod z rekam itd.

Gość wenta
mam znajomego z takim mostem i ponad 6 m - wysokośc salonem - w zimie zimno - w lecie kosmar . Trzeba zamontować klimę jak do hiprermarketu ,zeby ogrzała i schłodziła taką kubaturę . ciepłe powietrze leci gd ogóry - a posadzka zimna . ciepła tylko w tedy kiedy pali sie w kominku . ale co tam - nikt nie ma takiego domku :) no , pewnie , bo kto by chciał ?:)

Gość Tylko dlaczego...
w lazience rowniez mam otwarta przestrzen, wiec nic nie bedzie krepowalo zalatwiania moich potrzeb fizjologicznych

wenta, prosze Ty tez ocen moj projekt ,

Gość Bob budowniczyyyyyy
wrocilem i jak widze wątek sie rozkrecil .Co do mojego domu ,ma byc zwyczajny z zwenatrz ,funkcjonalny w srodku wg moich i mojej rodziny i taki też jest .Nie mam zamiaru bawic sie w balkony,przeszklane sciany i inne pierdolki -dom ma byc dla nas praktyczny i ladny wg naszego uznania.Innych zdanie mnie nie interesuje ,przy dosc wysokich dochodach ktorymi dysponuje biore pod uwage ogrzewanie i utrzymanie takiego domu . projekt to C114a dom "zwykly" tak jak sama nazwa wskazuje

Gość wenta
to zwykły Dominik - czy Dominik 1 ?

Gość Tylko dlaczego...
wenta Wasze katalogowe średnie domki, to głównie korytarze i małe boksy, jak dla konia. za to twój dom przypomina fabrykę - duże przestrzenie , szkło ,aluminiu i mosty z metalowymi poręczami . Wypisz - wymaluj fabryka albo inny warsztat . i nie szkoda ci było forsy na taka budowlę - zamiast domu masz sale produkcyjną ." Co to za fabryka, która ma tylko 150 m z 2 garażami? Widzialaś kiedyś fabrykę? Jeśli już to bardziej przypomina pałacowe wnętrza. Piękny wielki kryształowy żyrandol. Wysokie wnętrze salonu. Antyki, kominek z trzaskającym drewnem.. mimo małego metrażu, mamy przestrzeń. Ja w takich boksach nie chciałam mieszkać. Zatem nie mów mi jak wygląda mój dom, bo chyba ja wiem lepiej.. I do żadnej fabryki kwiaty praktycznie nie wchodzą do wnętrz.

Bobie ale taki rochlapcialy dom to duzo wiecej pieniedzy na ogrzanie niz jakby w gore na poddasze uzytkowe mialo uciekac cieplo, nie wiem czemu tak sie terz ludzie zucaja na te "kanadyjskie" projekty :( a kupiles juz ten projekt? zerknij na moj prosze co wyzej link dalam tylko ze na dole zamist doch pokoi po lewej stronie bedzie garaz a z przodu domu weranda, taras taki.

Gość Tylko dlaczego...
przepraszam was za moje bujne fantazje, ale ostatnio zmienilam dealera i mnie ponioslo. caly czas mi sie wydaje ze jestem ksiezniczka z bajki :(

zwykly dominik bez garazu na gorze z dwoma pokoikami bez lazienki,

Gość Tylko dlaczego...
kasia mazowieckiw w2 Bobie ale taki rochlapcialy dom to duzo wiecej pieniedzy na ogrzanie niz jakby w gore na poddasze uzytkowe mialo uciekac cieplo" Tak to jest jak się ludziom wydaje, że wiedzą wszystko. Zostają ze stodołą z boksami dla koni. :P

Gość Tylko dlaczego...
Ehe .. już kogoś boli mój dom.. Znowu będą się podszywacze rzucać.

kurcze sporo tych domikow, wejdz na strone tooba.pl i wpisz nazwe projketu dominik i nasz to 3 od gory bez garazu jasna elewacja, ceglany dach (kolor)

Gość Tylko dlaczego...
Bob - piszesz, że ciebie innych zdanie nie interesuje i ok, tylko po co sam wyrażasz zdanie na temat innych? Ja nie chciałam mieć zwykłego domu, a'la mieszkanie w bloku... Gdybym chciała, to sporo taniej kupić mieszkanie w bloku. :O

Gość wenta
jedyne co mnie niepokoi w tym projekcie Kasia - to maleńka kuchnia - nawet nie kuchnia tylko aneks . A pisze ,ze macie rodzinę - czyli obiady , kolacje rodzinne uroczystości . Wiatrołam jest tylko o 1 m kw wiekszy - - można ewentualnie pomniejszyć salon i zamknąć kuchnię .

tylko dlaczego.. moze bys sie kulturalnie wypowiedziala a nie obrazasz nazywajac nasza ciezka charówke boxem dla konia

Gość ertyyy
Tylko dlaczego, to ile masz pokoi w tym swoim domku???a kuchnia jest???

kuchania ma byc taka mala, bo tam bede tylko gotowac a jedzenie w salonie... tam bedzie z boku stol z krzeslami, wiec kuchnia ok chyba? mamy dwoje dzieci, mam zamiar upchnac ich na gorze? czy te pokoje nie za male? nie wiem pisz con jeszcze myslisz... bo to inwestycja na cale zycie

Gość wenta
no tak - obejrzałam ten pierwszy z góry :)

Gość Tylko dlaczego...
Konie też ciężko charują w czasie wyścigów ... :P

Gość wenta
pokoje na górze śa kolosalne :) oba po prawie 20 m - to całkiem sporo - ale czy nie madrzej byloby jednak zrobić tam łazienkę -? z doświadczenia wiem ,zę jedna łazienka dla 4 ludzi w domu - to źródło napięć :)

pokoje na gorze jeden ma 10m a drugi 9m, dzieci mamy malenskie narzie. myslicie ze mnie przechrzcza kiedys za taki rozmar ich pokoi??