Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak myślę......

Jakie imiona są u Was obecnie najbardziej popularne?

Polecane posty

dziewczynki -Julia -Maja -nikola --Wiktoria _-Oliwia -Natalia -Aleksandra chłopcy: -Fili[p -Jakub _Aleksander -Olivier

Gość weirdgirl
Arianka Amelia Oliwia Kornelia :)

Nikodem jest popularne wśród małych chłopców teraz, jak dla mnie niefajne. Ja bym chciała dać córce jakieś klasyczne, staropolskie imię, ale one też nie brzmią najlepiej - Jadwiga, Dobrawa... :/

Gość weirdgirl
A może Antosia?

Osobiescie nie przepadam za anglo-amerikanskimy imonamy dla dziecy, chociasz wiekszosc zycia mieszkalam poza polska. Teraz gdy sama musze poszukac ladnego imiona jestem w kropce - nie chce powielac jeden z pieknych ale za czesto wybieranch polskich imion ale tez nie chce aby dziecko mialo problemy z tym co w Poslce juz jest uwazanym za "dziwne". Dziecko bedzie mialo dwa obywatelwstwa - i tez nie chce aby imie czeba bylo odmieniac...jakies pomysly ??

Gość przyszla mama82
Pam- my wlasnie z mezem tez szukalismy imion ktore beda unwersalne-miedzynarodowe, zeby nie bylo problemow ani w polsce ani w niemczech czy gdiekolwiek. imie Julia podoba nam sie juz od grudnia 2007 roku-tak nazywa sie moja chrzesnica i od kiedy zaczelismy z mezem myslec o dziecku to zawsze bylo Julka Julka. nie wiedzialam czy jest modne czy popularne czy co. po prostu moja chrzesnica jest super dzieckiem, i imie do nas przywarlo samo. bardzo nam sie podoba. na chlopca planujemy Jan-choc maz chcial Sebastian lub Krystian ale mi sie nie podobaja jako pierwsze imie. Jas jest slicznie. moze bedzie podwojne imiona miec. z imion dla dziewczynek podoba mi sie jeszcze Dorotka. chcemy nazwac tak dzieci, nawet ze wzgledow rodzinnych-maz mial babcie Julie a ja dziadka Jana. a ze te imiona sa na topie..trudno. nam sie podobaja. Kuba tez ladnie,ale pisane jest juz inaczej w roznych jezykach. co do boomow imionowych w klasach-u mnie w klasie w liceum bylo kilka An, Magd (4) i jakos nie bylo problemu. w naszym otoczeniu ostatnio pojawily sie : Barbara, Maria, Nadia, Dominik, Szymon.

W moim otoczeniu królują: Maja, Amelka, Wiktoria, Oliwka i niestety nadal Nikola, Vanessa, Nadia i inne hamerykańskie :O\ Jeśli chodzi o chłopców to Oliwier (tak to się pisze?), Kuba, Dawid

u mnie w bloku jest 2 wiktorow z lipca i wrzesnia 2010 krystian z pazdziernika2010, klaudia i madzia tez koncowka2010

Gość świtałka
Od kiedy Nadia to amerykańskie imię?

Tutaj gdzie mieszkam wciąż króluje Julia, Wiktoria i Oliwia. Ostatnio popularna zrobiła się Zuzanna i Martyna. A wśród chłopców: Miłosz, Filip, Szymon i od kilku lat Olivier. Na ulicy najczęściej słyszę: Julia, Wiktoria, Olivier:-P Lena, Maja, Amelia, Franciszek, Jakub, czyli imiona podane przez resztę forumowiczów u mnie albo w ogóle nie występują, albo bardzo rzadko. Boom na Julię przypomina popularność Anny, Katarzyny i Magdaleny, a kiedy ja chodziłam do szkoły, te imiona były niesamowicie popularne.

Gość :(:(:( ehhhhh
Antoś, Kacper, Jaś, Kuba Antosia, Marysia, Oliwa A potem drze sie taka matka "Antosia!!! obiad!!!" a z piaskowincy spogląda siedem dziewczynek czyja matka woła.

Gość mała miii111111
uwazam ze imie poweinno sie dac takie jak sie rodzicom podoba a nie ktore jest popularne albo ktore jest oryginalne bo oryginalne i jedyne to ma byc moje dziecko dla mnie a jego imię po co mi jakis ranking imion MAM DAC TO które JEST NA 1 LUB 2 MIEJSCU MIMIO ZE MI SIE ONO NIE PODOBA?? bo co-bo jest taka moda teraz? ja bym nie dała dizecku na imie JAS, STAS czy MARYSIA bo mi sie one nie podobaja mimo ze ze sa ostatnio popularne

Nikola i Oliwia- robi mi się niedobrze... -.- choć mój siostrzeniec ma córke Nikolę -.- Amelia, Julia, Kacper, Igor, Natalia To chyba najpopularniejsze... Po przeprowadzce zauważyłam, że w przedszkolu są też 3 Hanie ( w tym moja córka). W poprzednim mieście nie było tyle Hań

Gość bukaa
Nigdy nie wiadomo, jak sie trafi. Kiedyś na liście dzieci przyjętych do przedszkola widziałam 2 Małgorzaty w jednej grupie, choć to imię obecnie jest bardzo rzadkie. Przynajmniej ja nie znam żadnej małej Małgosi.

Gość atva
zawszemożna siępobawićw numerologięi wyliczanie imienia. swego czasu trafiłam na kilka takich "kalkulatorów" np ten http://magiaimion.pl/wybor,imienia,dla,dziecka Wśród moich znajomych - młodych rodziców królują: Maja (oczywiście...), Nadia, Antoś, Julia i Bartek. Jakiś czas temu na topie była Lena i Filip. Wszystko się zmienia i dobrze. Przynajmniej jest ciekawie ;)

Gość popularna ostatnio Martyna
a ja słyszałam o dziewczynce, która nazywa się Dąbrówka i nurtuje mnie jak oni jej to imię zdrabniają, o ile zdrabniają w ogóle ;]

Maja Lena! Niola Wiktoria Julia Maria Kacper Jakub! Aleksander to jest straszne nadawać tak samo na imię co drugiemu dziecku naprawdę sporo jest imion można coś wybrać

Gość a u mnie
corcia Kinga syn Maciej, a tak wszedzie naokoło pełno: julia lena i maja a chłopcy: aleksander i filip

Gość eh a ja byłam tą 5 magdą
w klasie i wcale mi się to nie podobało... co gorsza moja mama twierdziła, że od dziecka chciała tak córkę nazwać :O ... czułam się kretyńsko za każdym razem kiedy ktoś wołał "magda" odwracała się i słyszałam "nie o ciebie mi chodziło" :O ... porażka dla nastolatki na maxa... ...dlatego powiedziałam moje dzieci nie będą miały popularnych imion, choćby mi się podobały.