Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Justine90

Matura z matematyki,co robić????

Polecane posty

Matura za 3 miesiące,a ja noga z matematyki! Polski umiem,niemiecki umiem,ale matematykę ciemno widzę! Kurde,ale się boję:(:(

Gość ech te dzieciaki
trudno, w przyszłym roku zdasz na pewno

Gość jagienka20
a co Ci najgorzej poszło na maturze z matematyki? jaki dział? poczytaj troche definicje, porob zadania i bedzie dobrze ;) ja tez sie boje matury ale raczej z polskiego.

a matematyka to teraz obowiązkowy przedmiot na maturze ? bo jak ja zdawałam to nie była obowiązkowa. jednak ja ją zdawałam i powiem Ci , że nawet się nie uczyłam 🖐️ ale to zależy jaki masz umysł :classic_cool: bo ja mam raczej ścisły więc zdałam bez nauki , za to polski wkuwałam. do teraz mam przed oczyma obraz jak chodziłam w kółko po pokoju i recytowałam moją prezentację 😭:D

korepetycje! znajdź studentkę, z która będziesz sie spotykać raz na tydzień i która wyjaśni ci po kolei wszystkie działy. Jest to zupełnie inna nauka niż na zajęciach.

Gość mizogini
zapisz się na korepetycje- poważnie mówię :)

Też miałem problemy z Matematyka ale dzieki korepetycją jakos mi sie udalo przebrnac liceum i zdac mature :) Nigdy nie lubilem Matmy :o

Gość mizogini
taaaa :D 'studentkę'- żeby trafić na kogoś, kto dobrze tłumaczy trzeba mieć szczęście, a 'przyrobić' chca zazwyczaj studentki 1, 2 roku :O a wśród takich, to bym raczej nie szukała- jeśli już to wśród tych, które sa już na finiszu albo po studiach

Gość mizogini
w liczbie mnogiej na końcu piszemy OM- nie ą

Gość ech te dzieciaki
no tak, tylko studentkę z małą dupcią i sterczącymi piersiami

mizogini - i tu jesteś w kompletnym błędzie studentka 1. czy 2. roku, dopiero co sama zdawałą mature i ma wszystko w małym paluszku studentka 4, 5 roku ma w głowie topologię, algebrę abstrakcyjną i wszelakie skomplikowane teorie, naturalnie materiał licealny nie jest dla niej problemem, ale nie pamięta programu nauczania w liceum, a wiedza zdobyta na studiach wcale nie przyda sie na maturze :)

Gość mizogini
a prosze uprzejmie- to rada na przyszłość przy okazji :P

Gość nie-wrocławianka
ja moge pomoc w matmie, nie studiuje jej, ale zdawalam mature rozszerzona i czasami zajmuje sie korepetycjami :)

Gość mizogini
ale to, że ktoś sam pamięta program z liceum i potrafi rozwiązywac zadania, nie znaczy wcale, że potrafi swoją wiedzę przekazać drugiej osobie:)

Gość mizogini
(to było do entkistudentki :P)

Gość mizogini
btw- do udzielania korków nie trzeba znać programu, bo to osoba, która przychodzi mówi czego nie rozumie i co trzeba jej wytłumaczyć ;)

Ja umiem tylko f.kwadratową i liniową,kumam wielomiany i logarytmy,ale geometria:( Racja,chyba tylko korki pozostają..

Gość nie-wrocławianka
no wiadomo, trzeba miec troche doswiadczenia, do mnie zawsze ludzie z klasy walili drzwiami i oknami na tlumaczenie matmy, z matury rozszerz. mialam ponad 90%, skad jest ta osoba co ma problem :D niech mowi, nie biore duzo kasy, 15 za godzine

Gość mizogini
cieszę sie, że się zrozumiałyśmy ;) tak czy siak, rada dla autorki jest jedna-> korki, korki, korki :P

Szkoda,bo to jednak trochę kosztuje,ale satysfakcja ze zdanej matury to pewnie jest bezcenna:) Pójdę najlepiej do magistra matematyki i może się da radę w maju..

Gość nie-wrocławianka
skad jestes? magister matematyki to wezmie od Ciebie 30 wzyw za godzine moje droga ;)

Ja chodzę do starszej nauczycielki, bierze 35 zł za godzinę. I nie jest to moim zdaniem dużo, bo mój nauczyciel matematyki bierze 60. Jasne, te 35 zł nie jest jednorazowe i niezła sumka się z tego uzbiera, ale nie uważam, by to były pieniądze wyrzucone w błoto, jak to może być w przypadku korków u studentki za 20 zł.

Gość nie-wrocławianka
no dobra jak chcecie ;) ja mowie jak ktos z Poznania to za 15-20 zl daje porzadne korki z matmy i tyle w temacie ;P kto chce niech sie odezwie, kto ma jakies waty to i tak je bedzie mial hocbym tu godiznami mowila o tym ze nie wszystkie studentki chca zarobic tylko kase ;P ja nie potrzebuje, ale mysle ze w obliczu 50 zl jakie kaza sobie placic nauczyciele, te 15 zl to kwota symboliczna za poswiecony moj czas i przygotowanie materialow;)

Gość sdgfdfsjh
nie dygaj, ja z matmy ledwie zdawalam, do matury sie specjalnie jakos nie uczylam a wynik nie byl taki zly :) wieeele zadan mozna bylo zrobic podstawiajac po prostu dane do wzorow z karty. w tym roku tez pewnie nie bedzie taka trudna :)

Gość nie-wrocławianka
chocbym* oczywiscie ;)

Ja to sie ciesze ze chodzilem na korki bo inaczej marnie bym skonczyl na maturze o ile bym do Niej dotrwal :) Ja miałem tak głupią nauczycielke ze hej az szkoda gadac, nic nie tlumaczyla i tylko zadawala prace domowe zupelnie nie adekwatne do poziomu oraz wymagan maturalnych. Ciagle nam powtarzala ze nie zostaniemy dopuszczeni do matury, ze nic nie umiemy i ze to jest dramat :)

Gość gdsggdsgsdhdshsd
Pojdz na korki, ale najlepiej do prawdziwego nauczyciela, nie jakis studentow za pol ceny. ale rob duzo arkuszy w domu. Jak Ci poszly teraz probne te co byly w styczniu?