Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kleopatra nowa

Niemowlak

Polecane posty

Gość kleopatra nowa

Kiedy mozna niemowlaka zaczac nosic w pozycji pionowej i sadzac na kolanach?

Gość poloznaE
Jak sam zacznie siedziec, czyli okolo 6 miesiaca

Gość yhy chyba jestes weterynioz
ale glupoty gadasz ja mala juz sadzalam za 3 miesiace na kolanach bylam lekko odchylowna do tylu wiec tak na pol lezaco za 5 to juz sama siedziala :..:/

nosić w pionie to tak po 2 miesiącach można a sadzać na kolana po 4. Oczywiście wszystko z umiarem

Gość poloznaE
W takim razie w przyszłości zyczę powodzenia u ortopedy. Miłego leczenia skoliozy, albo nadmiernej kifozy u dziecka.... Wskazania fizjoterapeutów : nie sadzać dziecka poki samo nie usiądzie.... no chyba że komuś bardzo zależy żeby się pochwalić przed znajomymi jakie ma zdolne.

Gość Czasem mam tak samo...
jesteś matką więc powinnaś widzieć ,czy dziecko zaczyna siadać ,próbuje się podnosić itd.Jeśli nie to nic na siłe.

dokładnie... sadzać sie powinno, gdy samo będzie siedzieć, czyli ok. 5-6-7 mies. A nosić w pozycji pionowej... nie wiem... ale wydaje mi się, że bardzo wcześnie, aby mu tylko główkę przytrzymywać.. no i nie nosic go tak godzinami

dokładnie... sadzać sie powinno, gdy samo będzie siedzieć, czyli ok. 5-6-7 mies. A nosić w pozycji pionowej... nie wiem... ale wydaje mi się, że bardzo wcześnie, aby mu tylko główkę przytrzymywać.. no i nie nosic go tak godzinami

Gość wwwkrysia
Mój maluch jak miał 3 miesiące zaczęła sam się podnosić w pozycji pół lezącej w leżaczku zaniepokoiło mnie to i za każdym razem jak tak się dźwigał brałam go na ręce bo bałam się żeby nic sobie nie nadwyrężył. Zgłosiłam się z tym do lekarza a on powiedział że maluch jest silny i próbuje się już sam podnosić i żeby nie zabraniać mu tego i żeby zacząć go sadzać na kolanach jeszcze sztywno podtrzymywać. A co do trzymania moj maluszek już w wieku 2 miesięcy polubił trzymanie pionowo pleckami opartymi o klatkę piersiową :)