Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszlamama2456

Kiedy wywołają poród??

Polecane posty

Gość przyszlamama2456

Mam termin na 5 lutego, od poniedziałku do dzis byłam w szpitalu z powodu duzego ciśnienia. Dostalam l4 do 9tego i jesli do tego czasu nie urodze to mam się zgłosic do szpitala. Czy w dniu w ktorym tam pójde od razu podadzą mi cos na wywołanie?

zrobią ci usg i ocenią ale pewnie zaraz tego samego a najpóźniej następnego dnia zaczną wywoływać mi zaczęli wywoływać w dniu terminu porodu bo już prawie miesiąc w szpitalu leżałam a i tak zanim się synek urodził trochę minęło znaczy się cała seria zastrzyków (3 dni) dzień kroplówki i jeszcze jeden dzień zastrzyków i dopiero 5 dnia lekarz się zlitował i wysłał na podwójną oksytocynę i przebił pęcherz płodowy urodziłam w 4 godziny od przebicia pęcherza

Gość przyszlamama2456
a powiedzcie mi jesli podłaczaja oksytocyne to trzeba caly czas lezec?

Gość mamamam26
niezrobią ci cc jak masz cisnienie za wysokie? u mnie w szpitalu wywoływanie było tak że 1rewszego dnia zakładano jakiś balonik itd i jak do nastepnego dnia nic nieruszyło to dziewczyny szły na przedporodową na kroplówki - i już raczej nie wracały

Gość PowaznaNaPowaznie
ja pojechalam do szpitala bo zaczely mi odchodzic wody, lezalam z bólami dwa dni, zadnych skurczy i dali mi kroplowke na wywolanie, mialam cc na końcu męczarni. A położna jeszcze mów do mnie: pani sie prześpi, bo potem trzeba mec siły dziecko urodzić, krowa jedna. Ehhhh.